minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Nakup rezervnih delov

Nakup rezervnih delov pred 6 let 3 mesecev #24374

• Slatinek
  • Slatinek avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni

Sem nov na forumu. Zanima me, kje cenovno ugodno kupiti rezervne dele, poleg Ebay-a, mogoče v Sloveniji:
1 x pas usnjen bolj močan rjav 22mm ura Jacques Lemans
1 x pas usnjen bolj močan moder 22mm ura Jacques Lemans
2x "štift" 19mm
1x pas rjav 19mm rjav ne tako močan
5 x baterija različnih velikosti
1x pas kovinski original za Seiko automatic 5

Ključ in primež za odpiranje sem kupil na Ebayu in bom rezervne dele ljubiteljsko sam zamenjal....

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Nakup rezervnih delov pred 6 let 3 mesecev #24375

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Pozdravljen,
-za usnjena pasova najbolje, da obiščeš urarja ali trgovino z urami, ki je dobro založena,
-če želiš prav original kovinski Seiko pas, se boš moral skoraj zagotovo poslužiti kar Ebaya,
-za štifte in baterije pojdi k najbližjemu pravemu urarju, odsvetujem trgovine z urami, ker bo tam dražje.

Če si z Ljubljane, lahko poizkusiš pri Dynamic trade ( www.dynamic-trade.si/kontakt.html ) oni imajo veleprodajo za urarski material, ker dobavljajo tudi Seiko, se ti morda še nasmehne sreča pri kovinskem pasu.

Last Edit: od Slamca.

Nakup rezervnih delov pred 5 let 11 mesecev #25009

• Ikari
  • Ikari avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 2
Je 2 eura za štift pri urarju normalna cena? Zdi se mi nekoliko drago (ja vem, da morajo od nečeša živet, ampak to je bolj ali manj potrošni material, še okulisti mi niso komplicirali pri majhnih delih). Pa preden me kdo obtoži, da sem škrt, v lokalno trgovino sem šel skrajšat pašček, da ne bi poškodoval ure, pa imam na koncu še več problemov...

Bohnedaj pa, da bi Seiko imel specifikacijo štiftov, ki jih uporabljajo v zaponki :(

Nakup rezervnih delov pred 5 let 11 mesecev #25014

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 410
A se hecas? 2 eura z lahkoto damo za kavo za uro pa ne bi? Stift je lahko mimogrede tudi slabe kakovosti pri cemer lahko odpove ti pa izgubis uro. Jaz tu res ne bi sparal... S tem da se mi zdi 2 eur celo smesno malo. Posebej ce ti urar ni nic racunal za delo.

Last Edit: od criptus.

Nakup rezervnih delov pred 5 let 11 mesecev #25016

• Ikari
  • Ikari avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 2

criptus napisal: A se hecas? 2 eura z lahkoto damo za kavo za uro pa ne bi? Stift je lahko mimogrede tudi slabe kakovosti pri cemer lahko odpove ti pa izgubis uro. Jaz tu res ne bi sparal... S tem da se mi zdi 2 eur celo smesno malo. Posebej ce ti urar ni nic racunal za delo.

Ja, zdi se mi drago za potrošni material, ki se hitro lahko zgubi, pa glede nato da je moja sreča dost slaba in sem štor. Pač moje osebno mnenje, tvoje je lahko drugačno. Nazadnje sem dal urarju, da mi je skrajšal pas, pa mi je novo uro vlekel po pultu in mizi (mogoče res ni draga ura, pa verjetno je trpežna, ampak vseeno ni lep občutek gledat takšnega odnosa). Štift je gospa želela stlačit nazaj v zaponko z nožkom (sem začetnik, niti nisem vedel, da obstaja orodje). Pač, moje izkušnje z urarji pri nas niso ravno najboljše, zato tudi nimam ravno zaupanja, da bom dobil tudi kvaliteten štift.

Imel sem slabe izkušnje z nakupom prve mehanske ure, zato sem pač malce bolj tečen. Mi pa ne bi bil problem pustiti tiste štiri eure, če bi imel dober občutek, ko stopim do urarja, zaenkrat sem nenavdušen. Moja zadnja izkušnja z urarji je več stroškov in dela, verjamem pa, da so tudi dobri.

Last Edit: od Ikari.

Nakup rezervnih delov pred 5 let 11 mesecev #25017

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 96
Štifti so res lahko tudi precej slabe kakovosti.
Spoznaš jih po tem, če stisneš oba vgrajena štifta skupaj in vedno ko stisneš se sliši pokanje.
Ni pa garancije, da tudi za 2€ dobiš prav tako pokajočega.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si