minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Habring ure

Habring ure pred 13 let 6 mesecev #5094

• doomy17
  • doomy17 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Pozdravljeni, zanima me če kdo ve kaj več o urah avstrijskega "proizvajalca" ur, Richarda Habringa iz Velikovca (Völlkermarkt - avstrijska koroška, blizu slovenske meje).
Na forumu sem to ime že zasledil, vendar nič posebnega nisem prebral oz. slišal o urah.
tukaj imam link njegove spletne strani: www.habring2.com/index.php
Mi lahko kdo kaj več pove o teh urah, mogoče tudi glede cen?
LP, Dominik

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg: Habring ure pred 13 let 6 mesecev #5098

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
misliš habring2. dvojka je zato, ker sta v celem podjetju samo 2 zaposlena. gazda in njegova žena. verjetno imata tudi zunanje sodelavce. mehanizme imajo svoje (nisem siguren če vse).

cene...visoke, ampak po mojem mnenju vredne vsakega eura.

Odg: Habring ure pred 13 let 6 mesecev #5105

• doomy17
  • doomy17 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
ja, mislil sem habring2, glede mehanizmov vem jaz še manj razen to da naj bi nekatere ure imele mehanizme 7750 (in druge) valjoux, pa tudi svoje naj bi imel.
imam pa novo vprašanje in sicer ali je na nekaterih urah (prvič sem to zasledil) dvojni kazalec (DOPPEL) bolj lepotno dodan ali ima to še kaj opraviti z natančnostjo samega časomera, ali čisto nekaj "tretjega" ? :blink:

Primer:

Odg: Habring ure pred 13 let 6 mesecev #5106

• oven
  • oven avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
Doppel pomeni doppel chronograph. To je stoparica z dveme kazalcema. Ko zazenes stoparico, steceta oba kazalca, ko pa pritisnes gumb (ponavadi je na levi strani) se en kazalec ustavi, drugi pa napre tece. Ta funkcija zelo podrazi uro.

Odg: Habring ure pred 13 let 6 mesecev #5107

• Tadej7ad
  • Tadej7ad avatar
  • Gost
  • Gost
Če se ne motim, centralna kazalaca, ki sta v funkciji kronografa, prikazujeta sekunde in minute. Tako ima to rešeno mehanizem Lemania 5100. Kolikor sem lahko prebral, je rešitev zelo praktična in pregledna in je pravzaprav čudno, da tevrstnega prikaza ne uporablja več mehanizmov.

EDIT: www.lesmala.net/jean-michel/lemania/index3.htm

Last Edit: od Tadej7ad.

Odg: Habring ure pred 13 let 6 mesecev #5108

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
doppelchrono je nemški izraz, rattrapante je francoski izraz. funkcija je enaka.

Je dodaten sekundni kazalec na kronografih (doppelchrono), ki služi za ločen prikaz dveh meritev. Medtem ko ena meritev teče brez prekinitev, drugo lahko ustavimo, ponovno zaženemo ali resetiramo. Tak kronograf vsebuje dva ločena mehanizma štoparice.

pa če spet povem po domče da bodo vsi razumeli...

pritisneš gumb..stečeta oba kazalca, zopet pritisneš gumb...se eden od kazalcev ustavi, drugi teče dalje ( tisti ki se ustavi ti pokaže vmesni čas), še enkrat pritisneš gumb...kazalec ki je bil ustavljen se izenači (ujame kazalec ki teče).

Last Edit: od sokol.

Odg: Habring ure pred 13 let 6 mesecev #5154

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Habring je bil dolga leta zaposlen pri IWC in je izumil mehanizem za njihov Dopelkronograf, ki mu je pred kratkim potekla ekskluzivna pravica do uporabe le tega.Tako je Habring tako rekoč vzel nazaj svojega otroka in ga začel vgrajevati v svoje limitirane ure.
Habring je pri IWC zaslužen še za kar nekaj inovacij, a se jih žal nisem vseh zapomnil. Sodeloval je tudi pri nastanku ročne ure Erwin Sattler ure z retrogradnim prikazovanjem.
Pri njegovih urah gre za zelo zaželjene in butične umetnine, ki jih skrbno s svojo ženo in praktikantom sestavljajo na klasičen način.Za ure so se pognali vsi poznavalci visokega urarstva in temu primerno se na njih čaka....

Last Edit: od gasper.
  • Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si