minutka.si

Dalajlama - Rolex ali Patek Philippe?

Dalajlama.Patek.jpgDilema o tem, ali je Dalajlama od ameriškega predsednika Roosevelta leta 1943 v dar prejel uro Rolex ali Patek Philippe, je končno razjasnjena.

Tibetanski duhovni voditelj Dalajlama je nedavno tega med obiskom v New Yorku na vprašanje novinarja, katero uro je dobil v dar odgovoril, da sta mu še pred koncem druge svetovne vojne dva ameriška vojaška predstavnika prinesla pismo predsednika Roosevelta, ob njem pa škatlo, v kateri je bila zlata ura Patek Philippe.

Bil sem še majhen fant, ura je bila zelo lepa in izredno sem se je razveselil, je dejal Dalajlama. Od takrat je bila nekajkrat na popravilu, a še vedno jo imam in še vedno deluje.

PP.ref.1526.jpgUro Patek Philippe Ref. 1526 so proizvajali v letih od 1941 do 1952. Izdelali so jo v samo 210 primerkih, večinoma iz 18K zlata. Bila je ena prvih njihovih ur z večnim koledarjem, prikazuje pa naslednje funkcije: ure, minute, sekunde, datum, dan v tednu, mesec in lunine mene. 

Cene teh ur danes na dražbah dosegajo astronomske zneske. O vrednosti, ki bi jo dosegel Dalajlamin Patek Philippe, bržkone nima smisla niti ugibati.

Vir: hodinkee.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si