minutka.si

Omega - Seamaster Bullhead

Omega.Bullhead.1.jpg

Omega je letos predstavila reinkarnacijo modela Seamaster Bullhead, ki je bil prvič poslan na trg pred 44. leti. Dizajn ure prav gotovo ne bo navdušil vsakogar, a ga je zaradi njegovih posebnosti vsekakor potrebno omeniti.

                         

Vzdevek 'bullhead' se je prijel ur, ki imajo gumbe kronografa namesto na desnem boku postavljene na vrh ure, kot je to značilno za klasične štoparice. Osnovna ideja tega koncepta je izgled, ki je nekakšna zmes stilov klasične zapestne ure in štoparice. V 60. in 70. letih minulega stoletja so nekaj 'bullheadov' predstavile urarske znamke TAG Heuer, Seiko, Omega in Bulova.

Omega.Bullhead.2.jpg

Prenovljen Omegin Bullhead se ne razlikuje veliko od originala. Zaradi novega mehanizma so dimenzije ure nekoliko večje. Odločitev Omege, da v uro vgradi kaliber 3113 precej preseneča, saj sicer v zadnjih letih v nove modele vgrajujejo le hišne mehanizme. Trapezasto oblikovano ohišje, ki meri v premeru 43 mm ni več polirano, kot je bilo včasih, pač pa je brušeno. Večji sta tudi kroni. Zgornja je namenjena upravljanju ure, spodnja pa služi za obračanje notranje vrtljive lunete.

Omega.Bullhead.Back.jpg

Številčnica je eden glavnih adutov te ure. Je preprosta in simetrična, dve pomožni številčnici kronografa prikazujeta le minute in sekunde. V ponudbi so številčnice v treh izvedbah, in sicer v beli, črni in kovinsko sivi barvi. Cena za posamezen kos Omege Seamaster Bullhead, ki je na voljo v omejeni serije 669 primerkov, je okoli 8000 €.

Omega.Bullhead.White.jpg

Omega.Bullhead.Black.jpg

Omega.Bullhead.Metal.jpg

Vir: omegawatches.com

Omega - Seamaster Bullhead :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si