minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Nakup ure do 500€

Nakup ure do 500€ pred 10 let 6 mesecev #15310

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Vracilo prek Paypal je morda simpl ni pa prakticno. Denarja namrec ne mors dvignt od tam ce nimas racuna v USA.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Nakup ure do 500€ pred 10 let 6 mesecev #15311

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
V primeru vračila gre denar direktno nazaj na kartico. Iz prve roke. Sicer pa tudi z dvigi ni problema, samo 2e provizije si vzamejo. Oboje iz izkušenj.

Nakup ure do 500€ pred 10 let 6 mesecev #15316

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Drži to kar piše Martus, imeti moraš Visa kartico na katerega si denar nakazuješ. Stane pa nakazilo 2 EUR, je pa limit max. 500 EUR dnevno.

Nakup ure do 500€ pred 10 let 6 mesecev #15326

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 6
Sam imam ebay račun, paypal račun in visa electron kartico. Opravil sem že ogromno nakupov in velikokrat so mi vračali denar zaradi nepopolnih opisov, neprispelih reči itd... Denar se nad določeno vsoto nakaže direktno na kartico, majnši zneski pa ostanejo na paypal računu... Kar se tiče same ure mislim da bo velikost pravšnja saj imam sedaj diesel 52mm in je res da malo velika, zato tudi prodajam in kupujem resno uro... Glede tujine še nimam vseh info, na ebayu je 200€ ceneje kot slowatch, imam še varianto švica, usa in rs tako da čakam še te cene... Kako pa je z to mednarodno garancijo ali kako se ji že reče?

Nakup ure do 500€ pred 10 let 6 mesecev #15327

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Najs. Par let nazaj namrec, ko sem si ustvaril Pay Pal racun je denar ostal na PayPal accountu in si ga lahko porabil za bodoca placila in dvignil le ce si imel odprt bancni racun v USA. Fino, da je zdaj drugace :)

Nakup ure do 500€ pred 10 let 6 mesecev #15328

• primzy12
  • primzy12 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 1
Moja na nato pasku. Pri nas so malo bolj zasoljene cene kot drugod (jaz sem jo dobil iz Nemčije).
Glede velikosti pa... osebno nimam velikega zapestja a se mi zdi da ura ne izpade ravno prevelika (seveda odvisno od priložnosti, stila itd...), če ti je ura všeč ne razmišljaj preveč:)

Attachments:

Nakup ure do 500€ pred 10 let 6 mesecev #15329

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73
Lep pilot ;)

Nakup ure do 500€ pred 10 let 6 mesecev #15332

• AP
  • AP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Važno da tik-taka
  • Thank you received: 14
Zlo lep sam meni malo velik, sam to je stvar okusa, ima pa meni najbolj pomembne komplikacije.

Tissot, Hamilton, Seiko

Nakup ure do 500€ pred 10 let 5 mesecev #15787

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 6
Evo pred par dnevi je prispel težko pričakovani pilot. Priložnost se je pojavila na ebay-u in sicer na dražbi. Cena se je ustavila zelo nizko zato ni bilo kaj premišljevati. Je pa nova z mednarodno garancijo ter vsem kar pripada pri novi, pa še celo modificiran model z nekaj dodatki :P

Je pa to moja prva mehanska ura tako da me zanima na kaj je treba biti pozoren in kaj je dobro vedeti o mehanski uri... hvala

Last Edit: od mare.

Nakup ure do 500€ pred 10 let 5 mesecev #15788

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
No, super! S hamiltonko, za ta denar nimaš kaj izgubit. Koliko ceneje ti jo je uspelo dobit? Če ni skrivnost... ;)

Niti ni kaj dosti za vedet... Tvojo uro poganja zanesljiv Etin mehanizem (2836-2), torej avtomatika. Ura se polni z gibanjem roke, ko se ob tem suče rotor. V mirovanju ti bi tako čisto napolnjena držala do dva dneva.

Natančnost teka mehanizma je odvisna od gibov roke in cele vrste zunanjih dejavnikov. Na začetku je normalno, da je dnevno odstopanje večje, sčasoma pa se lahko zmanjša. V vsakem primeru se da natančnost zregulirat pri urarju. On da uro na napravo, ki izmeri odstopanja v različnih pozicijah, potem pa jo poskuša čimbolj idealno umerit. Moraš pa vedet, da mehanska ura nikoli ne bo popolnoma točna, vedno bo nekaj sekundno odstopanje dnevno.

Zaradi tekočin v uri, ni dobro, če predolgo stoji (mesec, dva...). Da se dobit tudi navijalce ur. Nekateri tudi pravijo, da jo je občasno dobro naviti ročno.

Mehanika je tudi bolj občutljiva, zato se je priporočljivo izogibat hitrim in sunkovitim gibom pri raznih športih (golf, tenis, squash, gorsko kolesarjenje...).

Servis je recimo dokaj redek, a takrat malo dražji. ''Potrebno'' jo je servisirat nekje na 4-6 let, lahko tudi več...mnenja tukaj so si precej različna. Se je pa mogoče dobro vmes kdaj oglasit pri urarju, da pregleda tesnila in preveri vodotesnost, posebej, če se z uro hodi v vodo.

Nekaj informacij je še tukaj:
www.minutka.si/urarski-pojmi.html
www.minutka.si/nega-in-servis-ur.html

Pa naj me še kdo dopolni, če sem kaj pozabil

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
minutka.si minutka.si minutka.si