minutka.si

Vse Novice

Tudor - Heritage Chrono Blue

Tudor.Heritage.Chrono.jpgTudor je na Baselworld 2013 predstavil prenovljen model slavnega kronografa iz leta 1973, ki so ga zbiralci in oboževalci poimenovali preprosto 'Montecarlo Chronograph'.

Ura v modro-sivi barvni kombinaciji z oranžnimi detajli ne skriva svoje mediteranske topline in kar vzbuja skomine po pustolovščinah na soncu in z vetrom v laseh. Prenovljen model je posrečena moderna interpretacija značilnega športnega dizajna iz 70. let.

Tudor Heritage Chrono Blue sedaj meri 42 mm. Za razliko od starega modela ima nekoliko bolj fino nazobčano luneto, vrtljivo v obe smeri, ki je zaradi urnih oznak primerna tudi za uporabo v dveh časovnih pasovih.

Tudor.Heritage.Chrono.both.jpg

Številčnica se ni veliko spremenila. Sivo ozadje je pri prenovljenem modelu postalo nekoliko svetlejše, minutna skala na obodu je sedaj lažje berljiva. Pomožni številčnici kronografa sta poudarjeni s trapezasto oblikovano temno modro obrobo. Funkcije ure poganja avtomatski mehanizem ETA 2892 s 45-minutnim kronografom.

Tudor.Heritage.Chrono.pair.jpg

Tudor Heritage Chrono Blue je na voljo s pasom iz plemenitega jelka. Uri je priložen pas iz tekstila, stkan pod prsti mojstrov, ki izdelujejo tudi vatikanske halje. Ura je na voljo za spodobnih 3.500 €, kot zanimivost pa naj povem, da odlično ohranjeni modeli iz 70. let minulega stoletja na avkcijah dosežejo tudi nekajkrat višje cene.

Vir: tudorwatch.com

Tudor - Heritage Chrono Blue :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si