minutka.si

Vse Novice

Voutilainen V-8R

Voutilainen.V_8R.S.jpg

Tokrat predstavljamo veličastno delo butičnega izdelovalca časomerov Karija Voutilainena, model V-8R. Ura je bila na prestižnem tekmovanju Grand Prix d’Horologerie de Geneve 2013 nagrajena z laskavim naslovom "najboljša moška ura leta".

                         

Na Finskem rojeni Kari Voutilainen je član neodvisnega horološkega združenja (AHCI), živi in ustvarja pa v Švici. V-8R poganja biser med mehanskimi mehanizmi in je plod lastnega razvoja in izdelave. Sestavljen je iz 228 delov in se lahko pohvali s kar nekaj inovacijami. Ena izmed njih je direktni impulzni zaskočni mehanizem z dvema zaskočnima zobnikoma. Pri takšni izvedbi nemirka dobi energijo neposredno od zaskočnega zobnika in ker sta zaskočna kolesa dva, nanjo delujeta oba, vsak s svoje smeri.

Voutilainen.V_8R.back.jpg

Vse ure so z izjemo kamnov in obeh spiral razvite, izdelane, obdelane in sestavljene v delavnici mojstra horološke tradicionalne obrti Karija Voutilainena. Enako velja za dizajn. V celotnem procesu nastajanja malih tehnoloških in estetskih čudes so, kjer je le mogoče, uporabljene tradicionalne urarske metode, tehnike in postopki. Končna obdelava in sestavljanje ur poteka ročno. Tako kot tudi izdelava nekaterih posameznih delov, kot na primer značilnih kazalcev. Temu primerna je seveda čakalna doba za ure izdelane po naročilu, ki traja lahko tudi do treh let. Ohišje Voutilainen V-8R meri 39 mm in je izdelano iz rdečega zlata. Na voljo je v samo 25 primerkih. Uro smo lahko občudovali na Baselworld 2014.

Voutilainen.V_8R.dial.jpg

Vir: voutilainen.ch

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si