minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Bolsjak

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20284

• Patrianos
  • Patrianos avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • A.Lange & Sohne
  • Thank you received: 11
Danes na boljšem sejmu kupljene za pet eurov. Nisem mogel mimo.Oba sta navijača in gresta v popravilo. Darwil dela super, Aros pa ne.Bomo zrihtali! Kaj mislite?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20317

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Vezno glede ja Patrianosov nakup.
Danes sem sel slucajno mimo bolsjega sejma v Ljubljani.
En gospod je imel ogromno ur (vsaj 100 - mi je zal da nisem slikal), potem pa so se posamezniki imeli po par ur na svojih standih.
Najbolj pogoste so bile (ne nujno v tem vrstnem redu):
- Junghans, Arreta, Darwil, Doxa, Poljot, Universal Geneve, Gruen

Ta gospod, ki jih je imel precej, je imel med drugim tudi Oris Star - zanjo je zelel 400 €. Ene je imel po 150 €-200 €. Me prav zanima, ce kaj proda "ta dragih".
Zahvale: Patrianos

Last Edit: od whatever.

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20321

• Patrianos
  • Patrianos avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • A.Lange & Sohne
  • Thank you received: 11
O wow!
Zgubil bi se tam.Zelo me vlečejo taki vintage ure iz kakšnih sejmov.Škoda za slike.
Si kaj kupil?Se ti je zdelo da so bili original?
Hvala za info.Bi se znal zapeljat v Lj.
Pri nas v Mariboru je zelo bogo z takšnimi nakupi.

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20323

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
je en tipac...ni naše gore list...ima ogromno uhr...takšnih in drugačnih...cene kar navite...izkazuje se kot poznavalec, čeprav na bolšjaku so vsi "poznavalci"...če se dobro zdilaš, lahko profitiraš...seveda, če te zanima ta rang uhr...ima tudi Omege....opazil sem tudi veliko frankenštajnov...osebno me nič ne moti če je cena sprejemljiva in če se uro da urediti...

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20326

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
@Patrianos, kupil nisem nic, ker sem bil samo slucajno mimo. Pa iskreno nisem si mislil, da bo taksna izbira.
Ziher so bili original, v primernem stanju glede na starost. Je pa imel kar cene.

Sem vprasal samo za Oris Star pa je rekel 400 €. Potem pa je rekel, da "te imajo ceno 180-200 €" (pokazal je na nekih 15 ur). Ostalo nisem spraseval.
Oris se ne spomnem katera je bila - ena od teh dveh :whistle:
www.fratellowatches.com/wp-content/uploads/P4146301.jpg
4.bp.blogspot.com/-lc94JUIqMTY/VSVWdZBn3...0/s1600/DSC09041.JPG

Sem pa tudi jaz dobil tak obcutek, kot omenja MorskiPas. Ni ravno pravi poznavalec - samo zbiratelj verjetno (mogoce pa samo malo preporodaja starino :) ).
Omeg nisem videl - sem skoraj 100% preprican, da jih ni imel, ker sem si jih ogledoval ene 5 minut vse. Tako da kar sem si zapomnil je to:
Junghans, Arreta, Darwil, Doxa, Poljot, Universal Geneve, Gruen, Edox.Oris

Mozno da je to njegov oglas na bolhi (potekel):
PRODAM VEČLETNO ZBIRKO SVOJIH VINTAGE LEPOTIC!URE SO IZ 60,70-LET!SO AUTOMATIC IN NAVIJAČI!VSE SO LEPO OHRANJENE,NEKATERE KOT NOVE!

www.google.si/search?q=PRODAM+VE%C4%8CLE...1920&bih=970#imgrc=_

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20328

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Že nekaj časa hodim na ljubljanski bolšjak skoraj vsako nedeljo in poznam večino prodajalcev. Gospod o katerem govorim, če se pogovarjamo o istem prodajalcu, prodaja v povprečju polovico nedelj, prihaja iz Rijeke in naj bi bil upokojeni zobozdravnik. Ima daleč največjo izbiro ur (na enkrat prodaja krepko čez 100 kosov), je pa pri njegovih urah točno tako kot je povedal Morski Pas, cene so relativno navite, da se precej barantati, potrebno je pa biti pazljiv, saj je dober delež ur v taki ali drugačni meri sestavljanka (frankenštajn). Ure, ki si jih izpostavil v linku iz Bolhe, niso njegove.

