minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: poškodovano steklo

poškodovano steklo pred 15 let 4 tednov #422

• gladiator
  • gladiator avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni !

Sem ponosni lastnik Omege speedmaster proffesional in imam težavo . Danes se nekaj pospravljl po moji pisalni mizi ko naekrat zadanem uro, ki je padla po tleh. Ko sem uro pobral sem videl pa je počilo prednje steklo :( . Ker ste na forumu bolj strokovnjaki vas sprašujem če kdo ve za kakšnega mojstra za popravilo . Novo steklo je kar draga 600 eur. Če pozna kdo kakšno ugodnejšo cenejšo rešitev prosim kar na dan z njo. Če nisem napisal v tapravo temo naj prosim moderator prestavi.

Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

Lp Boštjan

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:poškodovano steklo pred 15 let 3 tednov #430

• vid-mar
  • vid-mar avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • strah pred letenjem
  • Thank you received: 7
Urarstvo Bogomir Grbac, Dunajska 67, 1000 ljubljana, 01 436 97 60, to je sigurno najbolj pravi naslov za rzrešitev težav v zvezi z počenim steklom na vaši Omegi. Meni je gospod Bogomir zamenjal že prenekatero steklo. Povprašajte nič ne stane. LP Marjan

Odg:poškodovano steklo pred 14 let 4 mesecev #1086

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
gladiator napisal(a):

Pozdravljeni !

Sem ponosni lastnik Omege speedmaster proffesional in imam težavo . Danes se nekaj pospravljl po moji pisalni mizi ko naekrat zadanem uro, ki je padla po tleh. Ko sem uro pobral sem videl pa je počilo prednje steklo :( . Ker ste na forumu bolj strokovnjaki vas sprašujem če kdo ve za kakšnega mojstra za popravilo . Novo steklo je kar draga 600 eur. Če pozna kdo kakšno ugodnejšo cenejšo rešitev prosim kar na dan z njo. Če nisem napisal v tapravo temo naj prosim moderator prestavi.

Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

Lp Boštjan

Pravi naslov je vsekakor Urarstvo Robnik iz Kranja. Naredi ti kakršno koli steklo želiš.

Odg:poškodovano steklo pred 14 let 4 mesecev #1088

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Vsekakor se strinjam...urarstvo Robnik je pravi naslov. Z njim sodelujem že več let in kar se tiče stekel za ure lahko rečem le (seveda karikiram), da nemogoče naredi takoj, na čudeže je pa treba malce počakati. Vrhunski servis, če pa mu omenite še moje ime, vam lahko ob vnaprejšnjem dogovoru z njim uredim vsaj 10% popust.

lp, igor

Odg:poškodovano steklo pred 14 let 4 mesecev #1098

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
steklo 600eur? a nima speedmaster professional ( moonwatch ) pleksi stekla? meni je gospod budna v novem mestu pred 3-4 leti dobesedno restavriral omego speedmaster professional letnik 1969. nova tesnila, novi gumbi, novo steklo, kompletno čiščenje in poliranje. cena takrat je bila cca. 330-350eur. pa če malo pretiravam bi bilo danes 500eur. zato mi ni jasno, kako lahko steklo stane 600eur?

lp, teo.

Odg:poškodovano steklo pred 14 let 4 mesecev #1099

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Da originalni Moonwatch (od l.1957) ima plexi steklo.Kasnejši modeli in izpeljanke,ki jih je malo morje, pa imajo tudi safirna stekla sploh tisti z avtomatskim mehanizmom.
Moj predlog je tudi urarstvo Robnik saj že kar nekaj let vem,da so strokovnjaki prav za Omege.

Odg:poškodovano steklo pred 14 let 4 mesecev #1100

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
v nobenem primeru steklo ne more koštat 600eur. skoraj ne verjamem.

Odg:poškodovano steklo pred 14 let 4 mesecev #1101

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Nisem čisto prepričan koliko stanejo nova stekla.Mislim,da je tudi odvisno od proizvajalca,kajti slišal sem tud že za dražje.Se je treba kar dobro pozanimat glede tega.Našel sem tole stran,ki prodaja rezervne dele za ure za primerjavo cen(v ameriki):
www.ofrei.com/page_168.html#18614
@gladiator: mogoče je 600EUR z delom???

Last Edit: od gasper.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:poškodovano steklo pred 14 let 4 mesecev #1102

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Upam, da bomo razblinili vse dvome, kalkuliranje in špekuliranje glede menjave stekla na speedmastru;

govorim o uradnem Omega servisu (serviserju) po uradnem Omega ceniku iz naslova uradnega popravila čuz pult: Omega ima dve vrsti servisa in sicer kompletni in delni servis. Delni servis v tej temi vključuje: menjavo originalnega safirnega stekla, menjava vseh tesnil in ultrazvočno čiščenje ohišja. Cena za to storitev je 235 eur (145 eur steklo in 90 eur delo) in vključuje DDV.

Je pa res tudi, da če so posebne edicije Omeginega speedmastra (moonwatch, zlata luneta in lunine mene...), stane originalno safirno steklo, ki je malce drugače in bolj zahtevno oblikovano skoraj 900 eur!

lp, igor

Last Edit: od igor.

Odg:poškodovano steklo pred 14 let 4 mesecev #1103

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
sokol napisal(a):

steklo 600eur? a nima speedmaster professional ( moonwatch ) pleksi stekla? meni je gospod budna v novem mestu pred 3-4 leti dobesedno restavriral omego speedmaster professional letnik 1969. nova tesnila, novi gumbi, novo steklo, kompletno čiščenje in poliranje. cena takrat je bila cca. 330-350eur. pa če malo pretiravam bi bilo danes 500eur. zato mi ni jasno, kako lahko steklo stane 600eur?

lp, teo.

V prejšnjem postu sem govoril o delnem popravilu, tule pa naj napišen, da stane generalni servis speedmastra (obsega vse, kar je sokol zgoraj napisal) po Omeginem ceniku pri uradnem serviserju 380 eur z DDV. Se bodo pa cene po novem letu spremenile...navzgor seveda :(

lp, igor

minutka.si minutka.si minutka.si