minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Replika ur

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13666

• Magister
  • Magister avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni!

Sem nov na tem forumu in imam eno vprašanje!
Sam si lastim IWC Portuguese Automatic, ki je original in sem jo dobil od pokojnega dedka.
Zdaj imam vprašanje, na neki strani sem našel, da imajo nekje res HQ replike ur sepravi rang do 500e za dobro repliko. Ali imate kakšne izkušnje z omenjenimi urami ali so kvalitetne ali ne, kot vidim imajo švicarski ETA movement, Miyota, cenejše Asian 21J itd. Kolega si je naročil uro Panerai Luminor za 390e iz te strani in pooblaščeni urar v Avstriji ni mogel verjeti kvaliteti ure...Za probo bi vzel eno, da vidim kako se odnese vsekakor je nebi imel za "show off", ker mi se mi je z repliko važit brezveze...

Vnaprej Hvala!

Lep Pozdrav,
Magister

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13667

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Stalisce foruma minutka.si glede ponaredkov je jasno napisano v pravilih. Nikakrsne reklame niti povezav ne toleriramo ne glede na kakovost. Lahko razpravljamo o mnenjih to pa je tudi vse kar je tu dovoljeno.

Vsaka debata izven omenjenih okvirov bo brisana brez opozoril.

moderator
Zahvale: Magister

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13668

• Magister
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Verjamem ne mislim delati nobene reklame samo vprašam kakšna je kaj kvaliteta ne mislim pa nič slabega.

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13670

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Če te prav razumem, bi dal 400eur za uro, ker te zanima kakšna je kvaliteta? Pa koga farbaš? Sebe?

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13674

• Magister
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Pravim, da bi jo kupil, da vidim kakšne so dobre replike :) Če se splača jemati to, ali je bolje dat par tisoč evrov za uro. Mislim pa, da ste tukaj majstri pa, da boste vedeli ali so dobre ali ne :)

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13675

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Fejk ima tisti, ki bi se rad postavljal z necem kar ni oz si ne more privoscit. Pravis da se ne bi rad sopiril s fejkom. Glede na to, da za 400 eur dobis dobro in kvalitetno uro ne vidim razloga zakaj bi si kupil fejk?

Last Edit: od criptus.

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13676

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Vse, kar lahko povem, je samo to: fejk ure nosijo fejk ljudje. Jaz fejka ne bi vzel niti če mi plačaš, pa če je še ne vem kakšna (to vidim pogosto na Bolhi) A+++ replika, karkoli to pomeni. Fejk je fejk in nikoli ne bo dosegel originala. Plus: Panerai in ostalih znamk ur itak večina ne pozna, tako da je fejk še bolj nesmiseln nakup.

Po moje se lahko temo kar zaklene/briše, ker res ne paše na forum...

Last Edit: od Matrus.

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13677

• Magister
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Osebno imam IWC-ja izredno dobra ura, kvalitetna, točna, dober design...Da sem napisal temo nisem mislil nič slabega samo vprašal sem. Ker osebno res nisem mogel verjeti kako je ura dobro narejena od prijatelja :)

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13678

• petrussa
  • petrussa avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2

Magister napisal: Osebno imam IWC-ja izredno dobra ura, kvalitetna, točna, dober design...Da sem napisal temo nisem mislil nič slabega samo vprašal sem. Ker osebno res nisem mogel verjeti kako je ura dobro narejena od prijatelja :)

Lahko bi se izrazil "ponarejena" in ne narejena. Narediti pomeni skonstruirati, zgraditi, izdelati.
Predlagam, da ne posegaš po ponaredkih. Nobenih. Nikoli. Pa če so še tako mamljivi.

Dobi se lepo število lepih izvirnih ur, tudi za malo denarja, če je to problem (kar razumem, nismo ravno v kakšni hudi blaginji). Ko kupimo izvirnik podpiramo gospodarstvo, spoštujemo pravne norme. Če pa posegamo po ponaredkih pa podpiramo kriminal, delo na črno, terorizem, in kar se meni zdi najhuje : izkoriščanje ljudi in otroško delo.

Za denar katerega bi lahko dobil ponaredek kupi raje uro nižjega cenovnega ranga. Za kakšen stotak evrov več pa zagotovo dobiš tudi zelo kvalitetno uro z avtomatskim navijanjem (Victorinox, Tissot, Hamilton,...) s katero ti ne bo nerodno pred ljudmi. In tudi te ure lahko občuduješ in se čudiš kako dobro so narejene.

Last Edit: od petrussa. Reason: manjkajoči presledki

Replika ur pred 11 let 3 tednov #13679

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
Se popolnoma strinjam s predhodniki. Kot se je glasil slogan kampanije FHH-ja: "Fake watches are for fake people."

Za ta denar dobiš solidno novo urco, lahko pa greš dlje in najdeš uro iz "zlatih časov" 50ih in 60ih let prejšnjega stoletja, razviješ odnos z zaupanja vrednim urarjem, ki ti jo bo vsake tolko malce poštimal in za vedno boš pozabil razmišljati o ponarejenih približkih ur.

minutka.si minutka.si minutka.si