minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: FAVRE LEUBA GENEVE

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21726

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486

rojcek napisal: Evo, potem pa še en "NAŠ"

@Rojcek - Sem uspel najti dvojčico tvoji uri :beer: . Stanje je sicer slabo, je pa popolnoma kompletna, tako da bo treba najti le malo časa in se je lotiti...

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21730

• rojcek
  • rojcek avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53

Slamca napisal:

rojcek napisal: Evo, potem pa še en "NAŠ"

@Rojcek - Sem uspel najti dvojčico tvoji uri :beer: . Stanje je sicer slabo, je pa popolnoma kompletna, tako da bo treba najti le malo časa in se je lotiti...

Hah, lepa! :beer: Poleg moje, sem videl še samo eno, na ebayu, že kar nekaj časa nazaj. Sicer ne v Slovenščini/Srbo-Hrvaščini. Kje si jo našel?

Bi znal o njej ali o firmi, povedat še kaj več, poleg tega kar sem že ugotovil sam in s pomočjo drugih v temi, v naslednjem linku? www.minutka.si/forum/7-splono-o-urah/777...ve.html?limitstart=0

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21731

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
@rojcek@, a so kakšne novosti glede novih FL...ne najdem nobene informacije....v naprej hvala...

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21732

• rojcek
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Na vprašanje kolega iz foruma dodajam dve novosti.

Prva je nova verzija legendarnega Bivouaca...Bivouac 9000. Ura je mehanska, na ročno navijanje. Bojda kot edina ura na svetu meri višino do 9000m in to mehansko. Prav tako meri tudi zračni pritisk. Ohišje je iz titana, rezerva navitja pa 60 ur.

favre-leuba.com/collection/raider/bivouac-9000/
Attachments:
Zahvale: MorskiPas

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21733

• rojcek
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Deuga novost pa je ženska ura iz kolekcije Raider in sicer Sea bird . Možnost kvarca ali mehanike, na voljo pa je v štirih barvah.

favre-leuba.com/collection/raider/sea-bird/
Attachments:

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21734

• rojcek
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

MorskiPas napisal: @rojcek@, a so kakšne novosti glede novih FL...ne najdem nobene informacije....v naprej hvala...

Nekaj je. Imaš v bolj ustrezni temi ;)

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21735

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

Bi znal o njej ali o firmi, povedat še kaj več, poleg tega kar sem že ugotovil sam in s pomočjo drugih v temi, v naslednjem linku?

Sem si že prebral temo in moram reči, da si zelo dobro preučil Favre Leubo, tako da ni kaj za dodati. So pa meni zanimivi modeli F-L ur, še iz malo starejših časov kot najin model. Takrat so delali svoje mehanizme, ki so bili nekaj posebnega. Originalen Duomatic oz. Twinmatic je imel dva navijalna bobna, potem pa je podjetje očitno popustilo in pričelo vgrajevati AS mehanizme, nikoli pa nisem razumel zakaj so napis Duomatic ohranili na številčnici (dveh bobnov kupljeni mehanizmi nikoli niso imeli)... No ja, razumem, ampak se mi ne zdi prav :cheer:.

Drugače pa že dalj časa spremljam ''slovenske'' ure. Po do sedaj ugotovljenem so datumi v vseh primerih dvojezični, slovensko-srbohrvaški. Poleg F-L (razen najinih, vem še za eno z modrim odtenkom številčnice in enakim AS mehanizmom), je še Darwil od kolege MorskiPas (skoraj prepričan sem, da ima znotraj ETA mehanizem) in doma imam še Atlantica z Eto (mnenja sem, da je disk enak za AS in ETA mehanizem, bomo pa kmalu videli, ko se spravim razdirati tole F-L), to je pa to od ur s slovenskim datumom, ki so meni prekrižale pot. Imel in videl sem še Omikron Safari uro, ki je bila v hrvaškem jeziku, brez slovenskih imen, slednjih drugače mislim da je več, ker sem jih zapazil že kar nekaj.

Aja, za na koncu še, kje sem dobil uro. Dal mi jo je kolega, ki se ukvarja s preprodajo in si občasno pomagava, jaz kaj popravim on pa mi da oz. proda kakega lepega rusa :) .

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21736

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147

Slamca napisal: Imel in videl sem še Omikron Safari uro, ki je bila v hrvaškem jeziku, brez slovenskih imen, slednjih drugače mislim da je več, ker sem jih zapazil že kar nekaj.

Takih s samo srbohrvaškim datumom je bilo po moje več, ker je bil trg večji od slovenskega. Recimo, Zodiac je imel tudi samo s srbohrvaškim datumom (mehanizem je Zodiac 76B, če se prav spomnim, osnova pa A. Schild):

Isti kos (Zodiac) z malo slabšo ohranjenostjo sem videl tudi na boljšaku v Lj (pa tudi v temi o boljšaku tukaj na minutki se ga vidi v sliki ; zadnja "skupinska slika", prvi z leve v drugi vrsti od zgoraj).

Sicer pa vse pohvale, da ti je uspelo izbrskati slovenskega FL dvojnika, Slamca! :)

Last Edit: od Matrus.

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21737

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
gospodje, malo poznam zgodovino Yugo države....termini "srbohrvaščina" ali "hrvatskosrpski" so nasilno izmišljeni...pustimo zgodovino....ne glede na to, bi samo pripomnil glede "datumajra"....kot je @slamca@ pripomnil glede moje ure, a je SLO ali kaj drugega, (sem šel prav preverit), pri datumaru HR bi moglo pisati "SRI", kar v srbskem ali slovenskem jeziku ni enako...torej "SRE"...
ne vem kje je moja ura prodana....datumar je SLO x 2 ....zanimivo....odzadaj je vgravirana beseda "borongaj", kar je tudi dvomljivo....mogoče gdo ve zakaj?....kolikor sem sam najdel, je borongaj del Zagreba....hmmmmmmm?????....
"Jubilee 30" na številčnici...kaj naj bi to pomenilo????.....

FAVRE LEUBA GENEVE pred 8 let 6 mesecev #21738

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Jubilee 30 je tip Darwil ure.

Termin srbohrvaščina sem uporabil namenoma, ne, ker bi želel pogrevati zgodovino ali bi hotel koga užaliti, ampak zato, ker po mojem mnenju seveda ni slovenski (UTO in SUB), ni hrvaški (kot si rekel, je SRE, ne SRI) in tudi ni srbski, saj bi bil potem v cirilici, mar ne? Se opravičujem, ampak glede na čas proizvodnje vseh naštetih ur, mislim, da je tak termin na mestu.

Moram pa reči, da se mi zdi naravnost neverjetno, da je tvo Darwil 2x SLO. Si prepričan, da pride za 2x PON, še 2x TOR? Če je to res, imaš pa redkost med redkimi!

minutka.si minutka.si minutka.si