www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-doda...=1485185241&kw=slava
Slava, zadnja slika, 30 €
Sicer je slika precej slaba in ne uspem izluščiti, koliko kamnov piše na številčnici, vendar predvidevam, da je ura navijač in ne avtomatik. Klasična Slava 2428 iz začetka osemdesetih let, 21 kamnov, dan-datum. Cena je OK, imaš pa v tem cenovnem rangu preko Ebaya kar lepo izbiro Slava ur z enakimi mehanizmi. Zanimivo pri tem mehanizmu je, da vsebuje dve vzmeti v dveh ločenih bobnih, podobno kot je to pred leti že naredila Favre Leuba (Twinpower) in danes kot dosežek prikazuje Omega s prestižnim kalibrom 8500...
Fantje na kickstarterju so zbrali 5.000.000 € - NORO!
Tole bi pa prosil, če se kdo na te reči okoli Kickstarterja bolj spozna, da mi obrazloži, ker meni ta stran deluje kot navadna sleparija. En zelo lep video v katerem se 20 let stari študentje igrajo neke ultra high laboratorije za izdelavo ur. Potem prikazujejo, moram priznati, zelo všečne ure z avtomatskimi mehanizmi (kakor sem videl, delujejo kot neka vrsta Miyote), vse ure pa so izdelane v omejenih serijah s samo okoli 1600 narejenimi kosi. Vse to pa naj bi dobili v uri za manj kot 200 $... Česar jaz tukaj ne razumem, je, da potem spodaj na strani prodajajo (za donacijo v višini 200 $) zelo podobne ure, pri katerih pa ni več govora o omejenih serijah ali o kakšni mehaniki, pravzaprav te na koncu nategnejo za 200 $, za omenjeno vsoto pa ti (če sploh?) pošljejo neko kvarc kitajsko sranje, o prejšnjih mehaniskih urah pa ni ne duha ne sluha.
Tudi v Sloveniji smo že imeli nekaj Kickstarter idej z urami in mislim, da so ljudje, ki so kaj vložili v te projekte, praktično vrgli svoj denar čez okno.
Morda se pa motim...
EDIT: Sem sedajle opazil, da se lahko spustiš še nižje na strani, kjer prodajajo tudi avtomatske modele. Se opravičujem, ker nisem prej opazil.