minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Pohvalite, pokritizirajte ( konstruktivno :-) ) ali sporočite težave s portalom, vsebino ali forumom.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Debatiranje

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7135

• Tadej7ad
  • Tadej7ad avatar Avtor teme
  • Gost
  • Gost
Levjul napisal(a):

Pojasnilo na vprašanja Tadej7ad:

Pisanje o tem, da drugi pišejo nebuloze, traparije, idiotizme, kako nepoznajo kaj je žalitev…
in podobno je žaljivo v subjektivnem in objektivnem pomenu. In tudi nekulturno.

Vsekakor je tako pisanje v nasprotju s 3. točko Osnovna pravila in bonton na forumu portala minutka.si.

Tvoji posti so usmerjeni na žaljenje, zaničevanje in diskreditacijo pisca, ne pa na vsebino posta. S tem seveda ne deluješ argumentirano.
Tako pisanje pa ni primerno za ta forum.

Nikjer nisem o kateremkoli članu zapisal, da je trapast, idiot itd. Nikoli ni šlo ad hominem. Vedno sem tako označeval posemezne trditve in stavke. Zrela in racionalna oseba se ob takih zapisih nima potrebe počutiti užaljeno. Zrela in racionalna oseba vpraša avtorja (mene) takih trditev zakaj je njihove zapise tako označil in jaz bi se po najboljših močeh trudil pojasniti. Itak sem od začetka poskušal počasi, in vljudno - ampak ko to ne zaleže...

Osebno je šlo samo 2x. Prvič sem se s teboj stinjal - tvoje znanje fizike je res skromno. S teboj se strinjam in ti si užaljen?!
Tudi drugiče sem se strinjal s teboj, dodatno sem te pozval, da se tudi sam drži tega kar govoriš: če si ti lahko vzameš pravico, da VSE forumaše podučiš o "kibicanju" (BTW: kaj je na tem konstruktivnega? - 3. pravilo) , zakaj si jaz ne smem vzeti pravice, da tebe prosim, da se sam držiš tistega, kar pridigaš? Spet se strinjam s teboj in spet si užaljen!?
Celo tako, da od admina zahtevaš brisanje.

In vsak oster, zafrljiv in/ali hudomušen zapis še ni žaljitev. Vsaj med inteligentnimi in uravnoteženimi osebami, ki so se sposobne šaliti tudi na svoj račun, ne.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7137

• Tadej7ad
  • Gost
  • Gost
gorazd napisal(a):

...
Pa še nekaj je. Ne gre le za to a se strinjam s tabo jaz osebno ali ne. Ne sediva v gostilni in debatirava ob pivu ampak piševa javno. Morda bo nekdo iskal znanje in verjemi mi, da s trditvijo 'Znano in empirično dokazano dejstvo je' kar tako na 'lepe oči' ne bo zadovoljen. Včasih smo verjeli na besedo farjem, dohtarjem, politikom in policajem. Danes na besedo ne verjamemo nikomur. Velja le argument.
....

Samo toliko; če bi se v naši lokalni gostilni kdorkoli toliko izmikal in sprenevedal kot se Levjul, bi šel domov z zobmi v žepu.
Last Edit: od Tadej7ad.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7138

• u-boat
  • u-boat avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Nisem se nameraval vmešat v tole debato ker forum bolj berem kot pišem nanj, rad bi le povedal, da podpiram pravila foruma in to kar zagovarja administrator.

Kot bralca me namreč zanimajo predvsem dejstva in ne kaj si kdo misli o kom. Sam si znam ustvarit mnenje o vsakem posebej kar pa je drugotnega pomena. V poplavi znanja je včasih težko najti literaturo, ki o eni stvari piše enako (množica linkov v temi točnost ur je dokaz za to), zato je žal tako, da je potrebno prebrat kar nekaj materiala preden prideš do željenega odgovora. Navajanje virov je zato nujno potrebno če želimo, da je tema zajeta kar se da široko. Samooklicanih poznavalcev je danes na internetu namreč vse preveč.

