minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: ure ROTARY

Odg:ure ROTARY pred 13 let 6 mesecev #6724

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
el_diablo napisal(a):

vedno bolj hecna mi je ta fraza "kvalitetna ura". nek že na otip šit iz praška je eno,ampak a je npr. tale casio za80 eu dejansko slab,nekvaliteten,in lahko samo čakam da bo nehal delat... ker je prepoceni,al samo zato ker je casio. kupil sem ga,ker se mi je pač dopadel( pa še več kot pol ceneje sem ga dobil),brez da bi ga probal oz. videl v živo.

sokol: hvala za nasvet,ampak rotary-a sem naroču,ker se mi dopade. vizualno. ni mi prepoceni,da bi nosu,pa tudi premalo kvaliteten verjetno ne,da bi razpadel pred prijatelji.

se obrnem na vas za kak nasvet,če mi bo par plač viška hodilo,in se odločim da si kupim "kvalitetno" uro,ki bo vredna,da jo sploh omenim na temu forumu. :unsure:

lp! :lol:

kolega, apraševal si za mnenje. povedal sem ti moje stališče glede te ure. ne bit zdaj užaljen. tudi casio..je kvalitetna ura napram cene/kvalitete.
kar se tiče rotary ure..jaz je nebi kupil. ampak še enkrat..če ti je všeč zakaj pa ne. plačaš in jo imaš. če si pa pričakoval, da bomo vsi enakega mnenja...sorry.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od sokol.

Odg:ure ROTARY pred 13 let 6 mesecev #6726

• el_diablo
  • el_diablo avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
no hard fellings. zakaj že? hvala bogu da ma vsak svoje mnenje.
kot sem rekel,naročil sem ga ker se mi je pač dopadel. ne pričakujem preveč,se pa pustim presenetit.
sicer pa,kakšno je sploh merilo,ali je ura dobra al slaba? pustmo avtomatike in njihovo finomehaniko.
očitno težko zastopim,zakaj je npr. tisot quartz za 700 eu boljši,kvalitetnejši kot npr. citizen za 250 eu,in kje se ta kvaliteta dejansko pozna.

Odg:ure ROTARY pred 13 let 6 mesecev #6731

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
nekaj ime, nekaj kvaliteta izdelave. nič drugače kot pri drugih stvareh.

Odg:ure ROTARY pred 13 let 6 mesecev #6762

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Tale tema se je razpletla v smer, da je smiselno izpostaviti vprašanje, ki mi že nekaj časa leži na duši, in sicer; zakaj je ura eden zadnjih statusnih simbolov? Merjenje časa je tu postransko. Kot sem že večkrat napisal, čas meri tudi ura iz pralnega praška, da ne omenjam mobitela, računalnika in avta. Danes tudi brez ure v vsakem trenutku veš koliko je ura. Se pravi nosimo uro iz drugih razlogov. Lahko je to fascinacija nad tehniko - pri meni je bilo nekoč tako, a je vedno manj, saj vse bolj ugotavljam, da se večina mehanizmov med seboj sila malo razlikuje. Pustimo komplikacije ob strani. Lahko je fascinacija nad obliko. Neka ura ti pač izgleda kul in jo nosiš. A, če smo čisto pošteni, verjetno največ kupcev dragih ur le te kupi zaradi statusa. Dati 1.000, 2.000, 20.000 EUR za uro o tebi pove (meddrugim) tudi to, da imaš toliko preveč. Bodimo pošteni, da bomo najprej zagotovili hrano na mizi, streho nad glavo, avto v garaži, res višek pa bomo porabili za (recimo) nakup ure. Koliko je tega viška pa na koncu hočemo nočemo pomeni naš status...Žal ali k sreči.

Odg:ure ROTARY pred 13 let 6 mesecev #6786

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Obstajajo tudi ljudje, ki živijo pri mami, vozijo pa BMW 6. Osebno se s tem ne strinjam, ampak je tako, da jaz recimo, ne potrebujem avta (ga ima samo žena, sam pa grem s kolesom 5min do službe). Zato letno prišparam "vsaj" 2000€ in si želim zato privoščit nekaj za svojo dušo. Pa če je to v končni fazi motor, potapljaška oprema, motorni zmaj ali ura. Mi ne pomeni statusni simbol, ampak nekaj, kar me veseli in zanima - kot hobi ali ljubiteljstvo.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Odg:ure ROTARY pred 13 let 6 mesecev #6790

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Isto bi se strinjal z Sablfish.
Za status ne bi nikoli kupil ure.
Vedno me je in me še odvrača ravno to od nakupa Rolexa.
V slovarju bi moralo poleg Rolex pisati še statusni simbol.
Pa Rolex ni nič kriv.

No pa da ne bomo offtopic...

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si