minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Marina militare ETA

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16444

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 6
Že nekaj časa opazujem panerai ure in sem se odločil da bi si tudi sam umislil en homage, saj se mi ne zdi smiselno dajati 3000€+ za uro, vsaj za enkrat še ne... Gledal sem razne parnise in podobno ampak me motijo predvsem seagul mehanizmi. Rad bi eta mehanizem da je vsaj srce švicarsko, ampak le te so takoj 500€+. Sedaj sem prišel do ideje da bi si sam sestavil uro, in sicer ETA 6497, ohišje, številčnico in kazalce bi naročil preko spleta in bi to potem sestavil... Sedaj pa imam nekaj vprašanj :unsure:
- Kakšne so razlike med mehanizmi 6497-1, 6497-2, 6498 ?
- Ohišje piše da paše notri eta 6497 in 6498 in sicer kako pride sfiksiran notri mehanizem?
- kaj bi še potreboval poleg ohišja, mehanizma, številčnice in kazalcev, ter seveda paseka?
- kako je zahtevno potem to sestaviti skupaj? Potrebno orodje? (sem pa drugače strojnik...)

Rad bi imel samo urne kazalce in mali sekundnik na 9h.
Vse skupaj sem preračunal in bi z mehanizmom 6497-1 prišlo okoli 300€.
Najlepša hvala za odgovore :P

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16445

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Razlike so sledeče:
6497-1 vs 6497-2 je razlika v frekvenci bitja -1 teče z 18000 bps, -2 pa z 21600, 6498 bi moral prav tako obstajati v obeh frekvenčnih variantah, razlikuje pa se po tem, da ima drugje navijalno os, to po domače pomeni, da bo z 98 izvedenko imela ura malo sekundo na 6h, z 97 pa na 9h. Bom zvečer še enkrat preveril, ampak sem skoraj 100%, da so to vse razlike.

Seveda so vsi našteti kalibri istih mer in bodo pasali v tvoje ohišje. mehanizem je v večini sodobnih ur pričvrščen na ohišje preko dveh vijakov in dveh ploščic. Teh vijakov in ploščic verjetno zraven mehanizma ne boš dobil, na sliki zgoraj pa jih tudi ne vidim. To je posledično tudi odgovor na tretje vprašanje, drugo mislim, da imaš vse.

Če bi lahko to sam skompletiral? Kaj pa vem... Brez orodja boš imel probleme pri nastavljanju kazalcev, mučilo te bo tudi, ker boš verjetno pustil prstne odtise na mehanizmu pri nastavljanju številčnice. Če si tehničen tip, je to vsekakor izvedljiv postopek, vendar bi raje prej na tvojem mestu poizkusil to na kakšni cenejši uri (kakšna stara žepna cilinderka). Poleg tega rabiš tudi ključ za zapiranje ohišja, ker brez njega ne bo vodotesnosti...

V vsakem primeru pa z veseljem pomagam....

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16446

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Zdravo,

a imaš kak link, kje se dobi ohišja?

Če piše da paše za določene mehanizme, bi moral potem biti zraven tudi nek osnovni material, da se mehanizem pritrdi v ohišje. Ne vem kako velik je ta mehanizem, a ponavadi imajo okrog (ker so manjši od ohišja) še tisti distančnik.

Ali k ohišju spada tudi številčnica, ali boš to nabavil posebaj? Potem je verjetno tudi tam treba dobiti zraven nek distančnik za med steklo in številčnico, če ni narejeno kako drugače?

Evo moji prvi pomisleki, če bi se sam tega lotil, kot imaš namen ti. Nisem urar, tako, da bo verjetno še kdo iz stroke povedal več, si pa načel zanimivo temo.

LP

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16448

• AP
  • AP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Važno da tik-taka
  • Thank you received: 14
Drugač se tle na forumu prodaja en homage Panerai za majhen denar, pa si ga lohk sam malo preurediš po želji.

www.minutka.si/forum/13-mali-oglasi-kupi...e-navija-prodam.html

Tissot, Hamilton, Seiko

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16449

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Če boš dal številčnico z logom "LUMINOR PANERAI" boš dobil čisto navadno fake (ponaredek) uro in ne homage. Med tema je velika razlika. Zato ti svetujem, da si izbereš drugo številčnico. Na netu jih je veliko za ta tip mehanizma.

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16451

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
evo link do ohišja...

Torej kar se tiče mehanizma pride torej v upoštev samo 6497, najverjetneje se bom odločil za izvedenko 1 saj je cenejša...

Glede številčnoce se strinjam, in bom izbral tako z napisom marina militare le swiis made bi rad na dnu...

Ali se ti distančniki dobijo tudi pri kakem urarju al kako je z tem?
Zanima me še koliko bi vzel urar da sestavi uro?

Ali morda kdo ve kje bi se dalo dobiti točno tako številčnico?

Last Edit: od mare.

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16456

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
No eBay APP ID défined in Kunena configuration

Ali se ti distančniki dobijo tudi pri kakem urarju al kako je z tem?
Zanima me še koliko bi vzel urar da sestavi uro?

Sem pogledal na ebay-u, če je to tale mehanizem: , potem zraven dobiš dva pričvrstilna vijaka, ki bi morala narediti svoje.

Urar za to delo ne bi smel veliko računati, ker se s tem ne bo dosti zamudil. Upam pa, da nisem s prejšnjo objavo preveč prestrašil, ker bi vseeno imelo svoj čar, da na roki nosiš uro, ki si jo sam sestavil....

Last Edit: od criptus.

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16457

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Ko bodo prispeli vsi deli bom že videl ali bo izvedljivo v domači delavnici ali ne hehe =)
Časa imam dovolj da nabavim vse dele po kar se da nizki ceni.
Le z številčnico še ne vem kako bo saj sem obrnil cel ebay in splet pa nisem našel takšne kot je na zgornji sliki.

Mehanizem sem gledat točno ta slamca ja...

Priporočam se še za kakšne nasvete... In se že veselim sestavljanja =)

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16497

• mare
  • mare avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Zanima me vaše mnenje, ali kupiti nov mehanizem ki stane najmanj 200€ ali se bi splačalo kupit kakšno staro žepno uro z enakim mehanizmom za cca 100-140€ ? Aja pa še nekaj a je mehanizem z 15 namesto 17 kamni dosti slabši?

Marina militare ETA pred 10 let 3 mesecev #16498

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73
Pri starem mehanizmu bos verjetno moral narediti se servis, tako da je bolj "varen" nakup novega.

minutka.si minutka.si minutka.si