minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Debate o vsem drugem...
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Vapanje oz. e-cigarete?

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15692

• apmata
  • apmata avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Pozdravljeni,

ker smo tukaj ljubitelji tehnike in ker sem pred mesecem in pol nehal kaditi in prešel na e-cigarete, me zanima, če nas je mogoče več takih, da malo podelimo medsebojne izkušnje?

Če pa kogarkoli, ki namerava nehati kaditi ali preiti na uporabo e-cigaret naj kar vpraša, če ga kaj zanima, sem se tudi na lastnih napakah precej naučil in uspešno opustil pravi tobak.

LP

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15693

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Kak predlog za dobro e-tekočino? Po mojih skromnih izkušnjah so HisVape v redu. Sicer sem pa čisto nov v tem, tako da sam ne morem kaj dosti svetovat...

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15694

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Jaz sem bolj za klasiko, kot pa za te digitalne zadeve. Tudi pri kajenju.

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15695

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
K sreci takrat, ko sem nehal tega ni bilo za dobit. Niti mi ni disalo zvecit tobak ali nosit nikotinske oblize. Iz heavy smokerja rdecih in modrih gauloises blondes sem presel na vse sibkejse cigarete in na koncu prenehal. Krizo sem prestal k sreci brez tezav saj zarad drugih zdravstvenih tezav kadit nisem mogu niti zelel.

Se leta po tem sem mocno sanjal in minglal s kadilci, ker mi je disal dim. Po dobrih 15 letih mi tobak smrdi. Celo cigare ne morem odkar sportam.

'Hvala bogu hvala nebu, da sm se te koncn znebu' ;)

Nasvet kadilcem. Pustite cigarete in tole elektroniko in si za ta denar rajs kupte kaksno uro, ki vas bo vsakic posebej spomnla na to, da ste neki dobrega zase naredili B)

Last Edit: od criptus.

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15696

• apmata
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Ja tudi moj namen je čisto prenehati, vendar na bolj zdrav način, brez katrana in drugih strupov. Sem tudi jaz mislil postopoma zmanjševati kot ti, a ko mi je sin predstavil in sem probal e-cigareto sem ugotovil, da je to res najlažji način postopnega prenehanja. Prvih 14 dni sem uporabljal tekočino z vsebnostjo 18 mg nikotina, sedaj en mesec 9 mg in naslednje sem naročil 6 mg, tako počasi do nule. Potem pa se bo telo tudi počasi odvadilo nikotinske doze :-)

Na vsak način pa lahko povem, da od prvega dne ko sem dobil to zadevo nisem več imel potrebe po cigareti, kar me je najbolj presenetilo, a očitno je v pari dovolj nikotina za dozo. Cena naprave ki jo kupiš enkrat na leto je zanemarljiva s tekočino vred proti strošku cigaret. Pri meni sem na 1/3 cene napram cigaretam.

Presenetljivo pa je realnost občutka s temi malo boljšimi vaporatorji, kjer se nastavlja V in W, zato moj predlog ne probajte nehati z onimi za 5 EUR, ker niso primerljive in ne boste nehali. Večina gre zopet nazaj na klasične cigarete, tudi nekaj mojih prijateljev je pred leti, ko sem jaz to elektroniko striktno zavračal začelo s temi navadnimi a tisto ni dovolj primerljivo s pravim občutkom, ni dovolj pare in prehitro se prazni.

No to so moje izkušnje in res vsakemu priporočam, če ga muči kako nehati in je že parkrat poskusil pa ni šlo (kot v mojem primeru) to je res dober način. Pa ne prodajam ali se ukvarjam z reklamo za te zadeve! Sem bil tudi dam striktno proti sedaj ko sem nabavil malo boljše zadeve pa sem videl, da je to precej napredovalo v zadnjih 2-3 letih in da deluje.

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15697

• apmata
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

Matrus napisal: Kak predlog za dobro e-tekočino? Po mojih skromnih izkušnjah so HisVape v redu. Sicer sem pa čisto nov v tem, tako da sam ne morem kaj dosti svetovat...

Jaz zaenkrat še kupujem Ovale in Joytech, a sem videl da so na eBayu tudi za pol cenejše nekje 3 EUR/10 ml, pa še v Nemčiji so narejene in kontrolirane. HisVape pa še nisem poiskusil sem prenov v tem. Kje pa jo kupuješ?

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15698

• apmata
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

LukAkuL napisal: Jaz sem bolj za klasiko, kot pa za te digitalne zadeve. Tudi pri kajenju.

Tudi jaz sem ta klasična generacija, a po 38 letih kajenja je bil čas da nekaj naredim do neham, čeprav sem vmes že 2 x nehal, sem bolj slabič glede te razvade :-(

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15700

• shkorc
  • shkorc avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Vapanje je zraslo v velik posel. Začetniku ni enostavno izbrati opreme, ker je izbire in novosti, ki prihajajo, preveč.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15705

• apmata
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

shkorc napisal: Vapanje je zraslo v velik posel. Začetniku ni enostavno izbrati opreme, ker je izbire in novosti, ki prihajajo, preveč.

Ja res je, zato sem tudi odprl temo, ker sem sam imel kar precej težav, ker se je zadeva razvila v vsaj 3 različne smeri. Tako, da si lahko malo medsebojno svetujemo ali povemo kaj novega.
Baje je bil posel z vapanjem lani na svetu težak okoli 6-8 milliard $, tobačni pa še vedno 800 milliard $.

Last Edit: od apmata.

Vapanje oz. e-cigarete? pred 10 let 6 mesecev #15706

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Jest cuzam elektriko že 3 leta. Kupujem robo v trgovini na Trubarjevi ul. v Ljubljani.

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si