minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14541

• tanja
  • tanja avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 3
Pozdravljeni,

tudi jaz iščem žensko uro nekje do 400 ojrov, ampak ker je izbira ogromna se obračam po nasvet kaj kupiti na vaš forum. Od ure pričakujem:
- da ima večni in minimalistični dizajn,
- da jo lahko nosim zraven športnih oblačil, oblek in kostimov,
- da mi bo pri 30-ih približno enako všeč kot pri 50-ih,
- da ni pretirano našarjena ala swarovski kič
- v srebrni barvi oz. kovinska
- srednje velika
- da preživi plavanje v vodi,
- kak udarec in buško ter potencialno štorasto lastnico

Hvala in lep pozdrav, t.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14543

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Vprašanje je tudi, koliko časa si pripravljena vložiti v nastavljanje ure oz, koliko to pomeni "do sekunde natančno". To je pomembno zato, ker lahko tako priporočamo nakup mehanike ali quartz mehanizma. Definitivno bo mehanika ob pravilnem vzdrževanju zdržala dlje, kot quartz.
Pa dobrodošla na forumu!

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14548

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Certina in Tissot za ta denar. Izbira klsik je kar spodobna ure pa tudi :)

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14549

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65

sablfish napisal: Vprašanje je tudi, koliko časa si pripravljena vložiti v nastavljanje ure oz, koliko to pomeni "do sekunde natančno". To je pomembno zato, ker lahko tako priporočamo nakup mehanike ali quartz mehanizma. Definitivno bo mehanika ob pravilnem vzdrževanju zdržala dlje, kot quartz.
Pa dobrodošla na forumu!

Quartz ure skoraj ne potrebujejo vzdrževanja. tečejo 25 let brez vdrževanja, razen menjavanje baterij in tesnila. Seiko navaja za njihove quartz ure iz serije Grand Seiko da zdržijo 50 let brez vzdrževanja. Pri boljših švicarskih urah v tem času zamenjajo uradni servisi kar za nekaj ur rezervnih delov.
Skratka quartz ure so neprimerno bolj vzdržljive in potrebujejo manj vzdrževanja.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14550

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Seveda je manj vzdrževanja pri kvarcih, a težko si predstavljam 100 let staro kvarčno uro (sicer mora do tja minit še kakšnih 55 let, za mehaniko pa vemo, da to gre. Tu ni govora o strošku, za primerjavo pa naj primerjam mehanski mlinček za kavo in električni, kjer se ga bolj splača zamenjat, kot popravljat.

A. Einstein

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14551

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Tanja razlika med quartz in mehansko uro je predvsem v tem, da je potrebno mehansko uro - avtomatik imeti kar vsak dan od 8 do 10 ur na roki.če seveda hočeš, da bo ura lepo tekla. Večina ur ima rezervo navitja od 40 do 50 ur, to pomeni, če jo boš v petek po službi prenehala nositi, se ti bo v nedeljo ustavila. In v ponedeljek jo boš morala nastaviti čas in v primeru da ima datum, tudi tega.
Pri quartz urah to otpade, uro lahko odložiš za več mesecev in ko jo daš na roko še zmeraj lepo teče in je točna.
Seveda pa so mehanske ure dražje in tudi bolj cenjene, vzdrževanje je tudi dražje.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14553

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Kaj jo obremenjujete z vprašanjem quartz ali mehanska? Pravzaprav jo z mehansko celo strašite in do sedaj ste že več napisali v prid quartzu namesto, da bi jo spodbujali, da dekle vzame mehansko uro, kot prava baba. In kakšen larifari je to, okoli tega koliko je potrebno nositi avtomatik, da deluje dobro. Ni je potrebno nositi niti minutko, ker lahko to delo namesto vas opravlja navijelec :P Glede na to, da želi uro za vse priložnosti, vključno z namakanjem v vodo, potem jo bo zagotovo nosila vedno oz. dovolj.
Tanja, dvigni denar in pojdi v štacuno, ki jih je kar nekaj v Sloveniji in kupi to kar ti je všeč med njihovo ponudbo. Če pa želiš kaj več, za manj denarja, pa spremljal oglase na forumu in vzami morda rabljeno, lahko spremljaš tudi ostale, tuje forume ali prebrskaš www.chrono24.at/ , kjer lahko vidiš kaj vse dobiš in za koliko. Poglej tudi za moške ure, ker edina razlika med ženskimi je, da niso grde.
Ali bi imela kaj v tem stilu www.rolex.com/watches/datejust-lady-31/m178274-0082.html ?

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14554

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Gre za to, da povemo, da je qvarčna ura s stališča uporabnosti, preprostosti vzdrževanja, občutljivosti in točnosti prikaza časa bolj praktična od mehanske. Ob predpostavki, da oseba dizajn in uporabnost postavlja pred mehaniko. Ponavadi naš lepši del človeške vrste išče prav tako uro in tako smo razumeli tudi Tanjo. Svoje pove tudi finančni okvir, saj je za 400€ težko dobit dobro mehaniko, ki bo trajala nekaj desetletij. Je pa seveda res, da mehanika da uri prestiž, ki ga qvarc pač ne bo nikoli ;)

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14556

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Spraševal sem iz izkušenj z ženskami. Povprečnimi sicer. Vem, da bi moja žena bila hudo nezadovoljna, ko bi ji kupil uro za 5000€ in bi pri COSC tekla -4 do +6 sec. na dan. ., medtem, ko bi njena prejšnja S. Oliver bila v okvirju 30 sec. na mesec, brez vsakodnevnega nastavljanja. Meni je to užitek, nekaterim ne. Zato je pomembno, da priporočamo stvar, ki bo Tanji odgovarjalo in ne izpolnjevalo naše želje in pričakovanja.
P. S. Rolex za 400€? Kupim jih 10!

A. Einstein

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 8 mesecev #14557

• tanja
  • tanja avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 3

sablfish napisal: Spraševal sem iz izkušenj z ženskami. Povprečnimi sicer. Vem, da bi moja žena bila hudo nezadovoljna, ko bi ji kupil uro za 5000€ in bi pri COSC tekla -4 do +6 sec. na dan. ., medtem, ko bi njena prejšnja S. Oliver bila v okvirju 30 sec. na mesec, brez vsakodnevnega nastavljanja. Meni je to užitek, nekaterim ne. Zato je pomembno, da priporočamo stvar, ki bo Tanji odgovarjalo in ne izpolnjevalo naše želje in pričakovanja.
P. S. Rolex za 400€? Kupim jih 10!

jaz bi tudi kakšnega prosim :)
drugače nisem mislila zanetiti takšne vročekrvne debate med kvarcem in mehaniko. tudi 400 evrov je zelo fleksifilnih. certine mi ne potegnejo, tissot mi leži že 10 let v predalu zraven rado.
mehanike zaenkrat nebi, ker vem da jo bom v roku parih tednov odprla in pogledala kako stvar deluje (se predobro poznam), pa če se da kje kaj snet ali odšraufat - tisti ki se ukvarjajo(te) z urarstvom so(ste) sigurno že v svoji karieri naleteli na kakšnega uporabnika v stilu "sem sam mal pogledal", ura pa v prafaktorjih.

drugače iščem nekaj v tem stilu
www.chrono24.com/en/cartier/cougar-ronde...erIds=43&gender=1402
ali tem
www.rolex.com/watches/datejust-lady-31/m...22.html#cfgvar=bezel
tudi te se nebi branila:
www.chrono24.com/en/cartier/pasha-c--w31...m&manufacturerIds=43

ampak za kulturen denar.

minutka.si minutka.si minutka.si