minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Baselworld 2016

Baselworld 2016 pred 10 let 6 dni #17696

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Da nekatere znamke ur dobro ohranjajo ceno sem vedel. Posebno Patek in Rolex. Pri Rolexu so cenjeni potapljaške ure (Submariner…) in Daytona. Da pa je treba za Daytono na čakalno listo nisem vedel. Mislim pa, da sem videl kar nekaj jeklenih Dayton v trgovini Bucherer v Luzernu. Nisem prepričan, bom poskusil preveriti še ta teden.
Za zelenega Submarinerja pa sem prepričan, da ga imajo v trgovini, čeprav je bil tudi ta model težje dobavljiv. Njegova cena je 8600CHF oz. 7.900€ (za 460€ višja kot z črno luneto). Ko ga kupec kupi, je že nekaj izgubil na ceni. Ker zakaj bi ga nekdo plačal za rabljenega več, kot je cena novega v trgovini?
Pri naložbah pa je potrebno še upoštevati, kako hitro jo lahko spremeniš v denar. Zakaj bi bil npr. Submariner (zelen ali črn) dobra naložba, če ga ne moreš hitro spremeniti v denar in pri tem si še v minusu?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Baselworld 2016 pred 10 let 5 dni #17703

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Malo sem pogledal ceno zlata pred 10 leti in ceno ure Rolex Stainless Submariner Date - 1680/16610 in Rolex Stainless Daytona – 116520.
Cena zlata ( goldprice.org/gold-price-history.html ):
april 2006 19.006 $/kg
8. april 2016 - 39.947 $/kg
Cena zlata se je v zadnjih 10 letih povečala za 2,1 krat.
Cene ur sem vzel z Rolex Price Evolution ( www.minus4plus6.com/PriceEvolution.php )
Izračunal sem koliko bi bila vrednost zlata danes, če bi denar namesto v nakup ure naložil v zlato. Pri Submarinerju bi tako danes imel v zlatu 9.530€ in pri Daytoni 14.550€. Kolikšna je vrednost 10 let starih ur te znamke ne vem, oz. nočem ugibati.

Moje mnenje je, da bi bila naložba leta 2006 v Submarinerja ali Daytono slaba izbira, sploh če upoštevamo, da je avg. l. 2011 zlato dosegel vrh in je bila cena 3.14 krat večja (59.774$/kg) kot l. 2006.
Attachments:

Baselworld 2016 pred 10 let 5 dni #17705

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Nisem govoril o zlatu. Zanimivo branje o tej temi:

www.chrono24.com/magazine/watches-as-investment-p_2307

www.hautetime.com/helpful-guide-invest-rolex/59522/

Podobnih tem je na tone

Baselworld 2016 pred 10 let 5 dni #17707

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Trenutno ena najbolj vročih ur nasploh..BLNR..!!..Verjetno dobra naložba. Zakaj? Zato.

minutka.si minutka.si minutka.si