minutka.si

Vse Novice

Atlantic - Worldmaster Original

Atlantic.WM.Original.jpg

Trendi gredo naprej, brezčasnost ostaja. Ob 125. obletnici ustanovitvi znamke je Atlantic predstavil prenovljen model izjemno uspešne serije Worldmaster. Serijo so predstavili v 40. letih minulega stoletja, v času, ko se je znamka imenovala še EKB (okrajšava za Ed. Kummer AG, Bettlach). Ura očara s svojim retro videzom in prefinjeno eleganco.

Atlantic.WM.old.2.jpg

Kazalci in urne oznake novinca so pozlačeni, medtem ko je konica zelo tankega sekunderja živo rdeče barve in posrečeno popestri sicer zelo čisto številčnico. Ozadje le-te je umazano rumenkaste barve, med najbolj zanimive in privlačne detajle pa prav gotovo sodi bleščeča modro violčna obroba urnih oznak. Na dobre stare čase spominja, tako kot na originalu, stilsko oblikovan napis Atlantic Worldmaster.

Atlantic.WM.Original.dial.jpg

Klasičnemu slogu številčnice se lepo poda ohišje gladkih okroglih linij, ki je izdelano iz plemenitega jekla. V dokaj velikem, 42 mm ohišju, ki tesni do 50 m, bijeta avtomatski (ETA 2824) in mehanizem na ročno navijanje (ETA 2804). Oba bo možno opazovati skozi transparentno dno. Atlantic Worldmaster Original bo v kompletu s črnim pasom zagotovo pristajal prav vsakemu moškemu zapestju. Priznati moram, da se ne bi branil enega od 1.888 primerkov kolikor jih bodo izdelali, tudi zaradi njegove izjemno privlačne cene. Za različico z ročnim navijanjem bo denimo potrebno odšteti 470 € za avtomatsko pa le nekaj evrov več.

Vir: atlantic-watches.ch

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si