minutka.si

Vse Novice

Ressence Type 3

Ressence_Type_3.1.jpgRessence je zelo mlada belgijska urarska znamka, ki je bila ustanovljena pred komaj tremi leti.

Type 3 je njena tretja kreacija po vrsti, uro pa bodo predstavili na Baselworld 2013. Ura prikazuje čas na zanimiv in povsem inovativen način.

Namesto kazalcev ima sistem rotirajočih diskov, ki poskrbijo za svojevrsten način prikaza časa.

 Ressence_Type_3.2.jpg

Povsem v nasprotju z načeli konvencionalnega urarstva je tudi izvedba 3-delnega ohišja, saj je zgornji del (številčnica) polnjen s posebno tekočino. Presenečenj s tem še ni konec. Kot smo že ugotovili, ura nima klasičnih kazalcev, niti sicer nepogrešljive krone. Spodnji del ohišja, ki v faradajevi kletki pred škodljivimi vplivi magnetnega polja ščiti mehanizem, je hermetično ločen od zgornje kapsule. Oba dela 44 mm ohišja združuje 2 mm visok osrednji del iz titana z vdelanimi ušesi za pas.

Ressence_Type_3.3.jpg

Spodnji del ure prevzema funkcijo krone. Kadar je le-ta obrnjena s številčnico navzgor, se z obračanjem posebnega diska nastavljata čas in datum. Ko pa je ura obrnjena navzdol, disk služi za njeno navijanje. Zanimivo mar ne?

Ressence_Type_3.4.jpg

Tudi izgled Ressence Type 3 je nedvomno nekaj posebnega. Netipičen, unikaten in sodoben, a kljub temu funkcije ure poganja klasičen mehanski mehanzem. Ressence Type 3 bo na voljo v samo 50. primerkih za ceno 23.000 €.

Ressence_Type_3.5.jpg

Vir: ressence.eu/collection/type-3/

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si