minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Mimorex Girard Perregaux 1933

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 12 let 3 tednov #10704

• Slamca
  • Slamca avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Zdravo,

prejšnji mesec sem se odpravil v Graz na bolšji sejem, ki se tam odvija štirikrat letno. Na sejmu sem kupil žensko uro Mimorex. Sicer ženskih ur ne kupujem, zbiram ali nosim :), ta pa se mi je dopadla, ker je nekaj posebnega, saj ima poleg klasične številčnice na hrbtni strani še "digitalno". Ko sem prišel domov, sem malo pobrskal po internetu in odkril, da je uro izdelovala firma Girard Perregaux okoli leta 1933. Našel sem celo članek iz urarske revije, ki uro navaja kot enega izmed 14 mejnikov zgodovine podjetja Girard Perregaux (link: www.watchtime.com/cms/wp-content/uploads...rd-Perregaux_fin.pdf ).
Uro sem kupil zelo poceni, ker me je zanimala tehnično, sedaj, ko pa vidim, da ima morda kaj več kot samo simbolično vrednost, bi jo bil seveda pripravljen tudi prodati. Težava pa je v tem, da nimam blage veze kako in za koliko bi tako uro lahko prodal. Kolega je celo odprl temo na WUS forumu (prosil sem ga, ker sem bolj okoren z računalniki in forumi), vendar razen pohval ni bilo povedano nič konkretnega (link:http://forums.watchuseek.com/f11/mistery-girard-perragaux-double-sided-1930-watch-help-needed-added-pics-1005581.html).
Sedaj sem rekel, da ne bo škodilo, če vprašam še doma. Če ima kdo kakšne predloge, mnenja ali dodatne informacije, bom zelo hvaležen.

Spodaj bom poizkusil prilepiti še slikice dejanske ure, upam da uspe, če ne, so slikice na zgornjih linkih. Drugače pa ura dela brezhibno, na njej sem naredil tudi servis, je pa rahlo zdelana kar se tiče ohišja (je kromirano, tako da poliranje ne pride v poštev...)

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 12 let 3 tednov #10708

• ili_lj
  • ili_lj avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 28
Pozdravljen, zanimiva ura... čestitke!

Kar se vrednosti tiče pa dvomim, da boš dobil dober odgovor. Ura je res redka in v solidnem stanju, vsem poznavalcem bo všeč, vprašanje pa je, koliko je takih, ki so jo pripravljeni tudi dobro plačati. GP v splošnem ni kaj zelo iskana frima, plus ženske ure so manj zanimive.

Na tvojem mestu, bi jo dal na avkcijo na Ebay B)

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 12 let 3 tednov #10709

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Se strinjam z gornjim postom.
Ura, če je redka tudi ni avtomatsko več vredna.
Glede stanja pa vidim, da ob robovih je krom zbrušen do medenine, to je pa za mene že slabša ohranjenost.

Sicer pa,če boš dajal na Ebay prilepi link...me prav zanima kakšno ceno bo dosegla.

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 12 let 3 tednov #10717

• Slamca
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Ja, hvala in strinjam se s tem kar sta povedala.
Dobil sem nasvet, naj se obrnem na internetno prodajalno starih ur Jones&Horan ( www.jones-horan.com/ ). Včeraj sem jim pisal mail in bom še njih počakal, kaj bodo odgovorili. Če tudi oni ne bodo dali nič od sebe, je Ebay najbrž edina opcija, ki ostane. Je pa problem točno v tem, kar sta vidva napisala. Ura je zelo redka, res pa je, da je ljudi, ki bi jo bilo pripravljenih kupiti zelo malo. Če jo postavim na avkcijo, močno dvomim, da se bosta v tistem tednu našla dva, ki bi drug drugega licitirala in dvigovala ceno, če jo dam pa za fiksno vsoto, pa nimam niti malo občutka, kakšno naj nastavim. Poleg tega na Ebayu nisem do sedaj še nikoli prodajal.

Drugače se pa zavedam, da ura ni vredna nekih astronomskih zneskov. Razmišljam, da jo za 100€ raje obdržim, ker je vseeno precej zanimiva, za par stotakov pa bi jo z veseljem dal ter denar brez slabe vesti in očitkov moje punce sprašil za kakšno moško vintage uro:)

V vsakem primeru vas z veseljem obvestim kako in za koliko se bo zadeva zaključila;)

Še to... ura na slikah dejansko izgleda malo slabše kot v resnici. Je sicer dobro zdelana, ampak na robovih pa za enkrat do medenine ni še nikjer prišlo.

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 11 let 10 mesecev #11369

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Danes sem se spomnil na tale Mimorex. Ali je kaj novega - si uro prodal?

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 11 let 10 mesecev #11371

• Slamca
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Zanimivo, da si se spomnil:)
Drugače pa ure nisem prodal in vse kaže, da je tudi ne bom. Očitno ure nihče ne zna oceniti, pa tudi nekakšnega ekstremnega zanimanja zanjo ni. Pred tremi tedni sem bil v Munchenu na urarskem sejmu (sem se šele sedajle spomnil, da bi lahko naredil kakšno reportažo za forum... 6.7. grem tako ali tako ponovno, bom poizkusil takrat) in tudi tam ni znal o uri nihče nič povedati. Problem je, ker je ženska, ženske ure pa so redko iskane. Na Ebay-u pa prodajati ne znam, sem se že sprijaznil s tem:)
Tako da bom očitno uro kar obdržal, tako ali tako me vintage ure zelo zanimajo in jih tudi kar nekaj imam. Če bi pa slučajno koga zanimala, pa naj me kar kontaktira, jo z veseljem pokažem.

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 11 let 10 mesecev #11372

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Z veseljem bomo prebrali reportažo s sejma v Munchnu. Enkrat bi nas šlo lahko več skupaj tja... pa kakšno slikco prilimaj.

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 11 let 10 mesecev #11373

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Spomnil sem se, ker sem ravno občudoval JLC Reverso, ki je podobno "dvostranska" ura. Vsekakor zelo zanimiva ura, je pa res, da z ženskimi urami ni toliko prometa. Škoda.
Iz Münchna bi bilo pa fino videti kakšno sliko.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 11 let 10 mesecev #11390

• Emve
  • Emve avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 18
Evo en teaser iz Münchna; sva bila s Slamco skupaj. To res meka za nas "bolnike".

Rolex Panerai... ga vprašam wie viel? zwei hundert...tausend haha škoda, da nisva imela Geigerjevega števca!

Attachments:

Mimorex Girard Perregaux 1933 pred 11 let 10 mesecev #11393

• Slamca
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
6.6. je sejem v Munchenu ponovno in obljubim, da bom pripravil kratko reportažo z nekaj slikicami.

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si