minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: TOP urarji v Sloveniji

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 11 let 8 mesecev #1716

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
kapo dol g. robniku. ampak bodimo realni, tukaj je bilo veliko zamenjanega.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 11 let 8 mesecev #1717

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 406
Sem pomotoma napisal restavriranje. Popravljeno na obnovitev, kot to tudi piše na spletni strani.

Oko sokolovo ;)

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 11 let 8 mesecev #1718

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
majstri so tele naši urarji.

še en primer: pred časom sem kupil eberhard monopulsante iz 40, 50-ih let. ura je bila zelo lepo ohranjena, ampak ni delovala. manjkal je kos v mehanizmu. g.budna je poslal mail direktno na njihovo spletno stran. odgovor - tega kosa se ne da dobit. in kaj sedaj? nič, 6-7 ur struženja, piljenja, šmirglanja, poliranja in ne vem češa še in manjkajoči del je bil narejen. v delavnici g.budne. verjamem, da bi znal tudi kateri od naštetih urajev to narediti, ampak vprašanje je če bi se lotil. in za kakšno ceno?
g.budna je računal po domače za mal'co pa pivo. temu se reče profesionalnost, korektnost in zadovoljna stranka.

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 11 let 8 mesecev #1734

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Vsa čast gospodu Budni, da se potrudi in naredi "nemogoče". Imel sem ga priložnost spoznati in moram priznati, da je že na pogled vreden zaupanja.
Popolnoma isto zgodbo sem pred leti pisal z eno našo stranko, ki je v popravilo prinesla skoraj sto let starega Vacherona in so pri urarstvu Robnik poskrbeli, da so zobato kolesce, ki se ga ni dalo več naročiti, naredili in tako usposobili brezčasno lepotičko.
Morda marsikdo tega našega navdušenja ne razume, a urarski sladokusci vemo o čem je govora in kaj nam to pomeni...

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 11 let 8 mesecev #1735

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
res je. tukaj se razlikujejo urarji in Urarji z veliko začetnico.

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 11 let 8 mesecev #1737

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
sokol napisal(a):

res je. tukaj se razlikujejo urarji in Urarji z veliko začetnico.

Točno tako, tu se vidi kdo dela samo za denar in kdo dela tudi s srcem...

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 11 let 8 mesecev #1747

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 406
Take ljudi žal ne znamo prav cenit pri nas. Piše se samo o tajkunih, pevcih in politikih. Človek dobi vtis, da samo to obstaja. No če imaš malo lastne pameti potem poiščeš tudi ljudi iz ozadja, ki ga mediji ne pokrivajo in ki dejansko pošteno, vestno, profesionalno in s srcem delajo svoj posel.

Pomembno je kaj si in ne koliko imaš, kako izgledaš ali kako spretno slepariš. Morda sem konzervativen, ampak a smo te vrednote pozabili? Titova generacija jih še ima nekje v spominu, za tole mladino pa me malo skrbi....

Last Edit: od criptus.

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 11 let 8 mesecev #1748

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
criptus napisal(a):

Take ljudi žal ne znamo prav cenit pri nas. Piše se samo o tajkunih, pevcih in politikih. Človek dobi vtis, da samo to obstaja. No če imaš malo lastne pameti potem poiščeš tudi ljudi iz ozadja, ki ga mediji ne pokrivajo in ki dejansko pošteno, vestno, profesionalno in s srcem delajo svoj posel.

Pomembno je kaj si in ne koliko imaš, kako izgledaš ali kako spretno slepariš. Morda sem konzervativen, ampak a smo te vrednote pozabili? Titova generacija jih še ima nekje v spominu, za tole mladino pa me malo skrbi....

Se podpišem pod tole!

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 10 let 11 mesecev #5142

• Babuska
  • Babuska avatar
  • Gost
  • Gost
Pozdravljeni,

čisto po naključju sem našla ta forum, ko sem iskala informacije o urarjih v Ljubljani.

Imam eno vprašanje v zvezi z obnovo ure. Mojemu fantu je mama podarila uro pokojnega očeta in sicer rusko uro Raketa. Za darilo razmišljam, da bi mu jo dala obnoviti. Ura je delujoča, potrebna pa bi bila temeljitega čiščenja in mogoče zamenjave stekelca, saj je na robu malo počena. Pasek ni več original, vendar razmišljam, da bi kontaktirala uradno stran proizvajalca Raketa ur, če je mogooče dobiti originalen pasek. Torej zanima me samo, koliko približno stane obnova ure, da vidim, če to sploh pride v poštev za moj študentski proračun.

Lepa hvala in prijazen pozdrav

Odg:TOP urarji v Sloveniji pred 10 let 11 mesecev #5144

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Živjo,

Uro Raketa ti bodo servisirali v skoraj vsakem urarskem servisu, seveda ti priporočam servis ki deluje že vsaj 10 let, kar pomeni da najbrž tudi s steklom ne bo težav.
Cena servisa + steklo ponavadi ni visoka mogoče nekaj 10 Eur, povprašaj vsaj v treh servisih pa boš videla.
Za original pas pa žal ne vem, nikoli nisem naročal za ruske ure, za ceno poštnine +par Eur pa že v SLO dobiš soliden pas.

Last Edit: od Skiro.
minutka.si minutka.si minutka.si