minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: ETA 7750

ETA 7750 pred 9 let 10 mesecev #18227

• rajko
  • rajko avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 1
Pozdravljeni.

Sicer sem malo že povprašal "strica googla", vendar ne škodi še kakšna dodatne informacija. Pred kratkim sem si namreč privoščil enega avtomatika z omenjenim mehanizmom in me konkretno zanima kako je z vzdrževanjem, servisiranjem le-tega, kakšne posebnosti (npr. nekje sem zasledil, da ni priporočljivo ročno navijanje; je priporočljiv kakšen navijalec ob nekaj-dnevnem nenošenjem), ipd.

Kar se mojega načina nošenja ure tiče... normalna raba, brez športih, fizičnih in vodnih aktivnosti.

Za vse informacije vnaprej hvala!

Lp

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

ETA 7750 pred 9 let 10 mesecev #18230

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Zdravo,

kupil si vrhunsko mašino. Če si že preveril, kaj pravijo pri googlovih, potem je odveč, da ti še jaz hvalim ta kaliber. Te mehanizme so pričeli izdelovati v prvi polovici sedemdesetih in jih izdelujejo še danes, to dejstvo govori samo zase, da je 7750 izjemno zanesljiv in robusten. Zato mislim, da so razne izjave v smislu, da je potrebno paziti in uro čim manj ročno navijati, popolnoma odveč, nekajkrat jo naivješ, da se požene, jo daš na roko in to je to. Če bo ostajala na navijaču, bodo pa trpeli ostali deli, ki ne bi, če bi ura mirovala (npr. ležaj rotorja). Osnoven namen navijalca je, da se ura ne ustavi in je ni potrebno nastavljati, ne da se izognemo ročnemu navijanju. V primeru, da si navijalec omisliš, bodi tudi pazljiv na smer vrtenja, 7750 ima namreč enosmerno navijanje, to pomeni, da rotor v eni smeri teče v prazno in ni učinka.

Glede servisa za 7750, veljajo podobna pravila kot za ostale ure, ob normalnem nošenju tam 5 do 10 let, odvisno koliko si skrben.
Zahvale: criptus, rajko

ETA 7750 pred 9 let 10 mesecev #18234

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Kot je ze Slamca napisal. 7750 je odlicen, preizkusen in zelo pogosto uporabljen mehanizem. Najdes ga v urah od 400 do 4.000 eur, seveda v razlicnih kakovostnih izvedbah in koncnih obdelavah.
Zahvale: rajko

Last Edit: od criptus.
  • Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si