minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Debate o vsem drugem...

TOPIC: Hi - Fi

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18190

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
uf, prijatelj dragi, najdel si me na tenkem ledu.....
vsak cinema sistem "naj" bi delal v stero modu...zato določena skupina potrošnikov front speakere jemlje bolj resno kot okolico....kakorkoli obrneš, ne moreš primerjat Hi-Fi, ali Hi-End s sourandom...žal...
PIKA....
sem zelo objektiven poslušalec, profi, pa ti ne morem svetovat kako in kaj?...žal... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

laho ti pa dam naslov najboljšega SUB mojstra na svetu...za male denarje dobiš tisto kar lahko samo sanjaš....samo prostor moraš imeti...ni veliko, samo komentarje naših ljubic moraš usmerit v vesolje...juhuuuu.... :laugh: :laugh:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18191

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Če kdo res želi slišati vse filmske efekte in da resnično razpolaga z medijem in predvajalnikom, ki to podpirata, potem razumem, da nabavi 5.1-7.1 sistem in potem posluša pri res zmerni glasnosti razsežnost tega sistema. Če želi to doživeti malo bolj naglas pa bo moral seči globoko v žep, ker se sicer sistemi pri močnejših tranzientih sesedejo. Ja, saj večina sploh ne ve, da se.

Za moje pojme je čist luštna zadeva, če si nabavimo soliden Stereo ojačevalnik z solidnim Front sistemom, recimo 2x30W RMS (a resničnih 30 W), lahko tudi monitorsko ozvočenje, potem pa na linijski izhod veže še, v tem primeru pa kar močan, aktivni SUBwoofer. Zadeva pali, da je veselje, kar pa je najpomembneje, sistem NE UNIČI lepote stereo reprodukcije potem ko odstranimo/izklopimo woofer. Lahko pa samo majčkeno doziramo SUB bas, a v tem primeru je pa že fino, če ima vgrajeni AMP kakšno fazno "zakasnitev"/"pohitritev".
Zahvale: criptus

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18196

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
?????

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18197

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

criptus napisal: V bistvu iščem 5.1, ki bi znal lepo špilat tako filme, kot tudi solidno predvajat kak dober CD. Vem da to ni ravno več razred High End ampak vseeno. Za filme namreč, se hitro kaj dobrega najde. Bose na primer precej dobro gode filme in kak internetni radio, ampak ko obesiš gor CD pa je ... žalost.

Ne vem če imam sploh realne zahteve oz. pričakovanja ampak enostavno nimam placa za 5.1 poleg tega pa še za spodoben hi-fi.

Vse se da, vendar je odvisno od proračuna. Kako solidno želiš, da se odvija stereo predvajanje, če imaš visoke zahteve potem bo to zelo drago.

Jaz sem večino tega izprobal, ker pač delamo zvočnike in na koncu ugotovil, da za resnično pravo doživetje 5.1 nimam dovolj velike dnevne sobe (je samo 4.2 x 5.0m del v katerem se sedi in gleda Tv in posluša glasba), kar pomeni, da so zadnji zvočniki povsem poleg sedežne in efekti več niso tako dobri kot bi bili, če bi lahko lete odmaknil dalje. Tako tisti, ki sedi desno pač sliši bolj desni zvočnik in tisti levo levega, tako tudi efekti niso več kar morajo biti. S tem nisem bil nikakor zadovoljen in sem nehal razmišljati o hišnem kinu, sedaj imam le dober stereo sistem in sem čisto zadovoljen, tudi filme obdeluje dovolj dobro, pač brez tistih zadnjih efektov in subb-bassa, ki pa so tako bolj slišni v akcijskih in fantastičnih filmih, ki jih skoraj ne gledam več (sem že skoraj vse videl :) ). Toliko iz mojih izkušenj.

Last Edit: od apmata.

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18198

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Kaj potem od 5.1 priporocas ?

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18199

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

criptus napisal: Kaj potem od 5.1 priporocas ?

Nič, priporočam stereo ;) Ne resno, to je zelo težko priporočati, če ne veš proračuna. Pa tudi sicer, če bi mi to povedal, nisem dovolj pameten, da bi ti znal med nekaj 1000 firmami in njihovimi izdelki priporočati.

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18200

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Stereo imam. A ga bom selil v drug prostor in pri TV rabim 5.1, ki bo se vedno sprejemljiv za poslusanje muzike. Proracun pa okoli 2K.

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18202

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Poglej malo teste, ampak upoštevaj le tiste kjer jih tudi ocenijo po zvočnih zmogljivostih glede na ceno. Mogoče ti ta link kaj pomaga:

www.whathifi.com/products/home-cinema/speaker-packages

Hi - Fi pred 8 let 9 mesecev #21175

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21
A mi lahko kdo svetuje, kateri soundbar naj nabavim z tv v dnevni sobi. Ima kdo izkušnje z Yamaho ysp 2700. Budzet: max. jurja!
Hvala lepa!

Last Edit: od Filip.

Hi - Fi pred 8 let 9 mesecev #21176

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Bose, JBL, KEF. Odlični basi B)

Tu ga maš Bose za 800 eur: www.mimovrste.com/sistemi-za-domaci-kino...e58dQCFcG6GwodKycP2w

minutka.si minutka.si minutka.si