minutka.si

Vse Novice

Omega - Speedmaster Mark II

Omega.Speedmaster.Mark_II.4.jpg

Omega je na Baselworld 2014 predstavila prenovljen model svoje nekdanje ikone - Speedmaster Mark II.

                         

Trend prenove nekdanjih uspešnic se tako nadaljuje tudi pri Omegi. To bo navdušilo vse tiste, ki se jim zdi, da so se rodili nekaj desetletij prepozno. Z Omego Speedmaster Mark II lahko postenete del obdobja bližnje zgodovine, saj ura naravnost simbolizira značilen oblikovni slog 70. let minulega stoletja. Povrh vsega pa je cena ure postavljena zelo razumno, znašala naj bi okoli 4.500 €.

Omega.Speedmaster.Mark_II.1.jpg

Mark II posnema koncept sodčaste oblike urnih ohišij iz obdobja, ko so se nosile pisane srajce, hlače na zvonec, (pre)velika sončna očala in ko smo uživali ob glasbi skupin Bee Gees, The Doors in Pink Floyd. Duh iz teh nepozabnih časov je ujet v novih materialih, kot so: silikon, kristalno steklo in kakovostno plemenito jeklo. Številčnica Speedmaster Mark II se ni dosti spremenila. Ohranila je značilno privlačno obliko, ponudbo pa so pri Omegi razširili še z različicami z zanimivimi barvnimi detajli na kazalcih in urnih indeksih.

Omega.Speedmaster.Mark_II.3.jpg

Originalni Speedmaster Mark II je poganjal calibre 1861 na ročno navijanje, medtem ko je novinec opremljen z avtomatskim mehanizmom Co-Axial calibre 3330. Slednji sicer ni najboljše, kar od mehanizmov Omega ponuja, saj gre za predelan Etin kronograf opremljen s Co-Axial zaskočnim mehanizmom. Nobene bojazni torej ni, da bi se v izložbenih oknih na Omegi Speedmaster Mark II nabiral prah. Z razumno ceno in privlačno obliko bo prav gotovo našla kupce med tistimi, ki vsaj v mislih tu in tam pobegnemo iz tega norega sveta...

Omega.Speedmaster.Mark_II.2.jpg

Vir: omegawatches.com

Omega - Speedmaster Mark II :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si