minutka.si

Vse Novice

Bulova - Accutron Calibrator

Bulova.calibrator.1.jpg

Bulova je neodvisna samostojna podružnica japonske urarske znamke Citizen s sedežem v New Yorku. S poslovalnicami na Kitajskem, Japonskem, v Italiji, Mehiki, Švici, Kanadi in Veliki Britaniji se skuša s ponudbo ročnih in stenskih ur približati kar največjemu številu kupcev. Na letošnjem sejmu ur in nakita v švicarskem Baslu je Bulova predstavila prvo mehansko uro na svetu, ki lastniku omogoča, da uro umeri popolnoma sam. Uporabna novost torej za tiste, ki bi radi svoji mahanski uri sami uravnavali točnost teka brez sicer obveznega posega pri urarju.

                         

Inženirji Bulove so avtomatski mehanski mehanizem Selita SW200, ki poganja uro, nadgradili s tako imenovanim sistemom za fino zunanjo regulacijo (External Fine Adjustment System - EFAS). Točnost teka mehanizma se uravnava s posebnim pripomočkom (slika spodaj in video), ki se ga vstavi v za to namenjen bočni vijak na številki 9. Stopnja nastavitve je vidna na retrogradni številčnici, ki je nameščena desno od vijaka. Rezultat umerjanja naj bi bila, glede na uradne podatke, v povprečju 99,99% točnost teka mehanizma

Bulova.calibrator.jpg

Bulova Accutron Calibrator je na voljo v več različicah. 43 mm veliko ohišje iz plemenitega jekla lahko krasijo pozlačeni detajli, izbirati pa je možno tudi med črno ali srebrno guilloché številčnico ter črnim ali rjavim usnjenim pasom oziroma pasom iz plemenitega jekla. Novice bo vesel vsak, ki bi se rad sam pozabaval s kalibracijo točnosti teka mehanizma, posebej tudi zato, ker je preko internetnih trgovin uro možno kupiti za sprejemljivih 1.200 €.

                         

Vir: bulova.com

Bulova Accutron Calibrator :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si