minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #14894

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

Tomahawk napisal: Jooj, pa upate takšno uro kupiti. Ne vem, jaz bi imel pomisleke. Kar bal bi se je. Tako drugačna.

Ja jaz bi jo ravno zato kupil, ker ja tolk drugačna. Pa videl v živo in zgleda super, na slikah je videti nekako "plastična"

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od apmata.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #14901

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Jaz bi se bolj bal PVD prevleke.
Na ostrih robovih se rado zdrgne.
Jaz sicer imam Defy sea, ki ima samo luneto PVD.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #14902

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

Shadow napisal: Jaz bi se bolj bal PVD prevleke.
Na ostrih robovih se rado zdrgne.
Jaz sicer imam Defy sea, ki ima samo luneto PVD.

Se strinjam, tega je tudi mene strah in zato tudi največ pomislekov, da bo po enem letu izgledala zguljena.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #15025

• Nous
  • Nous avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni,

v želji po nakupu ure se obračam na vas majstre! Pred nekaj časa sem se odločil, da si kupim svojo prvo uro. Star sem 23 let in sem pripravljen zapraviti nekaj v rangu do 300€ (zelo sem odprt za kakšne rabljene, dobro ohranjene ure). Po pomerjanju v eni izmed sten time urarn, sem ugotovil, da so mi najbolj všeč diver ure. Poleg tega mora imeti črn face in luneto, ker se mi zdi, da na ta način zgleda bolj elegantna, bolj vsestranska. Ker bo to zaenkrat moja edina ura, se mi zdi primerna za vse priložnosti (vsaj do kakega 30. leta).

Pred tednom dni sem našel vaš forum, kjer sem se naučil ogromno novega. Tako da sedaj imam toliko znanja, da se lahko pogovarjam o svojih željah in o urah nasploh. Na začetku mi je bilo povsem vseeno kakšen mehanizem ima ura. Želel sem samo, da mi je všeč in da je dovolj trpežna (safir, nerjavno jeklo). Sedaj, ko prebiram tale forum pa sem približno spoznal kakšen je čar avtomatskih mehanizmov. Prav fascinira me kako drobovje ure pretvarja naključno energijo roke v premikanje kazalca.

Veliko sem že pobrskal in zaenkrat mi je najbolj všeč Steinhart Ocean 1 black. Všeč mi je izgled Rolex Submarinerja, vem da ima kvaliteten ETA mehanizem, kakovostno ohišje, edina stvar, ki me moti je ta, da je nikjer v Sloveniji ne prodajajo, tako da bi jo lahko probal na roki. Malo me skrbi zaradi ravnih lugov, ker imam po mojem mnenju dosti majhno zapestje.
Poleg tega me zanima, če kdo morda ima steinharta, kako dobro deluje luminiscenca ponoči, bral sem, da po dveh urah ni več nič vidno. Predvidevam, da je to normalno za ta cenovni rang?

Naslednja ura, ki mi je bila všeč je Swiss Military Hanowa Flagship. Od Steinharta dosti cenejša, safirno steklo, quartz mehanizem, na prvi pogled mi je zgledala kar kvalitetna in kompaktna ura. Zanima me ali ima kdo kakšno izkušnjo s to znamko, mogoče tem modelom. K tej me vleče predvsem to, da je dosti cenejša, hkrati sem jo imel možnost probat, tanjša v primerjavi z Ocean 1 (9mm), odbija pa me malo quartz in verjetno slabša vidljivost ponoči (tako pravijo na watchuseek).

Gledal sem tudi Seiko diverje, ki so mi tudi všeč, vendar me nekako odbija, ker je japonska pa ne vem zakaj, ker sem dosti prebral o njih in vem, da imajo odličen renome. Gledal sem SKX007 in mi nekako ne potegne, enostavno mi ne izgleda tako elegantno, zdi se mi malo "preotročji" font in oblika lumov. Moral bi jo videt v živo in probat na roki. Morda kdo ve, kje bi jo našel (stentime, slowatch?).

No potem sem pa naletel še na Certinin model C032.410.11.051.00 (ds action precidrive). Pomoje najlepša izmed vseh, ni tako očiten Homage Rolexu kot Steinhart, ampak kljub vsemu polna elegance. Ta model je bil predstavljen šele letos na sejmu v Baslu, tako da ni varjante, da bi kje našel rabljeno (cena je skoraj 2x preko budgeta)...

