minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Pas za ročno uro cm prekratek

Pas za ročno uro cm prekratek pred 13 let 2 tednov #7885

• jesen
  • jesen avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pas (kavčuk) mi je vsaj za en cm prekratek. Povedano drugače,uro imam zapeto na tretji luknjici od konca nazaj. Bolj se mi prilegala na predzadnji,vendar se mi potem preostanek pasu non stop izmuzne iz objemke in štrli stran od zaokrožene lege pasu. Ima kdo idejo,kako bi pas na koncu podaljšal za cm,da bi konec pasu potem lepo sedel v objemki pasu ?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Pas za ročno uro cm prekratek pred 13 let 2 tednov #7886

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Pas samboš telo težko podaljšal pomoje. Menjava, druge opcije ne vidim. Izbira pasov je izjemna, ni hudič da ne najdeš kaj zase...

Pripni sliko morda da ti laže svetujemo.

Pas za ročno uro cm prekratek pred 13 let 2 tednov #7887

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Če sta na paščku dve objemki, tista ob sponki in ona; prosto-gibajoča. To slednjo uporabi tako, da jo pač na spodnjem delu prerežeš in jo nazaj sestaviš (zašiješ in zlepiš) tik ob sponki – torej pred tisto fiksno. Tako boš pridobil vsaj 5mm, če ne več. (V mojem primeru je bilo že tako)
Je pa res, da je bil to usnjen pašček, kjer ta način nekako rešuje opisan problem.

Pas za ročno uro cm prekratek pred 13 let 2 tednov #7890

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

jesen napisal: Pas (kavčuk) mi je vsaj za en cm prekratek. Povedano drugače,uro imam zapeto na tretji luknjici od konca nazaj. Bolj se mi prilegala na predzadnji,vendar se mi potem preostanek pasu non stop izmuzne iz objemke in štrli stran od zaokrožene lege pasu. Ima kdo idejo,kako bi pas na koncu podaljšal za cm,da bi konec pasu potem lepo sedel v objemki pasu ?

Zmeri dolžino dela na katerem je zaponka, pa bom pogledal, če imamo na zalogi daljši del.
Fajn pa bi bilo vedeti, kakšna je širina pasu, barva in želen vzorec.
Zahvale: jesen

Pas za ročno uro cm prekratek pred 13 let 1 teden #7908

• jesen
  • jesen avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pas je pri uri širok 22 mm,je raven (brez zaokroženega dela). Del kjer je zaponka je dolg samo 7cm in je pri zaponki širok 21mm. Drugi del ima 9 luknjic in je dolg 113 mm. Je črne barve,gladek.

Pas za ročno uro cm prekratek pred 13 let 1 teden #7910

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

jesen napisal: Pas je pri uri širok 22 mm,je raven (brez zaokroženega dela). Del kjer je zaponka je dolg samo 7cm in je pri zaponki širok 21mm. Drugi del ima 9 luknjic in je dolg 113 mm. Je črne barve,gladek.

Sem pogledal in zadeva je sledeča; trenutno imamo na zalogi Hirsch kavčuk pas, gladek, 22mm, velikosti L, kar pomeni, da je del pasu, kjer je zaponka dolg 8 cm, del z luknjicami pa 12cm. Del pri zaponki je širok 20 mm. Imaš morda dvojno pregibno zaponko?
XL pas Hirsch pa ima del z luknjicami enako dolg kot L, torej 12 cm, del kjer je zaponka pa je dolg 10 cm, a ga žal trenutno nimamo na zalogi.
Najbolje bi bilo probati Hirsch L varianto, dati na zapestje in če bo še prekratek, naročiti velikost XL.

Last Edit: od igor.
  • Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si