minutka.si

Vse Novice

Antoine Martin - Slow Runner

Martin1.jpgUrarski mojster Antoine Martin je svojo blagovno znamko »Antoine Martin« ustanovil leta 2009, le štiri leta zatem pa bomo njegov osupljiv izdelek Slow Runner lahko občudovali na Baselworld 2013.

Koncept ure je izjemno zanimiv in v diametralnem nasprotju s tem, kar počne moderna urarska industrija. Medtem ko običajni mehanski mehanizmi tečejo s frekvencami od 2,5Hz (18.800 a/h) pa vse do 10Hz (72.000 a/h), je Antoine Martin izdelal uro, ki jo poganja mehanizem z zelo nizko frekvenco, in sicer 1Hz (7.200 a/h).

Martin2.jpg

To je nekoliko neobičajno, saj v splošnem velja, da naj bi bili mehanizmi z manjšo frekvenco tudi manj točni. Da bi kompenziral slabosti nižje frekvence, je Martin v uro vgradil zelo veliko nemirko s premerom kar 24 mm. Taka nemirka zaradi nizke frekvence porabi manj moči in je zaradi večje kinetične energije hkrati manj občutljiva na motnje. Zajetno trikrako nemirko je zanimivo opazovati skozi transparentno dno ure, kot tudi sekundni kazalec na precej veliki pomožni številčnici, ki zaradi počasnejšega nihanja nemirke naredi samo dva premika v sekundi.

Martin4.jpg

Mehanizem na ročno navijanje AM36.001 je v celoti razvit in izdelan v manufakturi ter poleg ur in minut prikazuje še sekunde, datum in 92-urno rezervo navitja.

Martin3.jpg

Ura, ki v nasprotju s časom, ki ga živimo danes, s svojim počasnim ritmom deluje izjemno pomirjujoče, bo kupcem na voljo kmalu. Za izvedenko iz plemenitega jekla bo potrebno odšteti 16.000 €, različica iz 18k rdečega zlata pa bo dražja, in sicer 28.000 €.

Vir: ablogtowatch.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si