minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Roamer

Roamer pred 12 let 3 mesecev #9857

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Švicarska urarska manufaktura Roamer je lani dosegla pomemben mejnik v svoji zgodovini - 125 letnico obstoja in izdelovanja prestižnih časomerov, s katerimi so se več kot uspešno uveljavili v švicarski urarski industriji. Ob tej priložnosti so na tržišče lansirali popolnoma nov časomer, ki so ga poimenovali Stingray Chrono-Diver in bo krasil zapestje samo 333 izbranim urarskim sladokuscem.

Roamer je začel pisati zgodovino daljnega leta 1888 v švicarskem mestu Solothurn. Tam je Fritz Meyer odprl majhno delavnico, kjer je začel izdelovati zaskočne mehanizme. Kmalu, že leta 1923 je proizvodnja dosegala neverjetno številko za tisti čas in sicer 1.000.000 kosov. Njihova inovativnost je bila ključnega pomena in ena od pomembnih prelomnic je bila tudi letnica 1973, ko je Roamer začel prodajati svoje prve kvarčne ure. Leta 2003 se je podjetje odločilo, da se vrne k svojim koreninam in tako je začelo spet v večji meri izdelovati mehanske časomere, s čemer so še dodatno pridobili na ugledu.

Stingray Chrono-Diver je končno ugledal luč sveta tudi v slovenskem prodajnem programu. Ponaša se z melanholično robustnostjo, saj je njegov dizajn v sinergiji s premerom 44 mm jeklenega ohišja narejen praktično za vse okuse in zapestja. Ob strani opazimo veliko privito krono, kakor tudi dva gumba kronografa. Dno ure iz nerjavečega jekla je dekorirano, krasi pa ga tudi napis zaporedne številke ure iz te omejene serije. Zgornji del ure zaključuje črna luneta, opremljena z belimi in rdečimi številkami. Ker je Stingray pravi „potapljač“, se ne ustraši globin do 100 metrov.

Če pogledamo na številčnico, lahko vidimo dva kronografska števca in sicer 12 urni in 30 minutni prikaz, ki se ponosno razkazujeta na šesti oz. na deveti uri, skladno z njima pa se na drugi strani odpira pogled na male sekunde na tretji uri. Številčnica zagotavlja odlično berljivost vsled velikih luminescentnih kazalcev in indeksov, ki so optično izredno efektivni, saj so v kontrastu z njeno črno podlago. Urni in minutni kazalec sta seveda različne velikosti, a enake oblike, dopolnjuje pa ju rdeč kazalec centralnih sekund. Nekoliko nenavadno, a kljub temu simpatično je datumsko okence, ki so ga postavili pod indeksom dvanajste ure. Uro pokriva safirno steklo z antirefleksnim premazom, ki zagotavlja dobro berljivost v vseh vremenskih pogojih.

V notranjosti ure tiktaka preizkušen mehanizem ETA 2824-2, opremljen z Dubois-Depraz 2025 kronografskim modulom. Mehanizem niha s frekvenco 28.800 alternanc na uro, zaloge navitja pa ima za 42 ur. Stingray Chrono-Diver je opremljen s pasom za uro iz nerjavečega jekla, ki še dodatno poudari športno naravo te ure. A je modelu v jubilejni embalaži, poleg knjižice z opisom zgodovine manufakture, priložen tudi črn usnjen pas z rdečimi šivi, ki uro naredi bolj vsestransko. Stingray Chrono-Diver je poklon bogati zgodovini manufakture in narejen kot spomin na dediščino urarskega sveta.

Blagovno znamko Roamer v Sloveniji zastopa podjetje Sten d.o.o. Iz Ljubljane

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od igor.

Roamer pred 12 let 3 mesecev #9858

• roleX
  • roleX avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8
Od kar poznam bolje roamer zgodovino mi je zelo zal da znamka ni "prezivela" quartz krize. Drzim kar nekaj znamk v zbirki in moram rect da mi je Roamer najljubsi. Seveda samo ure iz zlate dobe Roamerja

Pa se slika pravega junaka:

Ali ima ta novi model isti sistem ohisja kot stari? Pa se ceno ce lahko napises, za ta novi model.

Roamer pred 12 let 3 mesecev #9859

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Čestitke...čudoviti primerki!
Jutri ga dobim v roke, ga pofotkam in napišem lastne občutke.
Za to serijo so se poigrali tudi s ceno, ki znaša 1888 (letnica ustanovitve) eur :cheer:

Roamer pred 12 let 2 mesecev #10278

• primzy12
  • primzy12 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 1
Da dodam še jaz nekaj na to temo... ena novejša Rockhshell Mark III Chrono

Sicer na žalost ni moja... lahko pa rečem da res lepo izgleda in jo z veseljem občudujem. Seveda vse zahvale g. Igorju za svetovanje in pomoč pri nakupu.
Attachments:

Roamer pred 12 let 2 mesecev #10279

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Igor odličen članek.
Rad bi samo omenil, da je Roamer l. 1955 naredil tudi uro Anfibio. Z hišnim mehanizmom Meyer & Stüdeli (MST) in zelo zanimivim ohišjem. Ura je bila tržni uspeh in jo je uporabljala tudi rodezijska vojska.

Attachments:

Last Edit: od Levjul.

Roamer pred 11 let 4 mesecev #13032

• BigPoppa
  • BigPoppa avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni.

Zanima me kako se lotit te zadeve:
shrani.si/f/38/Nb/2rraX4eD/1/20150109183405662ios.jpg
shrani.si/f/1n/DA/4upYFSne/1/20150108213826379ios.jpg

Steklo je močno spraskano in bi ga zamenjal, ura pa potrebuje en konkreten pregled strokovnjaka. Na koga se lahko obrnem?

Hvala za nasvet.

Roamer pred 11 let 4 mesecev #13033

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Ura bo, po izkušnjah mnogih na forumu, kot nova, če jo neseš k Robniku v Kranj, verjamem pa, da bi odlično opravil tudi Lečnik v Celju.

www.urarstvo-robnik.si/
www.urar-lecnik.si/servis/

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

Roamer pred 11 let 4 mesecev #13035

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Zelo všečna ura mimogrede

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Roamer pred 11 let 4 mesecev #13036

• roleX
  • roleX avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8

BigPoppa napisal: Pozdravljeni.

Zanima me kako se lotit te zadeve:
shrani.si/f/38/Nb/2rraX4eD/1/20150109183405662ios.jpg
shrani.si/f/1n/DA/4upYFSne/1/20150108213826379ios.jpg

Steklo je močno spraskano in bi ga zamenjal, ura pa potrebuje en konkreten pregled strokovnjaka. Na koga se lahko obrnem?

Hvala za nasvet.

Odlicn Roamer,

sem ti poslal ZS.

Roamer pred 10 let 6 mesecev #16083

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Pred letom dni, mi je nek prodajalec v StenTime_u dejal, da so Roamer ure resna zadeva in, da to ni kar tam nekaj...
Seveda si vsi želimo, da je res tako, kdo bi pa vedel povedati tudi kaj več...

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si