minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Mehanizem 17 jewels

Mehanizem 17 jewels pred 10 let 7 mesecev #14665

• Flajsi
  • Flajsi avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 7
Zanima me, če mi lahko kdo pove za kateri mehanizem gre v uri na sliki. Na njemu piše samo 17 jewels in swiss.
Hvala za odgovore
Lp

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.

Mehanizem 17 jewels pred 10 let 7 mesecev #14666

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Zahvale: Flajsi

Mehanizem 17 jewels pred 10 let 7 mesecev #14667

• Flajsi
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Hvala za odgovor. Morda še kakšna informacija, kje bi se to dalo kupit? Seveda, da bi bilo delujoče?

Mehanizem 17 jewels pred 10 let 7 mesecev #14669

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Zanimivo je, da imam prijatelja, ki je urar že 40 let in vztrajno trdi, da je to najboljši mehanizem vseh časov. Tudi če mu omenim kakšnega IWC-ja ali drug in-house mehanizem z dosti večjo vrednostjo samo zamahuje z roko in pravi "Eh, sranje..." :D
Jaz sicer nisem tako goreč privrženec tega kalibra, je pa dejstvo, da gre za izjemno kvaliteteno narejen mehanizem, robusten in zanesljiv. Zgradba je zelo dobro premišljena, tako da tudi en kos ni preveč in gre v bistvu za šolski primer mehanizma na ročno navijanje. Poleg vsega ga krasi še relativno velik premer, kar omogoča boljšo kvaliteto ter lažjo vgradnjo v večje ure, ki so trenutno v modi. Sicer je doživel par spremeb skozi čas, vendar mislim, da ETA še danes izdeluje ta tip mehanizma. Proizvajan je bil v dveh različicah s 17 in 21 kamni, slednja je imela dodane še pokrivne kmane na ležajih nekaterih koles. Zasledi pa se jih v dosti različnih znamkah srednjega razreda (Omikron, Helvetia, Cortebert, Atlantic...).

V tvojem primeru se mi zdi (mogoče samo tako izgleda na fotki), da manjka komplet regulator... Drugače pa se za ta mehanizem brez problema da dobiti rezervne dele in tudi delujoče ure, ki jih imajo vgrajene, načeloma niso drage. Če bi kaj potreboval, ti lahko tudi pomagam...

Mehanizem 17 jewels pred 10 let 7 mesecev #14670

• Flajsi
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Hvala za zelo obširni in zanimiv odgovor. Zanima me še, če je možno da ura deluje, čeprav manjka komplet regulator kot praviš? (Sicer pa je res da zamuja za pol ure-1 uro na dan).
Če bom pa potreboval kak del pa se bom obrnil na tebe, hvala. Prvo jo imam namen nest k urarju Lečniku v Celje, da mi pove kaj bi potreboval, da bi ura delovala dokaj brezhibno.

Mehanizem 17 jewels pred 10 let 7 mesecev #14672

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Ura bo brez regulatorja sicer tekla na videz brezhibno, vendar bo šla močno narobe in trpela za visoko pozicijsko napako. Je pa več verjetnosti, da zaostaja kot prehiteva, tako da je tista ura na dan razumljiva. No, če Lečnik ne bo imel rezervinh delov, me potem kontaktiraj.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si