minutka.si

José Carreras v Stožicah

carreras_1.jpgSvetovno znani španski tenorist José Carreras bo 7. oktobra nastopil v dvorani Arena v ljubljanskih Stožicah.

Na odru se mu bosta pridružila simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Davida Gimeneza in irska sopranistka Celine Byrne.

José Carreras je svoj talent pokazal že kot otrok, saj je kot 11-letni deček nastopil v barcelonski operni hiši.

Stal je na odrih največjih svetovnih opernih hiš, kot so milanska Scala, newyorška Metropolitanska opera, opera v San Franciscu, dunajska državna opera ter londonska kraljeva opera.

Njegov opus obsega več kot 60 oper, njegova diskografija pa preko 150 posnetkov, 50 celih oper, oratorijev ter modernih in klasičnih recitalov.

V devetdesetih letih je kot eden izmed treh tenorjev ob Placidu Domingu in Lucianu Pavarottiju nastopal po vsem svetu.

Na vrhuncu svojega uspeha leta 1986 je José Carreras zbolel za levkemijo. Po 11 mesecih hospitalizacije je po zaslugi močne volje in presajenega kostnega mozga, ki ga je zanj daroval nobelov nagrajenec Dr. Donnall Thomas iz Seattla, uspel premagati to smrtonosno bolezen.

Po prestani bolezni leta 1988, je v svojem rojstnem mestu Barceloni ustanovil mednarodno fundacijo za levkemijo. Danes ima fundacija že tri podružnice, in sicer v Ameriki, Švici in Nemčiji.

LUC.Carreras.jpgChopard fundacijo podpira od leta 1991, v ta namen pa so izdali posebno omejeno serijo 250 primerkov časomera imenovanega Chopard L.U.C. Twin José Carreras.

Avtomatski kalibri 12.96 so opremljeni s C.O.S.C certifikati, L.U.C. Twin tehnologija pa pomeni, da sta v mehanizem vgrajena dva vzmetna bobna, ki uri s pomočjo rotorja iz 22 karatnega zlata zagotavljata 65 ur avtonomije.

Ohišje meri v premeru 39 mm in je oblikovano iz belega zlata. Na zadnji strani sta vgravirana logo fundacije in napis "Foundation José Carreras".

Vir : josepcarreras.com | jcarreras.com | chopard.com

José Carreras in Chopard (ang) :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si