minutka.si

Vse Novice

Tudor - Heritage Black Bay

Tudor.Black.Bay.1.jpg

Rolexov otrok, kot nekateri imenujejo Tudor, je na Baselworld 2014 v poklon svojemu znamenitemu 'diverju' iz leta 1954 predstavil model Heritage Black Bay.

                         

Upoštevaje tehnične podatke gre za enak model, ki smo ga prvič videli pred dvema letoma. Razlika je le v barvah lunete, številčnice, luminiscenčne prevleke kazalcev in urnih indeksov ter nastavka med privito krono in ohišjem. Nova temno modra barva lunete za razliko od rdeče deluje nekoliko resnobno ter v kombinaciji s pasom iz plemenitega jekla športno in hkrati elegantno. Black Bay, kljub oblikovnim značilnostim iz 50. let minulega stoletja, izgleda zelo sodobno.

Tudor.Black.Bay.2.jpg

Ohišje ure tesni do 200 m in je izdelano iz poliranega plemenitega jekla, ravno pravšnje velikosti 41 mm. luneta, namenjena potapljačem za merjenje časa, ki ga preživijo pod vodo, je vrtljiva v eno smer. Potapljači bodo veseli tudi številčnice, saj premore velike urne indekse in mogočne t.i. 'snowflake' kazalce. Ti so, tako kot vrhnja točka lunete ter indeksi, prevlečeni s kakovostno luminiscenčno snovjo.

Tudor.Black.Bay.4.jpg

Kupci Tudor Heritage Black Bay bodo za svoj denar dobili zelo veliko. Za okvirno 2.500 € namreč težko kupite uro s tako ugodnim razmerjem kakovost/cena. Glede kakovosti izdelave ni nobenih dvomov, saj se Tudor zgleduje po svojem prestižnejšem bratu Rolexu. Manj prestižni so le mehanizmi, saj Tudor v svoje ure vgrajuje ETA mehanizme, ki pa so izključno najboljše kar ETA ponuja. Black Bay tako poganja avtomatski TUDOR calibre 2824 z 38-urno rezervo navitja. Ura je na voljo s pasom iz umetno staranega usnja, v kompletu pa dobite še pas iz plemenitega jekla.

Tudor.movement.jpg

Vir: tudorwatch.com

Tudor - Heritage Black Bay :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si