Pozdrav.doma imam dedekovo nemško pilotsko uro LACO B-uhr type-A...ura je delujoča in zelo ohranjena...mislim da je letnik 1940...zanima me če kdo zadevo pozna in koliko je vrednost takšne ure...lp Matjaž
No eBay APP ID défined in Kunena configurationnekako v kratkem...popravite me če bom podal napačno informacijo...
1941 (1940) je nemška Luftwaffe dala razpis za izdelavo robustne pilotske ure...da z njo operiraš v usnjenih rokavicah..."zmagalo" je 5 firm...IWC, A. Lange und sohne, Stowa, Laco in Wempe...gre za ure cca. 55mm...to so bile ure za navigacijo, takoimenovane "beobachten" ure...izdelane v dve tipih, A in B...
v živo nisem videl nobene...včasi se pojavi kaka Stowa na Ebay.de in je cena 6000 plus minus euriča...drugače zelo cenjeni izdelki...in to je start vseh "hommageov" ki so danes na trgu...od teh 5 firm sem v živo videl samo IWC in Stowo, hommage, seveda...
zato mislim da imaš izreden primerek v lasti...seveda, če je original...
ta cena, seveda ni relevantna...lahko da se bo vrtela leta in leta...ena je tudi za 6000 pa še ni prodana...kot sem že povedal, vsaka stvar je vredna samo toliko za koliko jo prodaš...
Top ura in tudi njeno stanje. Lahko poslikaš se pas, da vidimo če je originalen?
Kar se vrednosti tiče, je seveda vprašanje, koliko je kdo pripravljen plačati... realno so cene, ki so jih kolegi našli, (pre)visoke. Za referenco.. nazadnje se je takšna ura pri nas ponujala za 2 tisočaka. Eno je cena, ki jo je možno v doglednem času reaizirati med zbiralci, drugo pa polna cena v specializirani trgovini, kjer lahko ura leta čaka na kupca.