minutka.si

Vse Novice

H. Moser & Cie - Perpetual Calendar Black

H.Moser.Perpetual.2.jpg

Švicarska manufaktura H. Moser & Cie bo na Baselworld 2014 predstavila prelep, izviren in tehnično dovršen časomer z imenom, ki razkriva kakšno srce se skriva v njegovi notranjosti.

                         

Biser Perpetual Calendar Black Edition je leta 2010 predstavljen hišni kaliber HMC 341 na ročno navijanje. Zanj pravijo, da je pravo malo tehnično čudo, ki poleg tega tudi zelo lepo izgleda. Na prvi pogled bi težko rekli, da ura prikazuje toliko informacij kot jih, saj je številčnica izjemno preprosta.

H.Moser.Perpetual.1.jpg

Zlati kazalci, ki mimogrede na črni mat podlagi izledajo izjemno elegantno, prikazujejo ure, minute, male sekunde na številki 6, rezervo navitja na številki 9 ter mesece s pomočjo miniaturnega kazalca na sredinski osi. Zelo domiselna rešitev, saj je število ur v dnevu enako številu mesecev v letu, zaradi česar ura ne potrebuje nujno dveh številčnic. Na številki 3 je veliko datumsko okno, prestopna leta, ki so običaj pri komplikacijah večnega koledarja, pa bomo na številčnici zaman iskali. Ta so prikazana kar na dnu ure, ki je seveda prosojno, kar je prav, saj razkriva pogled na čudovito mehaniko.

H.Moser.Perpetual.3.jpg

Ohišje H. Moser & Cie - Perpetual Calendar Black Edition je izdelano iz titana in prevlečeno s PVD prevleko, ki skrbi za visoko odpornost proti praskam in uri daje črn mat videz. V premeru meri 40.8 mm. Ura bo na voljo maja letos, priporočena cena zanjo pa je okoli 50.000 €.

Vir: http://www.h-moser.com/en

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si