Potem sem pa našel še uro Aramar Arctic Patrol, ki je zopet nekaj podobnega Steinhartu (bral sem celo, da nekaj sodelujejo oz. sedaj ne več). Ura ima japonski mehanizem, cenejša od Steinharta (260€), safir. Na papirju zgleda zelo vredu (celo 500m water resistant), vendar jih je očitno zelo malo, ker zelo malo najdem kakršnihkoli mnenj o kvaliteti.

Vem, da se boste verjetno ponavljali, vendar vseeno bi prosil še za kakšen nasvet, najbolje s kakšnim konkretnim modelom, ki ga nisem omenil in ustreza opisu zgoraj. Glede na to, da opažam, da je ogromno lastnikov Omega, Zenith, Rolex,... ur, če se komu kje valja kakšen Steinhart, ga z veseljem odkupim! ;)
Najlepša hvala!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #15026

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73
Moj glas gre Steinhartu, vendar so rabljeni okoli 330€.
Ce kupujes za dalj casa ti svetujem da se probaj stegnit do nove, ker ni toliko drazja.
Jaz imam Aviatorja in je lume po mojem mnenju slabsi kot pri seikotu.
Jaz sem iskal podobno obliko in kupil Seiko snzf17, ki ga dobis novega za manj kot 200€.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #15027

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Lume katere koli ure se težko primerja s Seikom. Sploh pa v tem cenovnem razredu a vendar je tudi po celi noči, kadar je res trda tema, moč videti, koliko je ura. Priporočam ti, v kolikor res ne bi Seiko, da se res malce še stegneš in nabaviš Steinhart. To in seveda, da kupiš mehaniko ;)
Btw si prvi, ki je RES konkretiziral svoje želje, kar pomeni, da si že "naš"
Aha, ko smo že pri stegovanju; še malo zraven in dobiš Tissot Seastar. Za razmislit...

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein
Last Edit: od sablfish.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #15029

• Nous
  • Nous avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
@Carlito149
Žal mi je, ker sem na bolhi zgrešil teden dni nazaj, ko je nekdo prodajal Steinhart ocean 1 za 300€... Bi si naročil novega ampak me malo moti, ker je nikjer prej ne moram dat na roko.
Tale Seiko mi je pa kar všeč, tudi zelo ugoden. Morda veš kje bi lahko probal v Sloveniji ta ali vsaj temu podoben model? Vem, da sten time ima seiko, vendar nič pametnega, le "pepsi" varjatno diverja. :)
@sablfish
No saj, ko pomislim, mi lum niti ni tako pomemben, v vsakem primeru lahko še vedno potegnem telefon iz žepa.
Me veseli, da sem sprejet. Veliko prebiram forume in vedno mi je smešno, ko ljudje sprašujejo povsem brezvezna vprašanja, ko lahko dobijo odgovor v minuti iskanja na googlu.. Zato sem se malo bolj potrudil! :)
Heh ja, v zadnjem tednu sem se stegnil že iz 200 na 300 in sedaj na 380 (steinhart). Že zdaj sem se stegnil predvsem zato, ker vem, da dobra ura bo za 10+ let, v primerjavi z iphonom, ki stane 700€ in je po treh, štirih letih že "zastarel" (pri drugih telefonih še dosti manj).
Pa tudi ni mi tako zelo všeč ta tissot, za moj okus malo pretanka luneta s premalimi številkami. Drugače pa lep face. Pa tudi bral sem o tissotu na watchuseek nekaj o temu, da ni tako zelo kvaliteten, oziroma nekdo je pisal, da ni vreden svojega denarja...

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #15030

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Steinharta bos rabljenega dobil za priblizno omenjeno vsoto. S tem da imas tudi mehaniko. Dober nakup. Sicer je od predlaganih tudi Certina dobra izbira.

Morda pa si poglej se Victorinox Maverick. Nerjavno steklo, safir, kvarc. Izdelava odlicna tudi luminiscenca. Imam en primerek in sem zelo zadovoljen.

Last Edit: od criptus.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #15031

• Nous
  • Nous avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
@criptus
Certina bi bila super, vendar je preveč čez budget..
Hvala za predlog, sem si šel malo pogledat to serijo in sem našel eno, ki mi je zelo všeč. Enak model, le številčnica je drugačna. Všeč mi je, ker je manj številk, malo manj natrpano vse skupaj. To verjetno nikjer ne prodajajo v Sloveniji?

http://cdn.chrono24.com/images/uhren/images_51/s5/3549551_xxl.jpg?v=1

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 7 mesecev #15032

• Nous
  • Nous avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Se opravičujem za dvojno objavo. Ne vem zakaj ne moram urejat svojih objav... Še slika, ki zgoraj ni delovala:

minutka.si minutka.si minutka.si