minutka.si

Vse Novice

Voutilainen - GMR

Voutilainen.GMR.1.jpg

Urarski virtuoz Kari Voutilainen je na urarskem sejmu Baselworld 2015 predstavil novost - Voutilainen GMR.

                         

Na Finskem rojeni Kari Voutilainen je član neodvisnega horološkega združenja (AHCI), živi in ustvarja pa v Švici. Vse njegove ure so z izjemo kamnov in obeh spiral razvite, izdelane, obdelane in sestavljene v domači delavnici. Enako velja za dizajn. V celotnem procesu nastajanja malih tehnoloških in estetskih čudes so, kjer je le mogoče, uporabljene tradicionalne urarske metode, tehnike in postopki. Končna obdelava in sestavljanje ur potekata ročno, tako kot izdelava nekaterih posameznih delov, kot na primer značilnih kazalcev. Temu primerni sta tudi cena in čakalna doba za ure izdelane po naročilu, kar traja lahko do treh let.

Voutilainen.GMR.2.jpg

Posebnosti Voutilainen GMR sta komplikaciji 24-urni prikaz druge časovne zone in retrogradni indikator rezerve navitja. Slednja na pomožni številčnici na številki 12 s pomočjo rdečega kazalca prikazuje zalogo navitja mehanizma, ki se navija ročno. 24-urni GMT kazalec si deli številčnico z malim sekundnim kazalcem in je prav tako rdeče barve. Privlačna in izjemno elegantna številčnica je na voljo v srebrni in temno zeleni barvi. Krasijo jo rimske številke in ročno izdelana Guilloché dekoracija.

Voutilainen.GMR.back.jpg

39-milimetrsko ohišje je narejeno iz 18 K rdečega oziroma belega zlata ali iz platine. Dno ure pokriva transparentno steklo, ki razkriva prekrasen in dovršen 'Voutilainen maillechort' kaliber. Ta je sestavljen iz 250 delov in omogoča nastavitev druge časovne zone s pritiskom na krono, ki premika le urni kazalec in tako zagotavlja absolutno sinhronost s prikazom lokalnega časaKari Voutilainen bo izdelal natančno 12 primerkov Voutilainen - GMR, cena umetnine pa bo 108.000 CHF za različico iz zlata ter 10.000 več za platinasto.

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si