minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Zakaj na levo roko??

Zakaj na levo roko?? pred 12 let 3 mesecev #9425

• Marko
  • Marko avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1
je kako pravilo kje se nosi ura? na začetku zapestja, ali nizje na roki? In eno še, imam Tissot PRC 200, in mi je ravno za par mm prevelik, da mi malo preveč leti na roki, če odstranim eno zaponko pa je pretesno. ali se da kaj narediti da bi zmanjšal obseg pasa za par mm?

Namreč, rad bi imel tako, ko jo ima na tej sliki Brad, www.fanpop.com/clubs/brad-pitt/images/17...title/tag-heur-photo , da ko vzignes roko, ti ne gre navzdol po roki na sredino roke skor. :S

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Marko.

Zakaj na levo roko?? pred 12 let 3 mesecev #9426

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Ura s kovinskim pasom mora imet mal lufta. Pač skače mal gor in dol... bolje to, kot, da zateguje zapestje. Stvar okusa pač..

Last Edit: od criptus.

Zakaj na levo roko?? pred 12 let 3 mesecev #9427

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Zapestju pravilno prilagojen pas mora imeti toliko lufta, da lahko prst/kazalec normalnih dimenzij brez večjih težav vtaknemo med roko/zapestje in spodnji del pasu za uro. Kakršno koli drugačno nošenje pa je seveda stvar okusa ali navade in je ravno tako pravilno.

Zakaj na levo roko?? pred 12 let 3 mesecev #9428

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8

Marko napisal: je kako pravilo kje se nosi ura? na začetku zapestja, ali nizje na roki? In eno še, imam Tissot PRC 200, in mi je ravno za par mm prevelik, da mi malo preveč leti na roki, če odstranim eno zaponko pa je pretesno. ali se da kaj narediti da bi zmanjšal obseg pasa za par mm?

Mislim da je to žal nemogoče, doseči "idealno" je težko, razen če imaš že tako zapestje. Mislim da, je z kovinskim paščkom še najtežje doseči nek kompromis, ki si ga pa vseeno moraš izbrati, če ti je ura všeč in jo rad nosiš. Tako kot odgovora pred mano, se strinjam nek "luft" mora bit, če ne nemoreš z zapestjem niti zaokrožiti, kar je tudi moteče. Prav tako mislim, da obseg pasu določuje nek standard, tako da je velika verjetnost da so si kovinski pasovi različnih znamk ur po obsegu zelo podobni (moje mnenje), nebom pa trdil da nebi z drugačno uro in posledično s paščkom dobil drugačen rezultat.

Sam imam ravno tako uro, in vem da je to moteče, saj imam tudi sam drobno zapestje in je tisto kar bi tudi sam res rad, s tem pasom žal nemogoče. Najlažje je pa to zadevo "popraviti" z namestitvijo usnjenega pasu, ker s tem se pa da naštimat kot želiš ;)

Last Edit: od doomy17.

Zakaj na levo roko?? pred 12 let 3 mesecev #9429

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Kovinski pas se da nastavit zelo na fino. Pri zaponki imaš ponavadi polovične členke, na zaponki sami pa lahko ponavadi tudi še nastavljaš dolžino pasu še bolj na drobno.

To je prednost pred usnjenim pasom saj je tam treba narest dodatne luknje, kar pa ne izgleda ravno lepo.
Zahvale: doomy17

Zakaj na levo roko?? pred 12 let 3 mesecev #9431

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Se strinjam ;)

Zakaj na levo roko?? pred 12 let 3 mesecev #9433

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38

Marko napisal: Namreč, rad bi imel tako, ko jo ima na tej sliki Brad, www.fanpop.com/clubs/brad-pitt/images/17...title/tag-heur-photo , da ko vzignes roko, ti ne gre navzdol po roki na sredino roke skor. :S

Brad Pitt je verjetno tole uro nosil samo za potrebe snemanja in je imel luksuz popolnega prileganja ;)

Obseg zapestja se od zjutraj do zvečer malo spremeni in nekaj lufta moraš imeti, drugače zna boleti. Je pa že criptus omenil možnost uporabe polovičnih členkov in nastavitve na zaponki. Tissot PRC 200 nima polovičnih členkov in je zato optimalna nastavitev malo težja.

Zakaj na levo roko?? pred 12 let 3 mesecev #9481

• placebo
  • placebo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Glede na to, da imajo ure gumbe na desni strani, bi bilo veliko bolj logično, da bi jih nosili na desni roki. Na levi namreč hitro začne vsaj krona tiščati v zgornji del zapestja.

Ko sem srfal z uro mi je krona kar pošteno ene parkrat "zarezala" v kožo. Če bi jo pa imel na desni roki, tega problema ne bi bilo.

Sem probal nositi za par ur na desni roki, ampak na levi preprosto bolj paše... navada pač.

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si