minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..?

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 3 mesecev #9811

• perpetum
  • perpetum avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tko rano rani ,dvije sreče grabi !
  • Thank you received: 73

Ja se slažem sa čovjekom ?
Koje je vaše mišljenje ?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 3 mesecev #9812

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Zabaven človek :)
Gledal sem njegov video za Pateka in še nekaj drugih.
Ne vem zakaj se dere, preklinja in govori stvari 2x. OK pač njegov stil...

Če je vse to res kar govori, bi se kar strinjal.

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 3 mesecev #9813

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
No kar se tiče sloga in zabavnosti imam svoje mnenje. Sicer mi je British humor všeč a tegale težko prebavim :pinch:

Kar se tiče 1887 kalibra je res. Tu je TAG poskušal skrit, da je za 1887 vzel osnovo Seikovega mehanizma. In tu so se precej osramotili. Sicer se TAG težko primerja z npr Omego, ki je 20 let pred TAGom vsaj kar se tiče mehanizmov. Tu je TAG zaspal in v zadnjem času intezivno dela na svojih kalibrih. Srečo imajo tudi, da so pod okriljem LVMH skupaj z Zenith, saj so pri najboljših modelih uporabili kar Zenithov El Primero.

Težko pa bi se strinjal, da TAG ni luksuzna znamka. So seveda boljše a tudi precej drugih, ki se ne morejo pohvalit s toliko uspehi. Razen redkih izjem, večina zvenečih urarskih imen namreč uporablja predelane mehanizme ali pa kupi generične. Če seveda za merilo uspeha vzamemo in-house mehanizem.

1887 je pač spodrsljaj iz katerega bi se morali kaj naučiti...

Last Edit: od criptus.

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 3 mesecev #9814

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
že nekaj časa spremljam arčija. tip je pač mal boema in zelo verjetno našmrkan. vsakič se mu nasmejim.

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 3 mesecev #9815

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
Tudi jaz spremljam njegove objave in se včasih od srca nasmejim, čeprav bi lahko malo zmanjšal vso preklinjanje in svojo dozo snobizma. Po drugi strani pa ravno to dela njegove objave unikatne in zanimive. Človek dejansko tudi spremlja, kaj se dogaja na trgu, pozna zgodovino znamk, njihove uspehe in tudi spodrsljaje, ipd. in s te plati samo kapo dol. Po navadi so taki "neodvisni" viri veliko bolj uporabni, kot pa PR, ki ti ga ponujajo proizvajalci ur in razne spletne strani s svojimi sponzorsko obarvanimi "testi" ur in pristranskimi interpretacijami zgodovine.

Meni so Tag-i oblikovno všeč (posebej Carrera linije). Tudi bolj zveneča imena (t.i. velika trojica) so v preteklosti uporabljala mehanizme razvite s strani Jaeger LeCoultre-ja, Rolex je uporabljal odlične Zenith-ove mehanizme, Zenith, IWC, Omega in še mnogi drugi uporabljajo (oziroma so uporabljali) modificirane ETA mehanizme ali Lemanio, tako da 100% "in-house" ni tako razširjen, kot bi si človek mislil (tudi pri urah nad 10k EUR).

Edino, kar me moti pri določenih znamkah je to, da tega jasno ne predstavijo svojim potencialnim strankam. Tag je to izvajal pri 1887 (še več, tržil ga je kot »in-house«), Omega za 8500 še vedno pravi, da je »in-house«, pa je kvečemu »in-group«, za določene IWC mehanizme je potrebno preiskati pol net-a, da dobiš informacijo o tem, da gre za »močno« modificiran 7750 ali 2892. To me delno odvrne od nakupa, saj se vprašaš, kaj od tega, kar proizvajalec navaja, je sploh resnica. Na koncu pa je tako ali tako najpomembnejše lastno (subjektivno) mnenje in vsake oči imajo svojega malarja.
Zahvale: criptus

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 3 mesecev #9818

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Tudi jaz sem si pred časom kar dostikrat pogledal kakšen njegov video. Moram priznati, da me je na začetku, z njegovim darom govora in akumuliranim humorjem dokaj pritegnil v nekakšno nehotno strinjanje. S časoma pa so začeli sadovi teh ukrajinskih korenin presajenih na avstralska tla, dobivati drugačen trpkejši priokus. Vse tisto, čemur sem se sprva --divil--je ob spoznanju mojega dometa postajalo nedosegljivo in s tem, po pregovoru, ki obravnava lisico in kislo grozdje, tudi predmet zracionaliziranega ne-interesa (da ne rečem zavračanja)
Tudi med urcami, ki jih je navedel, kot tiste od katerih se je treba čim prej obrniti proč, se da najti prav zanimive in kvalitetne kose. Po drugi strani pa med tistimi, ki jih kuje v zvezde, ravno tako lahko nahajamo nekaj prav banalnih in ponesrečenih primerkov.

Ko je popolno v »podn« skritiziral Seiko pa mi je sploh dalo dodatno misliti. (Upam, da Igor ali Levjul tega nista videla, ker ni priporočljivo za lucidne, impulzivno-neposredne značaje.)

Skratka človek, kakor verjetno tudi sam sebe doživlja, je absolutni častilec tako-imenovanih obscenih luksuznih dobrin, pri čemer pa vseskozi strogo motri svoj ekonomski status in, ali je čudenje; v nujni kombinaciji z zavistjo njegove okolice, še na ravni zadostnega doživljanja lagodja.

(Sicer pa kaj mu bo prestižna zlata ura.. -"in the midle of nowhere"-?..)
Zahvale: criptus

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 2 mesecev #9827

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97

criptus napisal: Srečo imajo tudi, da so pod okriljem LVMH skupaj z Zenith, saj so pri najboljših modelih uporabili kar Zenithov El Primero.

Tega nisem vedel.
Pri katerih modelih so pa uporabili El Primero ?

Last Edit: od Shadow.

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 2 mesecev #9828

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 2 mesecev #9830

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
caliber 36 je zenith el primero. model tag heuer monza.

Why Tag Heuer will NEVER be a Respected Luxury ..? pred 12 let 2 mesecev #9831

• perpetum
  • perpetum avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tko rano rani ,dvije sreče grabi !
  • Thank you received: 73
i samo to valja ali sat izgleda malo kičasto sa caliber 36 .
kako da kažem da me razumijete kičasto = ciganski :)

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si