minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Debate o vsem drugem...

TOPIC: Hi - Fi

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22570

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Ker sem svoje cajte delal sam ojacevalce, zvocnike, light schowe, stroboskope, mešalke... mi je to delat gušt, le banance bi kupil. Drate bom tudi nekje najdu, enkrat sem bral en projetk izdelave kablov iz UTP kabla. Menda so ful dobri, slišal jih pa še nisem.

Drgač mam sistem, ki je malce temen (srednja slika je manj izrazita) in mi je to fajn ker ne maram da zvocniki zvenijo kot lonci ali pa da se derejo. Tko da bom očitno mogu mal experimentirat. Do zdej sem mel kable za silo narjene zato menjam.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22571

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

MorskiPas napisal: če slučajno koga zanima:

SAMUEXPO
PORDENONE ANTIQUARIA
FIERA DEL DISCO

Dal 20 al 21 Gennaio 2018
Mostra-mercato del disco usato da collezione

Vinile, Cd da collezione, memorabilia
PRODOTTI:

Vinile, Cd da collezione, memorabilia
TARGET:

Pubblico

Ticketing:
Intero € 6
Ridotto € 4
ORGANIZZATORE:

organizzazione:
BPM CONCERTI SRL
Piazza dei Domenicani, 3
33170 Pordenone
FREQUENZA:

Annuale
SUPERFICIE OCCUPATA:

Mq. 2000
PADIGLIONI OCCUPATI:

Padiglione 6

Per tutti gli inguaribili amanti del vinile un’occasione ormai storica per trovare 45 giri, Extended play e Lp di tutti i generi e di tutte le epoche assieme ad autentici pezzi da collezione.
FOLLOW #PordenoneFiere

Lahko bi prevedu tole, ne znajo vsi italijansko...

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22606

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
ekola, fotke so naložene...lahko si jih ogledate.

www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.ph...storder=asc&start=90
Zahvale: apmata

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22607

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

criptus napisal: Ker sem svoje cajte delal sam ojacevalce, zvocnike, light schowe, stroboskope, mešalke... mi je to delat gušt, le banance bi kupil. Drate bom tudi nekje najdu, enkrat sem bral en projetk izdelave kablov iz UTP kabla. Menda so ful dobri, slišal jih pa še nisem.

Drgač mam sistem, ki je malce temen (srednja slika je manj izrazita) in mi je to fajn ker ne maram da zvocniki zvenijo kot lonci ali pa da se derejo. Tko da bom očitno mogu mal experimentirat. Do zdej sem mel kable za silo narjene zato menjam.

UTP kabel je OK...gdo je z njim zadovoljen...
tele banance stanejo mpc 190 evrov (x8):

...Furutech je tudi drag...so tudi vmes cene...ampak Nordost terminira vse svoje kable ( Odin, zvočniški za cca. 70000 evrov) z navadnimi bakrenimi banacami iz prejšnje fotke...

kakorkoli, vsi smo prišli do istega zaključka: Hi-End v današnjem času je čisti nateg...

P.S. trenutno nimam enega lastnega izdelka...bo pa kmalu...ko pa bo, ti lahko posodim par kablov za testing...DIY ali original...
Attachments:

Last Edit: od MorskiPas.

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22609

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22611

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
kakorkoli, vsi smo prišli do istega zaključka: Hi-End v današnjem času je čisti nateg...

S tem se sicer popolnoma ne strinjam, je zelo odvisno kako se kreirajo cene.Je pa res, da večinoma današnji High-End trpi sam zaradi zaradi brutalno visokih cen in potem večina navadnih smrtnikov tega segmenta niti ne pogleda. Hkrati pa mnogi mislijo, da je vse kar stane manj kot 10.000 EUR zanič :(

Jaz kot udeleženec pri proizvodnji audio naprav nekako po prof. deformaciji hitro ocenim koliko je kaj vredno, saj imamo dostope do večine OEM cenikov materialov. Potem je seveda tu še kakovost konstrukcije-delo in marže tako proizvajalca kot prodajalca. Tu se lahko zadeve kar zalomijo, da je na koncu vgrajen material tudi samo 10% končne vrednosti, no to je tudi zame čisti nateg. A saj verjetno ni tako samo v High-End audiu, ali pač ....?

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22616

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

apmata napisal: kakorkoli, vsi smo prišli do istega zaključka: Hi-End v današnjem času je čisti nateg...

S tem se sicer popolnoma ne strinjam, je zelo odvisno kako se kreirajo cene.Je pa res, da večinoma današnji High-End trpi sam zaradi zaradi brutalno visokih cen in potem večina navadnih smrtnikov tega segmenta niti ne pogleda. Hkrati pa mnogi mislijo, da je vse kar stane manj kot 10.000 EUR zanič :(

Jaz kot udeleženec pri proizvodnji audio naprav nekako po prof. deformaciji hitro ocenim koliko je kaj vredno, saj imamo dostope do večine OEM cenikov materialov. Potem je seveda tu še kakovost konstrukcije-delo in marže tako proizvajalca kot prodajalca. Tu se lahko zadeve kar zalomijo, da je na koncu vgrajen material tudi samo 10% končne vrednosti, no to je tudi zame čisti nateg. A saj verjetno ni tako samo v High-End audiu, ali pač ....?

cene materijalov so dostopne...nižajo se s količino...malo poznam nabavne cene...eni so flexibilni, drugi zahtevajo takojšnje plačilo...realno bi bilo nabavna cena x 3 (marža)...eni zagovarjajo x 5...če pa je x 10 je to bolano...
v drugi temi ste omenili da naši prodajalci ur dajejo zelo male popuste...audio prodajalci so bolj flexibilni...minimalno 10 do 15%...redne stranke se menijo po telefonu...staro za novo je tudi v igri...

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22627

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22628

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Kuzma...dobro, odlično...dostopne cene gramofonov znotraj SLO...vse se da zmeniti...imel sem njegov vstopni model gramofona...odplačeval na 5 obrokov...
če bi vsaj imeli izdelovalca ur njegovega kalibra... :)

nimam FBja, posledično ne spremljam kaj dogaja pr njih...vsekakor se splača obiskati "dan odprtih vrat"...

Hi - Fi pred 8 let 3 mesecev #22629

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Kuzma je TOP. Izdelki in prodajalec. Kot mulc sem sel k njemu po nasvet za fotra kaj kupit. Dve uri mi je skladal dkupaj hifi, zvocnike in kable. Brez obveznosti. No, ne me vprašat kaj je pol kupu fotr k me bo sram. Hočem reči, da mu je vazno kaj proda in zadovoljstvo kupca upostevaje njegov okus in budget... Tega ne dozivis povsod. Vecina sam da proda in to cim vec s cimmanj truda. Tko da kkkkkapo ddddol

minutka.si minutka.si minutka.si