minutka.si

Vse Novice

Edox - Dakar Limited Edition

Edox.Dakar.jpgEdox je v luči relija Dakar 2012, ki poteka v Južni Ameriki od 1. do 15. jauarja 2012, predstavil posebno izdajo ure 'Edox Dakar Limited Edition' v omejeni seriji.

Ura ima izrazit športen značaj. V oči pade številčnica izdelana iz črno-sivih karbonskih vlaken. Okrašena je z logom relija Dakar 2012 na številki 2, s shemo trase relija, z izpisom večjih mest ter zastavami treh držav, kjer reli poteka (Peru, Čile in Argentina).

V športnem duhu je tudi dno ure, na katerem je natisnjena dirkaška čelada.

Edox.Dakar.Dial.jpgEdox Dakar bo poganjal kvarčni mehanizem Edox 64 narejen na osnovi Ronda 6004.B, ki ga poznamo že iz nekaterih drugih ur, kot je na primer lani predstavljen TAG Heuer Formula 1 Grand Date Gulf Edition. Kontrastni kazalci prikazujejo ure, minute in na pomožni številčnici sekunde. Pod številko 12 sta dve veliki okenci za prikaz datuma. Zahvaljujoč izredno tankemu mehanizmu (3,3 mm) je inženirjem uspelo, sicer robustno in 42 mm v premeru veliko uro, napraviti dovolj tanko, da je visoka (za športno uro skromnih) 11.8 mm.

Ura bo od januarja 2012 na voljo v omejeni seriji 500 primerkov za ceno 1.600 €, Edox jo bo predstavil na Baselworld 2012.

Vir: edox.ch 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si