Hkrati hvala vsem, ki se trudite forum bogatiti s strokovnimi vsebinami. Upam, da kdaj tudi sam pripomorem k temu.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7140

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Tadej7ad napisal(a):

gorazd napisal(a):

...
Pa še nekaj je. Ne gre le za to a se strinjam s tabo jaz osebno ali ne. Ne sediva v gostilni in debatirava ob pivu ampak piševa javno. Morda bo nekdo iskal znanje in verjemi mi, da s trditvijo 'Znano in empirično dokazano dejstvo je' kar tako na 'lepe oči' ne bo zadovoljen. Včasih smo verjeli na besedo farjem, dohtarjem, politikom in policajem. Danes na besedo ne verjamemo nikomur. Velja le argument.
....

Samo toliko; če bi se v naši lokalni gostilni kdorkoli toliko izmikal in sprenevedal kot se Levjul, bi šel domov z zobmi v žepu.

Tadej, ali je tvoj zadnji stavek znak zrelosti, ki jo vseskozi omenjaš? Je to zate jezik argumentov? Pozivam te, da umiriš konje in seješ svojo jezo kje drugje.
Last Edit: od gorazd.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7142

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Nekaj še dodam potem pa spet za precej časa utihnem: Administrator ves čas v zvezde kuje spletne vire, za katere vemo, da so lahko bolj ali manj verodostojni. Omenjeni član foruma jih res pridno in vedno navaja, a meni osebno pomeni mnogo več, če mi nek drug član, za katerega vem, da je šlo čez njegove roke sotine ali celo tisoče ur, pove svoje mnenje o dotični stvari kot pa, da mi nekdo drug navaja vire, ki jih lahko tudi sam v dobi optičnih povezav poiščem v približno sekundi. Zaradi prvih je bil ta forum skoraj edini v Sloveniji v katerem sodelujem in zaradi drugih sem na njem skorajda nehal sodelovalti.

Pozdrav vsem, Blaž
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7146

• Tadej7ad
  • Gost
  • Gost
gorazd napisal(a):

Tadej7ad napisal(a):

Tadej, ali je tvoj zadnji stavek znak zrelosti, ki jo vseskozi omenjaš? Je to zate jezik argumentov? Pozivam te, da umiriš konje in seješ svojo jezo kje drugje.

Nikjer ne trdim, da sem zrela, uravnotežena in/ali racionalna osebnost. Pravzaprav sem, skoraj ves čas. Ko pa se nekdo začne s sprenevedanjem delati norca iz mene (oziroma me do domače na fini način začne JvG), takrat izputijo vse omenjene lastnosti.

In še enkrat - nisem jezen, ni razloga za to. Samo preprosto neposredno povem kar si mislim. Nisem jezen, sem kvečjemu politično nekorekten neotesanec - zagotovo pa hladen kot špricar.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7198

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
Prenos iz teme Tourbillon

Sokol je napisal

samo še ena stvar glede zaklenjene teme. govoril sem z g.budno. vsemu skupaj se na kratko reče izohronizem. priznati moram in očitno še kdo da ima @levjul popolnoma prav. meni je sicer g.budna vse skupaj razložil na široko in do popolnosti.

@levjul...čestitam. zdaj pa je zame osebno denata zaključena.

Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7200

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
Sokol je napisal

samo še ena stvar glede zaklenjene teme. govoril sem z g.budno. vsemu skupaj se na kratko reče izohronizem. priznati moram in očitno še kdo da ima @levjul popolnoma prav. meni je sicer g.budna vse skupaj razložil na široko in do popolnosti.

@levjul...čestitam. zdaj pa je zame osebno denata zaključena.

Glede na včerajšno hudo kri bi Sokolu izrazil za zgoraj napisano samo še spoštovanje.

Tega ne zmorejo vsi zato ti z veseljem višam karmo :ok:
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7201

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
ne rabiš višat karme. če ima možakar prav, ima prav.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Debatiranje pred 13 let 1 mesec #7202

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
Karmo višam ker si napisal kar si. Tega ne zmorejo vsi. To je razlog.
Tema je bila zaklenjena.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si