minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: jacques lemans ura-popravilo

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12150

• bostianos
  • bostianos avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Najprej se opravičujem,ker sem v tej temi nekomu po pomoti tapnil s prstom ns minus za karmo...:) Gledam preko mobilnega telefona internet in malo zastekalo...

Filip mislis na Gosposki ulici urarja Jože Vidovič ...:) Sem gledal se na netu,je se eden v Vodnikovi ulici Slavko Schonweter,in neka urarka Milena Lalič ...Timexim sem pac imel nagledano,ker pac vrsijo prodajo ur JL...

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12151

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21
Ja, J.Vidoviča sem mislil. Sam sicer nisem imel opravka z njim, sem pa od prijateljev slišal pohvale. Sem pa pred mnogimi leti nosil ure v to hišo, ko je obrt opravljal njegov predhodnik-oče ali stric.

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12152

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Ojoj, kakšna drama zaradi enega ubogega odpadlega kazalca...potem pa še cela doktorska dizertacija iz tega naslova :laugh:
Odpadel je zaradi posledice udarca, pa kaj...to se lahko zgodi pri vsaki uri. In prav nobena umetnost ni ta kazalec zaprešati nazaj na os. Zato pa res ne rabiš ravno urarja z doktoratom. Par minutk in...voila ;) Cena? Načeloma je cena takega popravila v povprečju nekje okoli 10 eur, mnogi urarji takšno storitev svojim rednim strankam sploh ne računajo...

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12153

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Heh, jaz sem sicer link na temo o urarjih nalepil predvsem zaradi poštenosti. Ne da tega ne zna skoraj vsak urar, ampak si predstavljam, da ti lahko kdo očitno preveč računa za malenkost (slišal sem npr. za primer, ko so nekje računali 15 evrov za menjavo baterije - brez menjave tesnil in česarkoli, minutka dela...pustimo detajle, kje je to bilo, ker je iz druge roke zgodba).

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12154

• Janez
  • Janez avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 5
Ja minutka dela, če znaš.
Če je tako preprosto naj si pa človek sam zamenja baterijo, minutko si bo pa že vzel?

Dostikrat visim pri prijatelju urarju, vedno je zabavno, ko pridejo ljudje, ki so sami skušali menjati baterije ali se celo lotili popravil.

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12155

• bostianos
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Hja,neko dramo pa je treba naredit. Je forum bolj zanimivo prebirat....;)

Meni se pa zdi vse bolj komedija,včeraj sem bil urarski vajenec,ne mores verjet,danes sem ze ucenec,jutri bom mojster in do petka bomm ze moderator....:)

Sem pac začel z temo o svoji tezavi in o ceni popravila,ce se sploh splača popravljat,ker sam nisem vedel koliko pride popravilo...samo mnenje sem hotel od vas in ne drame...Kdo so pisali,in podali svoja mnenja ali odgovore na moja vprasanja so bolj dosledni in ti povedo kako pa kaj. Pac moderator je lahko vsak tukaj iz med nas in vsak,ki objavi svojo temo in vi berete dramo in doktorate,smatram,da na vsako temo nimate pojma o urah,pac napisete nekaj na pamet ....ista fora je avtomobilizem forum,ko moderatorji nimajo pojma o sestavi celega avtomobila...oz.funkcije delovanja vsakega mehanizma.

Sicer sem vas malo preizkušal kdo je lastnik JL-a in je criptus pravilno odgovoril,vendar se zmotil o mehanizmu,da ni švicarski,vendar je...torej spet neznanje moderatorjev....

Pa lep vecer se naprej,ostalim pa hvala za odgovore....

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12156

• bostianos
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
V moji uri je Rondin mehanizem,ki je švicarski,Miyota meh.pa so v avtomatiki...

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12157

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

bostianos napisal: Hja,neko dramo pa je treba naredit. Je forum bolj zanimivo prebirat....;)

Meni se pa zdi vse bolj komedija,včeraj sem bil urarski vajenec,ne mores verjet,danes sem ze ucenec,jutri bom mojster in do petka bomm ze moderator....:)

Sem pac začel z temo o svoji tezavi in o ceni popravila,ce se sploh splača popravljat,ker sam nisem vedel koliko pride popravilo...samo mnenje sem hotel od vas in ne drame...Kdo so pisali,in podali svoja mnenja ali odgovore na moja vprasanja so bolj dosledni in ti povedo kako pa kaj. Pac moderator je lahko vsak tukaj iz med nas in vsak,ki objavi svojo temo in vi berete dramo in doktorate,smatram,da na vsako temo nimate pojma o urah,pac napisete nekaj na pamet ....ista fora je avtomobilizem forum,ko moderatorji nimajo pojma o sestavi celega avtomobila...oz.funkcije delovanja vsakega mehanizma.

Sicer sem vas malo preizkušal kdo je lastnik JL-a in je criptus pravilno odgovoril,vendar se zmotil o mehanizmu,da ni švicarski,vendar je...torej spet neznanje moderatorjev....

Pa lep vecer se naprej,ostalim pa hvala za odgovore....

Hej prosim da malo umiriš konje. Tule vzdržujemo kulturno debato in ne blatimo kompetenc drugih temveč si pomagamo z deljenjem informacij. Vsi pač ne vemo vsega in zato obstajajo forumi. Ker si se nam pridružil pred kratkim tudi ne moreš vedet kdo in zakaj je moderator ter kolko ima kdo pojma o urah. Pravzaprav se družimo tu zato, da širimo bazo znanja in ne da ugotavljamo 'kdo ima daljšega'.

Prosim da v bodoče upoštevaš napisano.

moderator

Last Edit: od criptus.

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12161

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50

Filip napisal: V Mb imaš na Gosposki ulici tudi eno zelo staro urarno, ki jo vodi mlad usposobljen urar(ime sem pozabil). Lečnik v Mb je mene razočaral. Lečnik v Ce pa je urar, ki zna!

Ime mu je Jožek Vidovič. Bil že večkrat pri njem in pubec se spozna.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

jacques lemans ura-popravilo pred 11 let 9 mesecev #12166

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

bostianos napisal: V moji uri je Rondin mehanizem,ki je švicarski,Miyota meh.pa so v avtomatiki...

Tole pa seveda niti slučajno ni v celoti res! Prosil bi te, da se v bodoče raje prepričaš preden napišeš trditev, saj s takimi polresnicami zavajaš bralce foruma. Hvala.

Last Edit: od igor.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si