minutka.si

Vse Novice

U-BOAT - U-42 VNICVM

U_BOAT.VNICVM.jpgItalo Fontana, kreativni vodja italijanskega urarja U-boat, predstavlja svojevrstno kreacijo, ki sliši na ime "THE VNICVM".

The Unicum je navdihnil model 'U-42 B & B', ki so ga leta 1942 razvili za italijansko mornarico ter izraža pristen dizajn in prepoznavno identiteto te urarske znamke. Modeli, kot so: Classico, Flightdeck ali Thousands of Feet predstavljajo retro linijo U-boat, z The Unicum pa je šel Italo Fontana preko vseh svojih meja. Ura, ki bo na voljo v omejeni seriji 99 primerkov, je lep primerek italijanske ročne spretnosti. Izdelana je iz kombinacije keramike, brona in titana, njena premišljena končna obdelava s posebnimi kislinami in z drugimi metodami umetnega staranja pa daje vtis, kot da ura resnično prihaja iz preteklosti.

U_BOAT.VNICVM.front.jpg

U-BOAT U-42 VNICVM ima poleg privlačnega izgleda še nekatere druge posebnosti. Serijska številka ure je v ploščice iz brona gravirana ročno. Dvosmerno vrtljivo luneto je možno obračati le, če se pred tem sprosti poseben vzvod na desni strani ohišja. Krona je nameščena na levem boku in jo je potrebno potegniti iz posebnega ležišča, da bi lahko upravljali s kazalci. Končno podobo ure lepo zaokroži usnjen pas, ki so ga potrpežljivo ročno obdelali toskanski rokodelci. U-boat bo uro predstavil na Baselworld 2013, za 6.000 € pa jo je  možno kupiti že sedaj.

U_BOAT.VNICVM.box.jpg
facebook.com/uboatlounge 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si