minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Steinhart

Steinhart pred 12 let 4 mesecev #9189

• Emve
  • Emve avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 18
Pozdravljeni...

zanima me kaj menite o urah Steinhart? Uro so nedvomno kvalitetne saj jih poganjajo ETA mehanizmi, dizajni so klasični - pilotske, diverji, krono...

Ampak kaj pa čar ure? - ali se splača kaj takega kupiti če znamka ne nosi nobene vrednosti, zgodovine ipd., ure pa so zgolj sestavljene iz delov proizvedenih drugje?

Zanimiv primer se mi naprimer zdi sledeča ura:
www.steinhartwatches.de/de/Nav-B-Uhr-44-Handaufzug,808.html
370€ za uro s takšnim dizajnom in mehanizmom ETA Unitas 6497-1... najs!

Lep pozdrav

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Steinhart pred 12 let 4 mesecev #9190

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Če rabiš dobro uro (in ne zgodbo) za dober denar je izbira prava. Kakovost pomoje ni vprašljiva, okus pa je itaq stvar vsakega posebej...

Steinhart pred 12 let 4 mesecev #9191

• Emve
  • Emve avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
My point exactly! Je pa res, da recimo pri Seikotu dobiš še zgodbo pa in-house movement za podoben denar... ampak ok.

Sem pa to Steinhart uro našel, ker sem pred časom sam želel sestaviti uro z ETA mehanizmom in to je dejansko nekaj takega...

Meni se edino zdi da pomodreni kazalci ne pašejo na tak stil ure...

Steinhart pred 12 let 4 mesecev #9192

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Kaj pa ohišje, bi ga naredil sam, ali bi samo sestavljal skupaj vse že narejene dele?

Drugače pa glede kazalcev...stvar okusa, je pa malo drugače, od veliko podobnih pilotskih ur ;)

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Steinhart pred 12 let 4 mesecev #9194

• Emve
  • Emve avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Če bi imel dovolj spretnosti in orodja z veselje, ampak nisem dovolj priviligiran za to...

Načeloma se ohišja dokaj enostavno dobijo že narejena, največji problem so v bistvu številčnice...

Steinhart pred 12 let 4 mesecev #9200

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31

Emve napisal: Pozdravljeni...

zanima me kaj menite o urah Steinhart? Uro so nedvomno kvalitetne saj jih poganjajo ETA mehanizmi, dizajni so klasični - pilotske, diverji, krono...

Ampak kaj pa čar ure? - ali se splača kaj takega kupiti če znamka ne nosi nobene vrednosti, zgodovine ipd., ure pa so zgolj sestavljene iz delov proizvedenih drugje?

Zanimiv primer se mi naprimer zdi sledeča ura:
www.steinhartwatches.de/de/Nav-B-Uhr-44-Handaufzug,808.html
370€ za uro s takšnim dizajnom in mehanizmom ETA Unitas 6497-1... najs!

Lep pozdrav

Pri pilotskih urah je po mojem mnenju tako; Vse kar je pilotskega je tako imenovani arhaični videz iz zlate dobe aviacije, večji premer ohišja (ponavadi nad 43 mm), zanesljivo svetleči kazalci in seveda poudarjena, tudi v »pilotskih rokavicah« otipljiva krona..
Sicer pa pri Steinhart-u ni zgodovine. Nekje sem prebral, da je zadaj le nek intuziast po imenu Günter, ki je svojo ljubezen do zapestnih ur, pred le nekaj leti preobrnil v biznis..
Kar se pa tiče mehanizmov, ki so standardno vgrajeni v Steinharte, bi jih težko naslavljali z ETA, saj je Unitas nesestavljene dele nabavljene sicer pri Eti, toliko modificiral in dodal lastnih izboljšav in estetskih sprememb, da si zasluži svoje poimenovanje.

Steinhart pred 12 let 1 dan #10974

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Po tem kar je videti na slikah in če se potrudim in pobližje vidim še kakšen detajl, so videti urce Steihart res dobro. Meni precej ležejo tiste iz serije diver oz. taucher.
Ne vem pa kateri kakovostni razred ETA_inih mehanizmov vgrajujejo. Pa četudi onega osnovnega, je to vseeno več kot dobro tu v tem primeru.

Last Edit: od Tomahawk.

Steinhart pred 11 let 11 mesecev #10984

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486

Kar se pa tiče mehanizmov, ki so standardno vgrajeni v Steinharte, bi jih težko naslavljali z ETA, saj je Unitas nesestavljene dele nabavljene sicer pri Eti, toliko modificiral in dodal lastnih izboljšav in estetskih sprememb, da si zasluži svoje poimenovanje.

Se popolnoma strinjam, s tem, da sam Unitasa ne bi postavljal v nižji razred od ETE, sploh kar se takih mehanizmov tiče. Unitas že dolgo časa izdeluje kvalitetne mehanizme, dosti se jih najde tudi v kaksnih vintage urah (npr. Helvetia), mi je pa škoda, da so sedaj klasične srebrne barve, ker včasih jih je bilo dosti v rdeče zlatem tonu, ki meni deluje zelo cool.

Glede ure, bi pa na tvojem mestu vzel v obzir, da je to ogromen kos. Mehanizem ima skoraj 37 mm premera, kar res ni malo. Taki mehanizemi so bili v osnovi narejeni za žepne ure (tudi frekvenca je počasnih 18000/h). Ker te osebno poznam in vem, da nisi ravno "omara", mislim, da bi taka ura izgledala na roki hecno. Se opravičujem, če bom koga užalil, ampak mislim, da so take ogromne navijač ure (ala Panerai) za pozerje.

Po drugi strani pa 370 € ni nek nakup za katerega boš še 10 let obžaloval, če se bi izkazal za napačnega...

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Steinhart pred 10 let 8 mesecev #14383

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Tole fejst diši po kopiranju ROLEX_a, kopija ali ponaredek pa ni. Je pa lepa in fajn. ETA Mehanizem.

Nekatere dišijo po TUDOR_ju

Ne vem pa v čem je štos, da v nekatere modele vgrajujejo Soprod A-10 mehanizme.
www.steinhartwatches.de/de/OCEAN-One-Premium-Blau,902.html

Last Edit: od Tomahawk.

Steinhart pred 10 let 8 mesecev #14385

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Tomahawk napisal: Tole fejst diši po kopiranju ROLEX_a, kopija ali ponaredek pa ni. Je pa lepa in fajn. ETA Mehanizem.

Nekatere dišijo po TUDOR_ju

Ne vem pa v čem je štos, da v nekatere modele vgrajujejo Soprod A-10 mehanizme.
www.steinhartwatches.de/de/OCEAN-One-Premium-Blau,902.html

Soprod je klon ETE. Skor isto...

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si