minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Ure na kickstarterju

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20013

• whatever
  • whatever avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Fantje na kickstarterju so zbrali 5.000.000 € - NORO!

www.filippoloreti.com/preorder/
Tema je bila zaklenjena.

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20014

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486

www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-doda...=1485185241&kw=slava
Slava, zadnja slika, 30 €

Sicer je slika precej slaba in ne uspem izluščiti, koliko kamnov piše na številčnici, vendar predvidevam, da je ura navijač in ne avtomatik. Klasična Slava 2428 iz začetka osemdesetih let, 21 kamnov, dan-datum. Cena je OK, imaš pa v tem cenovnem rangu preko Ebaya kar lepo izbiro Slava ur z enakimi mehanizmi. Zanimivo pri tem mehanizmu je, da vsebuje dve vzmeti v dveh ločenih bobnih, podobno kot je to pred leti že naredila Favre Leuba (Twinpower) in danes kot dosežek prikazuje Omega s prestižnim kalibrom 8500...

Fantje na kickstarterju so zbrali 5.000.000 € - NORO!

Tole bi pa prosil, če se kdo na te reči okoli Kickstarterja bolj spozna, da mi obrazloži, ker meni ta stran deluje kot navadna sleparija. En zelo lep video v katerem se 20 let stari študentje igrajo neke ultra high laboratorije za izdelavo ur. Potem prikazujejo, moram priznati, zelo všečne ure z avtomatskimi mehanizmi (kakor sem videl, delujejo kot neka vrsta Miyote), vse ure pa so izdelane v omejenih serijah s samo okoli 1600 narejenimi kosi. Vse to pa naj bi dobili v uri za manj kot 200 $... Česar jaz tukaj ne razumem, je, da potem spodaj na strani prodajajo (za donacijo v višini 200 $) zelo podobne ure, pri katerih pa ni več govora o omejenih serijah ali o kakšni mehaniki, pravzaprav te na koncu nategnejo za 200 $, za omenjeno vsoto pa ti (če sploh?) pošljejo neko kvarc kitajsko sranje, o prejšnjih mehaniskih urah pa ni ne duha ne sluha.

Tudi v Sloveniji smo že imeli nekaj Kickstarter idej z urami in mislim, da so ljudje, ki so kaj vložili v te projekte, praktično vrgli svoj denar čez okno.

Morda se pa motim...

EDIT: Sem sedajle opazil, da se lahko spustiš še nižje na strani, kjer prodajajo tudi avtomatske modele. Se opravičujem, ker nisem prej opazil.
Last Edit: od Slamca.
Tema je bila zaklenjena.

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20015

• whatever
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Tukaj imas direkt link iz Kickstarterja: www.kickstarter.com/projects/2050848594/...reti?ref=most_funded
Mehanizmi so napisani spodaj.
Tema je bila zaklenjena.

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20016

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
zadnji, zelo uspešen, projekt ki sem ga spremljal je domači levitirajoči gramofon MagLev studia...
maglevaudio.com...bil je tudi predstavljen na audio šovu oktobra v Ljubljani...če se prav spomnem, so fantje zbrali pol milijona $...s tem so zbrali denar za produkcijo in se obvezali da bodo po določenem času začeli z dobavo...tako nekako približno zadeva funkcionira...
Last Edit: od MorskiPas.
Tema je bila zaklenjena.

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20018

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Slamca sleparija ni, je pa po moje uspešno prodajanje vsega drugega, ure so tu postranska stvar.
Tipičen marketing, zavajanje z limited modeli, zavajanje z retail ceno in "kupi zdaj" ceno.
Sklicujejo se tudi na nek italijanski design, ki je tudi vsa poanta tega projekta.
Tema je bila zaklenjena.

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20019

• whatever
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Se vedno predragi :laugh:

Baje da je to baltsko podjetje, ampak zaradi marketinga se oglasujejo, kot italjani :)
Tema je bila zaklenjena.

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20045

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2

whatever napisal: Fantje na kickstarterju so zbrali 5.000.000 € - NORO!

www.filippoloreti.com/preorder/

tole bodo kitajci štempljali za 30€.
podobno že delajo z določenimi urami, ki so na aliexpress 13€, pri nas se pa prodajajo za 90€.

zanimivo kako v videu prikažejo "strokovnjaka" ki sestavlja uro. na balančnem kolesu pa nobenega vijaka. aha so vedl da ne smejo naštempljat "swiss made".
Last Edit: od korenje.
Tema je bila zaklenjena.

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20047

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
ne vem zakaj taka nestrpnost do tega projekta...sicer nisem raziskoval, ampak sem sodeloval v enem kikstarterjevem projektu...zadevo sem prepayed plačal januarja 2016...mogel bi jo dobiti marca, pa se je zadeva dvakrat prolongirala zaradi kvalitete izdelave...mislim da sem jo dobil septembra ali oktobra, mogel bi preverit...
vsak lahko preveri kako zadeva funkcionira pri domačem projektu na linku ki sem ga objavil...
pa še to: zakaj mora na uri pisat "swiss made"...
pardon...prišlo je julija...
Last Edit: od MorskiPas. Reason: ?!?
Tema je bila zaklenjena.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20048

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2
nestrpnost zato, ker gre za nateg. zame je nateg vse kjer je dobiček za podjetnika več kot 20% od prodajne cene izdelka. tukaj se gre pa za 80-90% dobiček od prodajne cene.
Last Edit: od korenje.
Tema je bila zaklenjena.

Ure na kickstarterju pred 9 let 3 mesecev #20049

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
ne vem od kod imaš te informacije...sicer se vsaka stvar da preverit na "kikstarter"...a gre za njihov projekt ali za nateg...
stran je na zavidnem nivoju...ure izgledajo, hmmmm, "fantastično"...mogoče jaz živim v paralelnem svetu, samo tako uro naredit za 20 evrov????, hmmmmmmm...
Tema je bila zaklenjena.
minutka.si minutka.si minutka.si