minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6256

• dani
  • dani avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Kdo pa je to rekel, da ima Certina DS Podium Big size eta g10.211 mehanizem? So to rekle trgovke v maxiju?
Eta g10.211 je čisto osnovni quartz mehanizem od ete, v tej uri (big size) pa je dejansko mehanizem, ki je precej boljši, in sicer eta 251.262 (27jewels). Osnovni DS Podium modeli (ne big size) pa imajo res mehanizem g10.211.
Eta svoje quartz mehanizme deli v 5 različnih serij. Nabolj osnovni quartz mehanizmi spadajo v serijo fashionline (sem spada g10.211), nato pa sledijo trendline, normaflatline, flatline in thermoline. Serije so naštete po kakovosti. 251.252 spada v linijo flatline.
Sam bi izbral DS podium big size, če bi se odločal na podlagi mehanizma. Kot zanimivost, isti mehanizem vgrajujejo tudi v Breitlingove modele kot kaliber 73.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6259

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 407
dani napisal(a):

Kdo pa je to rekel, da ima Certina DS Podium Big size eta g10.211 mehanizem? So to rekle trgovke v maxiju?
Eta g10.211 je čisto osnovni quartz mehanizem od ete, v tej uri (big size) pa je dejansko mehanizem, ki je precej boljši, in sicer eta 251.262 (27jewels). Osnovni DS Podium modeli (ne big size) pa imajo res mehanizem g10.211.
Eta svoje quartz mehanizme deli v 5 različnih serij. Nabolj osnovni quartz mehanizmi spadajo v serijo fashionline (sem spada g10.211), nato pa sledijo trendline, normaflatline, flatline in thermoline. Serije so naštete po kakovosti. 251.252 spada v linijo flatline.
Sam bi izbral DS podium big size, če bi se odločal na podlagi mehanizma. Kot zanimivost, isti mehanizem vgrajujejo tudi v Breitlingove modele kot kaliber 73.

Odlično poznavanje ! :ok:

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6260

• andrej51
  • andrej51 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Torej je zaradi boljšega mehanizma moj izbor Certina DS PODIUM BIG SIZE C001.617.44.087.00, če ura nima vaših negativnih pripomb?

Taka specifikacija mehanizma je bila navedena v katalogu. Morda je bil pa katalog od DS PODIUM in ne od BIG SIZE, pa sva se oba nasankala - prodajalka in jaz (najbolj verjetna razlaga). Ste bolj zihr vi na spletu kot jaz ob katalogu v prodajalni. :)

Morda še dve vprašanji:

Dani, zapisal si, da ima DS PODIUM BIG SIZE mehanizem 251.262, kasneje pa je v tekstu omenjen mehanizem 251.252, kot pripadnik linije flatline. Če prav razumem - v BIG SIZE je model ETA 251.262 (27 jewels) in spada v linijo flatline in ta isti mehanizem (ali drugega - 251.252) vgrajujejo v Breitlingove modele kot kaliber 73?

Certina DS PODIUM BIG SIZE C001.617.44.087.00 - se jo da kje dobiti ceneje od 630 evrov?

Seveda bom vesel še kakšni alrternativi omenjeni Certini... Predlogi so dobrodošli. Mam še čas do četrkovega penzion popusta. :)

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6261

• dani
  • dani avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Vseskozi je bil mišljen mehanizem 251.262, vmes sem se zgleda zatipkal zaradi pozne ure :).
Mogoče se da omenjeno uro dobiti še nekoliko ceneje v Slowatchu, če imajo uro na zalogi. Vsakega 13. v mesecu namreč ponujajo 13% popusta na katerokoli uro iz zaloge. Uro lahko dobiš s tem popustom katerikoli dan, če se ti mudi, edino račun ti dejansko lahko izstavijo samo na 13. in ga pač naknadno dvigneš ;).

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6266

• andrej51
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Hvala za dodatno pojasnilo glede mehanizma, bom preveril zalogo in ceno v Slowatch-u.

A to je dober znak, da nima nihče pripomb na Certino DS PODIUM BIG SIZE oz. kakšnega drugega predloga? ;)

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6269

• Dragec
  • Dragec avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Lep pozdrav.

Jaz nosim že drugo Certino. In sicer prva je bila DS ACTION TITANIUM QUARTZ, druda sedaj pa je DS ACTION DIVER AUTOMATIC. Prvo sem nosil štiri leta, drugo si pa lastim okoli pol leta. Nikoli pa nisem imel nobenega problema z uro, ne s prvo in ne z drugo. Upam, da sem pomagal.

Lep pozdrav
Dragec

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6270

• andrej51
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Si pomagal, Dragec. Vsak pomaga, tako s plusi kot minusi. Kot sem že na začetku omenil, sem totalni amater, zato sem na tem forumu prosil za pomoč.

Zahvaljujem se vsem, ki pomagate zlagati sestavljanko.

Si bom še pustil nekaj dni maneverskega prostora, če me komu uspe speljati h kakšni drugi uri. :)

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6272

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
andrej51 napisal(a):

Si pomagal, Dragec. Vsak pomaga, tako s plusi kot minusi. Kot sem že na začetku omenil, sem totalni amater, zato sem na tem forumu prosil za pomoč.

Zahvaljujem se vsem, ki pomagate zlagati sestavljanko.

Si bom še pustil nekaj dni maneverskega prostora, če me komu uspe speljati h kakšni drugi uri. :)

Vsi predlogi in mnenja izkušenih forumašov so bila dobra in tehtna...izberi...saj poznaš pregovor; kdor preveč izbira, na koncu dobi izbirek...to se je v moji dolgoletni praksi že neštetokrat pokazalo kot dejstvo...

Last Edit: od igor.

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6315

• andrej51
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Iz minutkine strani pod znamko Certina...

cer_C001.617.22.057.00.jpg
DS Podium Big Size
Ref : C001.617.22.057.00
Funkcije : ure, minute, male sekunde, datum, kronograf
Pas : plemenito jeklo
Ohišje : plemenito jeklo
Številčnica : črna
Steklo : safirno steklo
Luneta : tahimetrska skala
Mehanizem : kvarčni, ETA G10.211
Premer : 42 mm
Tesnjenje : 100 m
Cena : 600 €
Različice : različni pasovi in različne številčnice

Odg:MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 10 let 10 mesecev #6316

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 407
kaj si hotel s tem povedat ?

minutka.si minutka.si minutka.si