minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Alpina Avalanche Regulator

Alpina Avalanche Regulator pred 15 let 3 tednov #431

• maurice
  • maurice avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Za svojo zbirko sem preko chrono24.com kupil Alpinin regulator Avalanche. Zraven sem dobil par sivih las, ker je prodajalec bil s Kanarskih otokov in je malo po mediteransko mutil (raje poslujem z Nemci), ampak dobra dva tedna po plačilu sem končno dobil ta primerek s slike. Nosil jo bom samo ob posebnih priložnostih, ker bo kronograf Mauricea Lacroixa s prvega mesta težko spodrinila tudi kakšna bolj razvpita ura.
Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Alpina Avalanche Regulator pred 15 let 3 tednov #432

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Zanimiva klasika. Deluje kar velika...

Moram rečt, da imaš precej poguma kar se tiče poslovanja :)

Koliko si odmaknil zanjo če ni skrivnost?

Odg:Alpina Avalanche Regulator pred 15 let 3 tednov #433

• maurice
  • maurice avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Ura se mi niti ne zdi tako velika, seveda pa ni niti majhna. Premer številčnice je 41 mm, v širino pa meri 47,5 mm skupaj s krono.

Cena je bila 742 EUR skupaj s poštnino (Fedex). Pri hrvaškem Darvelu so za njo hoteli 1060 EUR (kar sem zvedel post festum) in tudi če bi dosegel vračilo DDV, bi bilo to več kot pri Špancu. Kar se tiče poguma, na Chrono24.com so za prodajalce precej tečni glede naziva Trusted seller, pa sem jim zaupal. Če bi me nategnili, bi naredil galamo, da bi jim vzeli naziv. Ker prodajajo še več ur, jim to najbrž ne bi bilo všeč...

Tip je isto uro (in vse ostale) prodajal tudi preko eBaya, kjer ima svojo trgovino. Zanimivo, ni hotel, da bi celotno plačilo izpeljal preko PayPala, nekaj časa sva se natezala, potem sem plačal depozit 100 EUR (PayPal), ostalo pa preko bančnega nakazila. Če prodajalec ne bi bil iz EU, se takih poslov definitivno ne bi šel. Na Chrono24.com so prodajali dve skoraj enaki uri pri nemškem in francoskem zaupanja vrednem prodajalcu. Kljub višji ceni bi uro raje kupil pri enemu od njiju, a je bila v obeh primerih zaprta v ohišje iz rdečega zlata. Po mojem mnenju pa to ne paše preveč k mojemu stilu (enako kot ne pašeta Breitling ali Rolex).

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si