minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Izdelava stekla za uro po narocilu

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 3 mesecev #16619

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Navdih za temo sem sicer dobil od drugje ampak mislim da si zasluzi svoj naslov.

Torej. Imas neko uro in rabis novo steklo, originala pa ni ali ga ne zelis. Kdo bi to izdelal, iz kaksnih materialov se da in koliko stane. Kaksna je primerljivost cena/kakovost z originalom?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 3 mesecev #16620

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Evo, kopirano iz druge teme, pa naj bo še tu:

Slamca napisal:

V primeru, da pa je to steklo ali safir, ti predlagam, če si iz Ljubljane ali okolice, da uro odneseš v Murgle center, tam ima urarno g. Pavle, on oz. njegov optik ti lahko naredi steklo po meri, tudi kvadratnih in drugih oblik. Cena ne bo prav visoka, stekla, ki jih je napravil meni pa so bila vedno odlična. Kot sem pa rekel, se da narediti samo steklo oz. safir, plexija žal ne.

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 3 mesecev #16622

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Moje izkušnje so take...

V grobem gledano so na večini ur stekla iz dveh materialov, plexi plastika ali pa steklo (boljša izvedenka je safir, ki je bolj odporen na praske).

V primeru, da gre za plexi in da je okrogle oblike, bodo imeli tak kos na zalogi po vsej verjetnosti vsi bolje založeni urarji, če ne drugega, pa ga bodo lahko naročili. Problem zna biti le v primeru da gre za kakšen kos, ki ni čisto okrogle oblike, ki ima nenavadno višino ali plitkost, zatakne se lahko tudi, če ima plexi še dodatek povečevalnega stekla za datum (ala Submariner), vendar v večini primerov, pri navadnih urah, težav verjetno ne bo. Cena z menjavo ne bi smela presegati 15-30 €, razen seveda, če gre za kakšne specialne kose.
Omenil bi samo še, da so v tem segmentu izjema stare Omege, ki bi morale imeti v originalu na centru plexi stekla vgraviran zelo majhen Omengin logo.

V primeru safirja sem že spisal v prejšnji temi kje jih dam izdelati sam. Za primer lahko pokažem tole steklo, ki mi ga je po naročilu naredil za mojega King Seika:

Pikice, ki se na sliki vidijo, so poškodba številčnice ne stekla. Steklo je oglato, poleg tega je tudi naredil profil na tri stranice (gledano iz strani) in pobrusil ob robovih, skratka točno tako kot je bilo v originalu. Kvaliteta je seveda popolnoma na ravni originala ali morda celo boljša. Jaz sem za izdelavo plačal 15 €, je pa res, da smo kolegi in si izmenjujemo usluge, tako da je bila to cena resnično samo za stroške optika...
Attachments:

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 3 mesecev #16634

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Kašen bolj točen naslov tega urarja ?

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 3 mesecev #16637

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Točen naslov je Murgle center (mislim, da je to Cesta v Mestni Log) pritličje, za poštno poslovlanico, so oznake ''urar''. Saj drugače on sam stekel ne izdeluje, ima prijatelja, ki je optik in nese k njemu, on ima samo prešo, da potem narejeno steklo potisne v ohišje.

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 2 mesecev #16930

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Kakšen je pa res pravi naslov?

Nekje v eni drugi temi je že bil objavljen točen naslov z imenom in priimkom pa ne najdem ...

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 2 mesecev #16932

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Pošta, ki je neposredno zraven, ima naslov Cesta v Mestni log 55, Lj. To ni glavna pošta (tista je na isti ulici, ampak ene par sto metrov naprej), ampak je v Centru Murgle. Je pa tale urar edini urar tam.

Meni je optik preko tega urarja (po priporočilu Slamce) spoliral v nulo mineralno steklo na moji Universal Genève. Cena pa tudi ni bila prav visoka, mislim, da 15 evrov.

Sicer težko slikam, ker je steklo sedaj povsem transparentno. Ampak s profila se vidi, da je steklo kot novo.

Last Edit: od Matrus.

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 2 mesecev #16933

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
To ze ampak ne bom hodil tja za eno vprasanje. Zato rabim ime, mejl, telefon... Pa verjetno nisem edini.

Last Edit: od criptus.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 2 mesecev #16941

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100

criptus napisal: To ze ampak ne bom hodil tja za eno vprasanje. Zato rabim ime, mejl, telefon... Pa verjetno nisem edini.

041 878270
Zahvale: criptus

Izdelava stekla za uro po narocilu pred 10 let 2 mesecev #17026

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
Včeraj sem se igral s Stowico. Preden jo bom razstavil, sem se odločil poizkusit spolirat steklo. In voila:

prej

potem

Zdaj pa vprašanje: A se da demontirat "steklo" iz ohišja brez da se ga poškoduje?
Attachments:

Last Edit: od MorskiPas.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si