minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Ura ЗАРЯ

Ura ЗАРЯ pred 12 let 3 mesecev #9603

• merteljt
  • merteljt avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni,

doma sem našla starejšo uro o kateri ne vem ničesar. Nekaj malega piše na interntu o takih urah vendar zelene nisem zasledila nikjer. Za nekaj jih piše na internetu da so iz Rusije, Ukrajine ipd. Morda ve kdo kaj več o tej uri?

Hvla za pomoč,
Tjaša
Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Ura ЗАРЯ pred 12 let 3 mesecev #9604

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Kolikor sem zasledil, ko sem malo brskal...znamka ure je Zarja /Zaria /Zarya (3AP. je menda v cirilici). Znamka naj bi bila ena starejsih v Rusiji.

Ura/medaljon je ženska mehanska(deluje z navijanjem). Ima 21 kamnov. Pri nekom sem celo nasel ceno, ta je bila postavljena na 380$, vendar so na ebayu precej ceneje. Poglej če so na uri kakšne oznake, ker je možno, da je na uri tudi nekaj malega zlata.

Tule pa je še link do strani, kjer nekdo sprašuje o tej znamki :

www.thewatchforum.co.uk/index.php?showtopic=36923

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Ura ЗАРЯ pred 12 let 3 mesecev #9617

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Ure iz podjetja ''Pensa watch factory'' uporabljajo blagovno znamko Zarja. Podjetje je bilo ustanovljeno okoli 1930, Zarja pa je potem nastala/postala kasneje, okoli 1965. Proizvajali so večinoma ženske ure z mehanizmi manjših kalibrov. Nekaj malega je bilo tudi moških modelov.

Se pravi, ura je bila narejena v času Sovjetske zveze, okoli 60' ali 70' let. Barva mislim da nima vpliva na model in verjetno tisto kar si sama našla velja za vse (obstajajo še rdeča in modra barva). Mehanizmi bi naj bili kar kvalitetni in tudi natančni.

Še kratka zgodovina:

www.netgrafik.ch/zarja_history.htm

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.
  • Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si