Pozdravljeni,
objavljam svoje izkušnje glede odvijanja zadnjega pokrovčka ...
Predvsem sem iskal način, kako uspešno odviti zadnji pokrovček brez neljubih posledic - to je vidnih sledov odpiranja.
Pred leti na sejmu v Padovi sem videl neuspelo odpiranje Rolexa, ko je prodajalec sicer uro odpiral z namenskim orodjem, vendar jo je držal v roki in mu je orodje večkrat preskočlo - pa se sploh ni sekiral...
Jaz uporabljam sledeče orodje in metodo, zaenkrat deluje brez večje škode
Najprej poskusim odpreti uro z žogico za odpiranje ur. Če pokrovček ni preveč zatisnjen, mi tudi uspe

Moram pa vseeno imeti uro fiksirano v stojalu...
Drugače uporabim sledeče orodje:
Stojalo, odpirač, mikropor ter obvezno mehko krpo (npr. mikrofibro ali jelenovo kožo), da stojalo ure ne poškoduje:
Stojalo obložim s krpo, vanj položim uro in jo dobro fiksiram, da se ne premika levo - desno.
Z 2x slojem mikroporja (lahko tudi s tesa papirnim trakom) zaščitim uro, da se na pokrovčku ne poznajo sledi orodja.
Pred odpiranjem si še z alkoholnim flomastrom zarišem pozicijo pokrovčka, da bom kasneje vedel, koliko naj pokrovčem zopet zatisnem.
Na sliki je prikazana ura po končanem zapiranju...
Pred par dnevi sem zasledil, da obstaja tudi Bergeon zaščitna folija (Bergeon 7982-60 Universal Dial / Case Back Protection Washers)
Komentarji in kritike dobrodošle

LP Andrej