minutka.si

Alpina - Heritage Pilot

Alpina.Heritage.2.jpg

Alpina Heritage Pilot priča o delčku zgodovine te švicarske urarske znamke, ki je bila v 20. in 30. letih minulega stoletja uradni dobavitelj vojaških in pilotskih zapestnih ur. Model, ki ga predstavljamo, je natančen posnetek zaprašenih pilotskih modelov z mehanizmom žepnih ur, ohišjem s pokrovčkom ter številčnico z izvirnimi indeksi in originalnim logotipom.

                         

Tisti čas so bile pilotske ure za razliko od danes predvsem uporaben kos opreme pilota. Zanesljivo so morale delovati v ekstremnih razmerah, zato so bile izdelane robustno, bile so velike in imele so kontrastne in berljive številčnice. Prav zaradi tega prenovljenemu 'pilotu' ne smemo zameriti predimenzioniranega ohišja, ki meri v premeru izjemnih 50 mm. V duhu boljše vidljivosti so tudi reliefno tiskani urni markerji in pike pri 24-urnih oznakah.

Alpina.Heritage.1.jpg

Alpino Heritage Pilot poganja mehanizem na ročno navijanje caliber AL-435 (osnova Unitas 6498-1). Opazujemo ga lahko skozi transparentno dno. Slednjega po zgledu žepnih ur pokriva pokrovček. Odpremo ga s pritiskom na gumb, ki leži nekoliko nižje od krone. Urarska znamka Alpina v Sloveniji nima zastopnika, kljub temu pa je uro možno kupiti preko uradne spletne prodajalne. Njena cena je 1400 €.

Alpina.Heritage.3.jpg

Vir: alpina-watches.com 

Alpina, kolekcija pilot :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si