Tole se lahko bere kot blatenje ali negativno mnenje, vendar nisem tako mislil. Ne mislim, da je človek slepar, ker ni, hočem samo reči, da je gospod pripadnik stare šole in verjetno vseh ur ne preverja po internetu, zato se velikokrat zgodi, da misli, da ima nekaj, kar je vredno več kot dejansko je. V stanje posamičnih kosov pa se zagotovo ne poglablja tako kot mi.

Poleg gospoda iz Rijeke je na ljubljanskem bolšjaku pravzaprav samo še en reden (ta pa pride čisto vsako nedeljo) prodajalec, ki je primarno v prodaji ur. Prihaja iz Gorenjske, ima malce daljše skodrane lase, na ure se spozna bolje od Hrvata, njegove začetne cene pa so precej loterija :cheer: .

Morski Pas, rekel si, da če se dobro zdilaš, lahko profitiraš. Moje mnenje je, da je profit na ljubljanskem bolšjaku izjemno težko doseči. ''Profesionalci'' pridejo že v ranih urah, ko se roba še zlaga na stojnice in odnesejo, kar se je izplačalo.
Zahvale: criptus, whatever

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20331

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Nisem bil 100% ali je res to njegov oglas. Nekakor sem imel v spominu neke kovcke. :laugh: Res skoda, da nisem naredil vsaj ene slike.

Nisem vedel, da ima tudi sestavljenke. Good to know.

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20337

• miromustang
  • miromustang avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 6
Ljubljanski bolšjak ima tako navite cene glede ur, da mi je ponavadi kar slabo. Včasih sem tam kupoval žepne ure in kdaj kakčno ročno, vendar bolšjaka niti ne povoham več, odkar poznam spletne nakupe iz tujine. Na spletu je kvaliteta in cene na mnogo višjem nivoju.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20349

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115

Slamca napisal:
Morski Pas, rekel si, da če se dobro zdilaš, lahko profitiraš. Moje mnenje je, da je profit na ljubljanskem bolšjaku izjemno težko doseči. ''Profesionalci'' pridejo že v ranih urah, ko se roba še zlaga na stojnice in odnesejo, kar se je izplačalo.

@Slamca@, hvala za bolj precizno razlago...edino si preskočil naslednji stavek: "če te zanima tak cenovni in kvalitativni rang"....osebno sem sentimentalno vezan na Darwil in če sem se zdilal s tipom za 30 evrov, mislim da sem naredil good job...ura je ohranjena, tip mi je dovolil pogledat notranje organe... nisem poznavalec, ampak navidezno je agregat bil intakten...še usnjene paščke ima po 3 evre...včasih je imel par Omeg...očitno so vse šle...
enkrat je bil pri meni mlajši fant kupit eno urco...in mi je povedal da se s tem preživlja...ve kaj išče in je najbrž med prvimi na bolšjaku...vse si pregleda in čaka priložnost...ali pa tudi pošlje koga drugega v lov...npr. potovalne vekerice, mi je povedal katere so iskane zaradi mehanizmov, pa sem pozabil...

Attachments:

Bolsjak pred 9 let 2 mesecev #20364

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Ja, gospod je ocitno iz Rijeke :) Ime mu je Jordan. Ce kdo rabi mobi cifro, naj mi poslje zs.
EDIT: sem ga vprasal, ce lahko slikam, da bi dal na en forum, pa ni vedel kaj to je, tako da sem rekel, da bom delil sliko na eni "skupnosti", ki so jim ure strast. In je sam ponudil svojo telefonsko.

Ta pa je je iz sosednja stanta.

*550 €

Last Edit: od whatever.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si