Zdravo,
prejšnji mesec sem se odpravil v Graz na bolšji sejem, ki se tam odvija štirikrat letno. Na sejmu sem kupil žensko uro Mimorex. Sicer ženskih ur ne kupujem, zbiram ali nosim

, ta pa se mi je dopadla, ker je nekaj posebnega, saj ima poleg klasične številčnice na hrbtni strani še "digitalno". Ko sem prišel domov, sem malo pobrskal po internetu in odkril, da je uro izdelovala firma Girard Perregaux okoli leta 1933. Našel sem celo članek iz urarske revije, ki uro navaja kot enega izmed 14 mejnikov zgodovine podjetja Girard Perregaux (link:
www.watchtime.com/cms/wp-content/uploads...rd-Perregaux_fin.pdf
).
Uro sem kupil zelo poceni, ker me je zanimala tehnično, sedaj, ko pa vidim, da ima morda kaj več kot samo simbolično vrednost, bi jo bil seveda pripravljen tudi prodati. Težava pa je v tem, da nimam blage veze kako in za koliko bi tako uro lahko prodal. Kolega je celo odprl temo na WUS forumu (prosil sem ga, ker sem bolj okoren z računalniki in forumi), vendar razen pohval ni bilo povedano nič konkretnega (link:http://forums.watchuseek.com/f11/mistery-girard-perragaux-double-sided-1930-watch-help-needed-added-pics-1005581.html).
Sedaj sem rekel, da ne bo škodilo, če vprašam še doma. Če ima kdo kakšne predloge, mnenja ali dodatne informacije, bom zelo hvaležen.
Spodaj bom poizkusil prilepiti še slikice dejanske ure, upam da uspe, če ne, so slikice na zgornjih linkih. Drugače pa ura dela brezhibno, na njej sem naredil tudi servis, je pa rahlo zdelana kar se tiče ohišja (je kromirano, tako da poliranje ne pride v poštev...)