minutka.si

Louis Moinet - Derrick Tourbillon

Louis.Moinet.Derrick.Tourbillon.jpg

Če mislite, da ste v urarstvu videli vse, potem boste ob branju naslednjih vrstic morda presenečeni. Louis Moinet je predstavil zanimiv časomer Derrick Tourbillon, ki očem ponuja veličastno plesno predstavo minutnega tourbillona v povezavi s simulacijo delovanja vrtalnega stolpa za nafto.

                         

Berljivost ni ravno odlika te mojstrovine, a prikazovanje časa ni njena primarna lastnost. Na prekrasni temno modri številčnici, okrašeni s “Côtes du Jura” vzorcem, dominirata minutni tourbillon na številki 6 in posnetek črpalke, ki jo poznamo z naftih polj in močno spominja na konjsko glavo. Miniaturni vrtalni stolp je preko posebnega vzvoda povezan z mehanizmom ure in počasi zaniha gor in dol štirikrat na minuto (video spodaj).

Louis.Moinet.Derrick.Tourbillon.Dial.jpg

Osupljiva pa ni le številčnica ure, ampak tudi njen zadnji del. Transparetno dno razkriva čudovit mehanizem na ročno navijanje, ki je okrašen s podobnim vzorcem kot številčnica. Ohišje ure meri izjemnih 47 mm in je izdelano iz belega zlata. Z uro, za katero je potrebno odšteti 300.000 $, Louis Moinet zgovorno sporoča, da je denar (beri nafta) sveta vladar. Derrick Tourbillon si bodo lahko privoščili le redki, pa ne le zaradi visoke cene, pač pa tudi zato, ker je na voljo v butični seriji 12 primerkov.

Louis.Moinet.Derrick.Tourbillon.Back.jpg

vir: louismoinet.com

Louis Moinet Derrick Tourbillon :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si